Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
AUGUST 2017 !!

Ahad, 12 Mac 2017

Program Kasih JDT Blogger (SIRI 1 )

Assalamualaikum, hai !
Syukur masih bernyawa :)

Hari ni nak berkongsi kisah mengenai aktiviti yang telah direncanakan oleh team JDT Blogger.

Program : Program Kasih JDT Blogger
Tarikh    : 04/03/17
Tempat  : Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Islam, Kluang (PKAYIK)


 

Di sini mereka menyemai kasih sayang sesama sendiri,
Ibu bapa tiada lagi...,
Terus cekalkan hati,
Hidup harus berdikari,
Semoga senang kemudian hari.............

=============================


Aku tak dapat join sepenuhnya pun..setakat berwatsap..beri pendapat, celoteh sana sini. Esoknya datang paling last....memang dah maklum, datang lewat .

Ok, apa isi program ni?

JDT Blogger mengadakan aktiviti bergotong royong bersama anak anak terpilih ni.... Selain daripada tu, objektif lain untuk menggembirakan anak anak yatim yang tiada ibu bapa.... ok, mintak tisu japp~

Memang happy...sebab.. kami adakan majlis sambutan hari lahir untuk dorang....... which is..ada yang tak pernah rasa macam hari tuuuu~


Jom layan gambar !

 

Malam kejadian..... dorang susun susun kerusi kat Dewan Ikhlas ~



 

Comel nya deko kat dewan makan... ceria rasa !
Aku tak join lah time preparation... tapi malam tuh tengok watsap dorang...bestnya ~


Ok, kita tengok hari kejadian .

 


 

Rajin dan gigih lah hadek hadek semuaaa.. hihi

 
Semua pun posing menarik belaka yer~

 
Pengerusi Program nih ~ Cik Yaya, Puan to be soon .


Kemudian majlis diteruskan dengan penyampaian sumbangan yang berjaya dikumpul pihak JDT Blogger.


Inilah Yang Di-Pertua PKAYIK. Dato Hj Gapar bin Gurohu.


Next, jomm  celebrate birthdayy ~
Makan makan time is awesome uii !

   
Teruja tau tengok kek yang comel lagi lazat tuuuuu. huhu~



Gembira tengok muka dorang yang gembira ~


Syukur, settle semua....
Now, time for us ~


 

Tak nak kalah posing ! Bila nak kurusss Nona?
Ok, gigit jariiii~

He hee.... 
Syukur, selamat pergi dan balik.

Sempat ke Railway Kluang Coffee kan, dah cukup bagus....

Nah, belanja gambar emcee event hari tuuu

 

Ewahhhh, cik Uyul namanya, Sporting and bersemangat waja orgnya !


======================================
Terima kasih kepada Pihak PKAYIK, sudi menerima kami untuk bekerjasama..........

dan thanks kepada yang memberi sumbangan...dari sekecilnya sehingga ke barang besar dan berat......

Hanya ALLAH mampu membalasnya.. Tenang. 

=================

Banyak sponsor untuk event nih, maka aku tekad untuk review semuaaaa sponsor..huhuhu~

Tunggu next entri yeah !

Alhamdulillah..
till then...,
XOXO !





4 ulasan:

Hernee Nazir berkata...

thanks for your support cik adik manissss..

-Blog Hernee Nazir-

Siti Rohaida Yusof berkata...

Tetiba rindu dengan anak2 pkayik

Mar Mansor berkata...

Alhamdulillah majlis dah selesai..moga anak-anak PKAYIK gembira.
JanjiKita

adianiez AIDA berkata...

beruntung dpt bersatu dan buat projek mulia.
alhamdulillah.
pahala dikongsi bersama kan :)