Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
SEPTEMBER 2017 !!

Selasa, 28 Mac 2017

REVIEW : L I F E Movie 2017

Assalamualaikum, hai !

Syukur bernyawa hari ini.



Haaaa, hari tuh dapat tiket wayang FREE from my uncle !!!! Yihaaaaaaaaaaaaa, rezeki besdayyy..kih3~ Before 31 Mac uolz ~

Ok, aku xde survey memana pon, sebab hari aku gi tu, dalam pale otak, mana yang ada time tu, aku grab je..... nk ikutkan, nak tgk J REVOLUSI, sebab tiket free je kan.... x pernah tgk cite Melayu kat wayang... hahahaha~tapi sekali kol 3 laaa..... ade cite hantu, pon lambat timing....................

Tak minat power rangers n King Kong.........maka aku tengok lak cerita L I F E , time tuh ada..trus beli dan tengokkkkk...sebab nak kejar masa....

Meh nak review sikit.......................

L I F E


Image result for life movie 2017

Filem ni kisahnya tentang sekumpulan Scientists yang membuat kajian berkenaan hidupan di Marikh. Mereka diberi kepercayaan untuk menyelidik hidupan yang hidup di Planet Marikh. Dapatlah aku tengok kehidupan dalam tuh, peralatan dan persekitaran....


Nama hidupan tu diberi oleh rakyat negara mereka.... Siap live dekat angkasa.

Untuk sejam pertama, bagi Nona, agak slow....sebab semua benda baik baik jer~ Yela, meraikan kejayaan penemuan tersebut...............

Image result for life movie 2017

Selepas tuh, dorang dah nampak satu tragedi yg berkaitan hidupan tuh.... misi harus kukuh, ape pon terjadi, elakkan pergi ke atmosfera bumi ~

Image result for life movie

Kalau mcm Nona, dah dapat agak, akan jadi sesuatu yang macam tuh............Maybe sebab dah pernah tengok cerita lebih kurang macam nih kot.  Cumanya, sepanjang cerita nih, Nona rasa best sebab dorang terbang dalam cerita nih, heehhee~

Image result for life movie 2017
 Kat angkasa, macam Syed Muzaffar tuh kan............. dorang terapung............tuh rasa macam..............nak jugak terapung camtuuuu~

Geram betul tengok hidupan tu yang nampak gaya susah sangat nak atasi.............macam takde penyelesaian ~ haishhhhh~  aku pulak rasa nak masuk dalam tuh, jentik hidupan tuh..........

Image result for life movie

Kekurangan barang memang menjadi issue kalau nak tragiskan cerita nih........ cuma, aku tak nampak dorang rasa lapar dalam cerita nih, hahahaha~ always bertenaga uolz ! Pergi ke department lelain, bilik lelain..bersemangat !!!

Image result for life movie  


Image result for life movie 2017

The best part is..................ending dia.................hahhahaa, yang ending, memang tak jangka gituuu........... Tak nak bgtau semuaaaaaaaa~

Gi lah gugel or tonton sendiri ehhhhhhhhhhhh~


So, sis nak bagi..........7/10 dari hati sis.................. huhuhu ~

 

NEXT, pasal nihhh............tunggu aku rahjinnnn, aku storyyy morii ~

6 ulasan:

Anum Abdullah berkata...

cerita baru kah ni?

Mar Mansor berkata...

ending mesti tak nak bagi tau ehhh
JanjiKita

Uyul Rosli berkata...

Hai, terima kasih atas penyertaan anda untuk Uyul Rosli 1st Giveaway. Tahniah kepada yang telah berjaya, dan kepada yang tidak berjaya, tidak mengapa. Jika di masa akan datang ada rezeki lebih, Uyul akan adakan lagi Giveaway/Segmen. InshaaAllah.

****************************************
Sila semak senarai pemenang. >>>>>
Senarai Pemenang | Blonolog Blogger Picisan
****************************************

Alhamdulillah.

Nona Qiyah berkata...

Ha ah sis Anum, cerita baru gak nih, huhu~

Shahida Dzulkafli berkata...

Alamak.. sejam pertama slow eh.. Memang cam tak lah nak tgk kot.. hehehe

Uyul Rosli berkata...

macam best jeeeeee

Jom ke Blog Uyul Rosli >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan