Tabahkan hati dalam memiliki kasih sayang
JUNE 2017 !!

Ahad, 2 April 2017

Biar ketat ketat, jangan longgar ok~

Assalamualaikum, hai !

Ok, tajuk hot betol.......ini aku nak bagi peringatan, supaya korang jangan biar ia longgar, make sure ketat tau !..........kes ini pon memang betul betul hot cik mek oi !!


Kepada yang single, atau dah berpasangan, berkeluarga..... kita, especially wanita....seharusnya, pastikan ia dalam keadaan rapat rapat dan ketat  okayyyy ! Jaga bebetol.......tanggungjawab anda yang punyaa.., saling mengingatkan tau.....

Ok,First tengok, dah terus membebel panjang..............mengucap banyak kali............

"Lain kali, ketat ketat lah............jangan longgar !"

Padah kalau longgar jadi camnih la............ hot tahap high level kooooo , mencanak naik tapii kau baru perasannnn~

Hmmm~ Kes HOT ni  berlaku sebelum aku ke SINI 

Image result for rapat 

Ok, gambar pon takde kne mengena dengan kes aku sekarang ni.....

Ape aku story nih..hahahaha~

Penat nak buat ayat kontrobesi obersea~


Marilah aku jujur..

---------------------------------------


Kes sebenanrnya hari tu..masa nak gi Kluang................sebab takut adik tahu, terpikir nak post ke tak, finally....
semua dah tahu......ahahha, aku rajin lah nak share nih !

 

Gempak tak kalau kau dah berada di Highway, then nampak suhu dah nak ke HOT point oii !!!

Pergh, itulah yang berlaku, first time ever jadi kat aku, selama 24 tahun hidupp single nihh...

MashaALLAH !

TAPI bukan sebab suhu naik mendadak.... actually sebab ...reason dia jadi macam tu is because of this wehh ??



Where is the cover of the tank ????!!!! Makkkkkk! Buntu lahhhh ! HM

Cari cari, tepuk dahi...of course sudah jatuhh tah kat mana lerrrr nakk~

Aihh, isi dah betul step.ok la..cek air..cek minyak hitam...tapi tutup tuh, tak betul pulokkkk ~

ADOYAI !

Mujur minyak hitam nye cover tu ngamm ~ Kalau tak, ape jadikk ehh?!

Nasib gak sempat masuk kawasan rehat Machap....sadis betol rasa !

Tarik nafasss, hembus....call PLUS dulu....dia cakap, setengah jam....
fine........sambil makan biskut, muka blur, dup dap perasaan...sebab tak tahu nak bgtau siapa...diam je dulu.... 

Dalam hati, perli diri sendiri...tuhla..
dah isi air tu, make sure tutup ketat, and rapat..bukan sebarang tutup !

Watsap member, dia cakap..cari plastik, ikat betul betul......sumbatkan...

Ok, tngah gabra.... x terbuat benda tu..plastik x cukop !

Cuma, amek pic nak hapdet blog, itu sempat...kih kihhh~

Pastu, dah setengah jam tak sampai gak PLUS ni....
terus call balik....tungggu punya tunggu, sejam baru sampai.....
Fuh, mari bertabah....


Plus keluarkan penutup yg dia ada, but...semua tak saiz !
Ok, tak dpt free la ni....then dekat je tol gi Kluang..... pi la beli kat kedai...

Hahhaa, melayang, harga berbelas je..tapiii  servis sikit, teruss rm 28..huhuhu~


Maka, tamatlah kisahku............

Thanks PLUS ! Thanks yang bertanyakan hal hari tuhh, hehe~Dan
 JDT Blogger yang prihatin gituu !

So, kepada yang membawa kenderaan, atau yang ada kenderaan walaupun oang lain bawak,

Sila berhati hati....make sure ia rapat dan padat, tappp !!!!

Lagi lagi kalau jalan jauhhhh~

Jangan asal tutup jerrr, nanti jadi macam Nona, haaaaa..susah hati kan !

Tak pasal pasal bocor...dan kena baiki balik dari jalan jauh tuuuu~lebur duit beb !

Sekian, perkongsian dari hati.

Related image

SILA AMBIL IKTIBAR.
BACA DOA KENDERAAN JUGAK YA



5 ulasan:

Mas Zull berkata...

assalamualaikum nona...syukur..nasib baik x ada yg lebih teruk yg terjadi...
** Mama Maszull

Mar Mansor berkata...

selamat sampai nona..tulah bab kereta ni memang kena jaga betul-betul
Jemput Join Segmen Blogwalking Janji Kita

Warisan Petani berkata...

Pernah kena macamni,
malangnya tak tenguk temperature, sampai kering air.
Top overhaullah.

Nour Adieb berkata...

kalau nak pi mana2, memang selalu juga check air & minyak hitam. pastu tutup rapat2, ketat2

Siti Rohaida Yusof berkata...

lainkali lebih berhati-hati ye nona..bahaya ni kalau jalan sorang2
~ Kisahsidairy~