Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
SEPTEMBER 2017 !!

Ahad, 4 Disember 2016

Anda manusia? Terjah 6 wesbite nih

Assalamualaikum. hellooooo !d

Image result for time quotes
Syukur masihh bernyawa hari ni......... senyum sikit :)

Ok, hari ni aku nak bagitahu pasal benda penting yang bergunaaa untuk semua manusia, demi hari ini dan masa depannn.... tak tipu!  ENAM WEBSITE ni korang kena hayati...kalau korang adalah manusia... sama ada korang parents ker, single ker.... or dah keje atau belummm~ HARUS SINGGAH ~ *so, sila lah baca sampai habisss*


                      ====================================================

Image result for cari kerja

First, hmm.aku tahu perasaan menunggu-nunggu orang panggil kerja..kannn ~ Teringin nak buat bisnes, tapi belum ade modal? So kena kerja dengan orang lain dulu..makan gajii giteww....haaaa..apa kata try usharr info  yang aku nak bagi hari ni :)


Jangan memain, ada 10, 000 jawatan kosong sektor awam yang khusus, telah disediakan oleh Government.my hanya untuk kita, penduduk Malaysia tau !


Ok, kalau tak nak yang tuh, apa kata korang cari dalam sektor kerajaan pulak? Haaa...faedahnya memang banyak sungguh la..orang selalu kata, bertuah laaaa dapat keje kerajaan, terjaminnnnn ! Itu ini boleh dapat, tak ruginyaaa... fuhhh, cuti ponnn boleh tahannn,,, kann ~

Klik Jawatan kosong kerajaan untuk tahu lebihh banyak peluang yang tersediaaa..... jangan cakap hakak tak payung !!!!!


Image result for cari kerja

Apa...? Nak lain lagi? Haaa... apa kata korang tengok portal nih, Bestnya sebab, dalam portal ni. majikan boleh submit dan publish teruss tawaran kerja kepada sesiapa yang berminatttt.......... Ha.... syokk kann? Lepas ushar2, agak2 suka..boleh direct je tanya majikan.... then majikan pun leh laju laju offer.... Fuhhh, bagus gak tuu !

Klik Kerjakosong.co kalau tak nak terlepas peluang ni yaaa !


Image result for time



Now, lemme tell you pasal sistem yang aku rasa terbaekkkkkk ni haaaaa !

Image result for saps ibu bapa

SAPS ibu bapa.  Ianya ringkasan daripada Sistem Analisis Peperiksaan sekolah. KPM membangunkannya khass untukkkk ibu bapa atau ahli keluarga yang berkobar-kobar nak tahu keputusan exam anak-anak. Hanya isi no kad pengenalan dan nama penuh si anak...then bolehlah tahuuuu result dorang..kalau dorang sorok-sorokk pun..hehe~

Tapi, anak anak nak buat surprisee punn, x jadik la..hahaha~


Next, kemudahan untuk guru guru.


Related image
Nama diberi APDM... bermaksud, Aplikasi Pangkalan Data Murid. Web ni dah senangkan kerja cikgu nak key in segala data murid seperti..kehadiran, subjekkk dan macam-macam lagiiii ~



Image result for time


Yes, settle bab di atas..... website keenam aku nak bagitahu bagi mereka yang bekerja sebagai penjawat awam..... betul betul mudahhhh laaa :)

Image result for hrmis


Nahhhh...tu diaa.....  HRMIS ??!!  

HRMIS ini merupakan aplikasi online yang easy go, dikenali sebagai Sistem Maklumat Pengurusan sumber Manusia ataupun dalam bahasa inggerisnya Human Resources Management Information System. Berguna bagi mereka yang nak apply cutiii.... ataupun update pape info peribadi dari semasa, ke semasa.....



Haaaaaaaaaaaaaa..... apa lagi fikirrr? terjahhhhhhh semuaaaaa lah awokkkkk ! Dahh, nak keluaqq sat ~


Image result for time quotes











4 ulasan:

dzul fikri berkata...

Keluar mana , nak ikut...hahaha

Intan Saffyna berkata...

hi, saya datang singgah sambil follow sini :)

Unni Anje berkata...

ramai tul share pasal ni... tp jawatan kosong tu wajib terjah

Mar Mansor berkata...

selalu terjah web jawatan 0