Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
OKTOBER 2017 !!

Ahad, 14 Mei 2017

Hari Ibu Memberi Kesedaran !

Assalamualaikum,

Hai, syukur masihhh bernyawa :)


Ok, aku seronok hari nih, dalam minggu nih,  scroll IG, FB...

Ramai dok post pasal mama, ibu, emak, bonda, mummy, dan macam macam lah gelarannya kan :)
Aku tengok trafik blog aku pun tiba tiba naikkk, sebab post lalu pasal HARI IBU 2015

Yupp, Bersyukur yang masihhh ada permata hati yang melahirkan kita ke bumi ini...

Ade jugak aku baca post pasal tak elok sambut hari ibu.

HM, Actually, bila keluar pasal hari ibu nih, sebenarnya..mendatangkan keinsafan jugak...

Macam pagi tadi, aku tengok TV, pasal jasa ibu..kat Al-Hijrah..

Kalau kita duduk hanya berdua, depan emak, depan ibu..., nak wish terima kasih untuk segala jasa dia, sebut sesatu....., mintak maaf segala salah, bila nak sebut sesatu.............mesti mengalir air mata...kan??

Tengok telemovie, drama drama pon sedihhh tau..sempena hari ibu....

Image result for emak
=================================



Aku pun nak share satu... *Panjang nih, sabor sikit......baca tauu*

Minggu nih, ade satu hari tuh, mak aku keluarkan sosej..biasanya memang aku makan sosej sebelum gi kerja, masak sendiri lah..kan~ Tapi hari tuh, aku tak ckp awal tak nak masak, time mak aku dah sibuk nak g tlg bapak aku kat tempat kerja, aku pulak baru cakap tak nak masak...

Then tahu apa jadi?

Dah esoknya, aku cari punya cari, rupanya mak aku terlupa masukkan balik dalam peti ais.
Ok, nak marahh? 

Memang kalau ikut rasa muda, nak marahhh, tapiiiiiiii, bila pikir,
Sosej boleh beli lagi, tapi hati emak yang tercalar?? Susahhhh nak beli balik.............

Apalah sangat sebungkus sosej tuh kan............hahaa..BERJAYA KAWAL... lol..


Jadi, kepada anak anak yang masih ada mak, tak kira mak mertua, or mak sendiri., jagalah hati emak kalian sebaiknyaaaa... kita coba, sebab kita pon semakin dimamah usia........ (WAHDUHHhhHh)


Yang tiada bunda lagi, jugakkk, boleh berbakti, selalu mendoakan dan jadi anak yang baikkk~


Gitu jelah nasihat dari seorang anak sulung.

Belanja satu kali


Sayang emak, doakan emak Nona sihat dan cun selalu........

Hatinya sering kecewa, Allah jua pelindung...


Image result for kata kata kasih ibu

Image result for kata kata kasih ibu 



4 ulasan:

Warisan Petani berkata...

Yang penting kita sentiasa ingat ibu kita dan ingin melihat dia sentiasa bahagia.

The Fool berkata...

tak dapat sambut hari ibu sebab dok perlis en...keep in touch always

http://tarotthefool.blogspot.my/2017/04/supplement-terbaik-untuk-lelaki-abad.html

Uyul Rosli berkata...

wow.. copy paste keeee muka tu. hehehe

Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

Hernee Nazir berkata...

sama muka nona dgn emaknya..