Tabahkan hati dalam memiliki kasih sayang
JUNE 2017 !!

Jumaat, 4 November 2016

Sunk into the womb berganda ganda sedih daripada Train to Busan

Assalamualaikum, hai !

Bersyukur masih hidup hari niii


Aku ada tengok satu kisah benar yang dilakonkan semula, menjadi sebuah filem. Tajuknyaa,  ''Sunk into the womb'' .

Cerita dia berkisarkan suami yang curang then nak berpisah dengan isterinya. Si isteri stress, dengan anak yang masih kecil lagi... Ade dua orang, pertama, namanya Sachi, yang pompuan,lg sorang, yg lelaki si adik.

PARAH bila si isteri pun SENGAJA TINGGALKAN ANAK-ANAK SELEPAS MASAK MAKANAN untuk dorang.

Maka bermulalah kisah dua beradik ni...Yg kakak berusaha nak jaga adiknya dan dia sendiri. Adik nangis2, so tabahla si Sachi  nak buat susu, tapi susu tumpah.... dah lapar2 pun masih boleh ba cak ba cak adik dia...

Main lukis-lukis, lepastuuu panggil pangil mak dia kat tingkap.mana mak, mana mak....dia tak tanya pun bapak dia...

SEE, betapa sayangnya pada emak..lebih dripada bapak dorang...

TAPI........mak dia dah kunci pintu serta tingkap semua...ya ALLAH.... sadisnyaaaa...kakak dia bukak peti sejuk...cari apa ada.....part paling sedih, bila dia nyanyi tuk adik, lagu besday, tapi adik dia da mati sebenarnya............

SEDIH weh, tak sanggup nak tengokkkk!!!!!

Siapa nak tahu last macam mana, tengoklah................ MATI woiii, punca dari bapak dia, sampai kan mak tak waras.... Allahu. TENGOK KAT YOUTUBE BAWAH NIIII.......... Da siap subtitle... nangis wehhh, kalau aku ade anak skrg, dah peluk peluk dorang .....nak jaga betul betul......







Aduhai, gila sedih tauuu ! Rasa macam nak amek je budak budak tu, meh nak jaga ...Dahla comel comel.


Kenapa bapaknya macam tu, smpaikan isteri dan anak anak jadi mangsa................... Mereka memerlukan kamu wahai bapa, wahai ibu.............. Anak anak adalah anugerah dari Allah...peliharalah..... sayangilah.............. biarkan mereka nikmati kehidupan..............



4 ulasan:

Noor Maizan berkata...

Sedihkan T_T

Reen Johari berkata...

Masih belum tengok lagi cerita ni.. In sya Allah akan tgk nanti.

http://www.reenri.com

VonViva Sg berkata...

Perghh, alahaiii, sedih betul nih, sobbs !

adianiez AIDA berkata...

aida da tgk skit. kat utube.
aduhai :(
skit pun dah sedih.
nanti weekend ada masa nak tgk full.