Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
AUGUST 2017 !!

Isnin, 15 Mei 2017

First time Try Korean Fried Chicken

Assalamualaikum, hai !

Syukur masih bernyawa.

Happy Mother's Day to semua yang celebrate.

Tanpa emak, or ibu, siapalah anakmu ini....kannnn~


Ok, rutin mingguan, akan pergi ke Today's market, tak kira...pagi atau petang, mesti menyinggah jugak.....

Mak aku suka eco shop, mr diy, pasarayaku dalam tuh..kih3~

And aku, suka singgah untuk cuci mata.
Beli handphone pon selalu kat situ je, best dan mudah...sebab dekat sangat dengan rumah, shopping mall paling dekat gituuu...............

Ok, nak bagitahu, Ahad semalam aku baru perasan, ada satu kedai makan baru, kedai nya comel.

Kedai makanan Korea yang menyediakan Korean Fried Chicken. Tengok tu menunya, nampak sedap.. cuma paling bawah tuh, not available time pergi....

 

 Korean fried chicken or KFC, usually called chikin in Korea, refers to a variety of fried chicken dishes from South Korea, including the basic huraideu chikin and spicy yangnyeom chikin.

Sumber: WIKIPEDIA

 

Tadaaaaaaaaaa, aku pilih yang ni, ala carte punya.

Semua ala carte untuk ayam, rm 9.80, kecuali kalau ayam wing, rm 8.90.

Disebabkan aku tak nak air gas, maka aku tak ambil yang set punya, ada kentang dan air.


Yess, sos boleh pilih, see the name !!!

EXTRA HOT YANGNYEOM SAUCE is my choice !

Fine, dia tak tick kat situ....

If wanna add honey mustard sauce , have to add on rm 2.

Aku takla, just nak rasa ori punya..... sebab takleh beli sos sahaja, maka beli ngan ayam...

alang alang tak masak apa apa makan malam.







Suapan pertama

Rasa pedas tuh ada tapi tak pedas meletop kaw kaw sangat pon, lagi pedas Samyang maggi ~

Aku ingat pedas macam tuh jugak..macam samyang....

Well, aku makan tetap habis, bukan Nona kalau tak habissss, kah3~ except kulit nya, tak berapa nak makan...kurang elok untuk I for now lahhhh, esok esok not sure kalau telan jugakkk~


Area mana?


Haaaaaa, terjah sini, Today's Market Masai, antara kedai CD dengan kedai makan luar tuh, dekat dekat pintu masuk jerr~

 

Blurrrpppp,

dah kenyang...............




Thank you for reading !


5 ulasan:

Ana Suhana berkata...

Teringat makan fried chicken dekat hot pot. Sedapnya nona oii. Hehe

HafizHafizol berkata...

Tak pernah try pun lagi. Sedih kan?

hehe

Mieza S berkata...

tak reti makan makanan korean. takut tak lepas nak telan. hahaha. tapi namanya ayam, mesti sama je kan rasa semua. hehhee

Uyul Rosli berkata...

sedapnyaaa mcam nak try jugakkkk

Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

Hernee Nazir berkata...

macam sedap jek nona..