Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
AUGUST 2017 !!

Khamis, 5 Januari 2017

31 Days Challenge by JDT Blogger

Assalamualaikum, hai !

Bersyukur masihhh bernyawaaaa~

Ok, aku nak join 31 DAYS CHALLENGE nihhh ! Sebab, di samping aku sendiri ahli JDT Blogger, aku ponn nak melatihh diri, berdisiplinnn update entri hari hari...........

Tajuk 31 Days Challenge 

Fuhyoooooooo, cabaran beb ! Tapi baguss, dah ade guideline yang betollll~

So, sesiapa nak joinnnn, korang kena fahammmkan ayat yang diberikan penganjurr, cewahhh!

So, syarat-syarat nak sahut cabaran nih ialah :-


1) Post tajuk entry “31 Days Challenge by JDT Blogger” 

2)Nyatakan anda join, tepek poster.

Then, setiap kali buat task, day 1-31 tuhh, haruslah publish, pastu.. link nye letak kat ENTRI yang memula anda bagitau, anda join.

CONTOH : TENGOK KAT LAST ENTRI nihhhh


2) Like page JDT Blogger

3) Update link blog post/ facebook/ instagram di page JDT Blogger. 
Admin akan up status di FB page JDT Blogger untuk peserta update task uolls.
4)Update penyertaan uolls di SINI


Ok, kalauu keliruuuuuuu dann konnpiussss, senang je ! boleh PM admin page JDT Blogger.
Ok challenge nya bermula hari ni 5 Jan 2017 - 4 Feb 2017

Sekiranya terlupa, kena buat juga hingga 31 entry/gambar/status yang tertinggal tu.
Sertakan sekali hashtag #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger supaya senang nak cari,

Lets start !
 task 1: Siapakah saya (Nanti link kan ke entri yang dah publishh)
task 2: Gambar setahun lalu (linkkan kemudian)

task 3: akan dihapdet kemudiannn......

Dan begitulah seterusnyaaa............lepas publish jer, link tu, letak pada entri pertama yang awal awal anda katakan nak join.
Ok lahhh...tunggu next entri.......siapa saya? 

Tiada ulasan: