Jiwa harus kental, kekal berkasih sayang
APRIL 2017 !!

Ahad, 13 November 2016

Impian sebelum usiaku mencecah 30 - an

Assalamualaikum, haiii !!!!!!

Ok, syukur kerana masihh bernyawa.

Image result for semangat


Aku terbaca berkenaan tajuk ni jugak lebih kurang. So aku terpikir, apa kata aku share. Mana tahu, jadi inspirasi buat ramai insan. Kann? ?


1. Beli rumah

 Aku teringinn nak beli rumahh yang sedikit luas, bolehlah ada SOHO sendiri bergabung dengan mini library. Dapur kecik takpe. ahhaha~ Maksudnya di sini, bilik banyak lah kan, at least nak ada tiga atau 4 bilik.

Lepas tu, nak deko deko ikut sejuk mata memandang.

Bajet kena berganda gamaknya nih, suka google cara orang beli rumahh....

Image result for rumah pink
PINK ! Of courseeee~


Semoga ade rezeki. Amin.


2. Bisnes sendiri

Yes, nak ada bisnes sendirii...Kalau hari tu start sebagai dropship sahaja, jual topup, buat sewa kereta.... next plan maybe nak lama sikit. Sekarang pun persaingan banyakk gila. Kena ada konsep tersendiri untuk maju jaya. Tengoklah dalam beberapa tahun ni, dah ada idea serta modal, InshaALLAH akan kulaksanakan . Bisnes kecil kecilan, sambil-sambilan pun okay daa~ Dari rumah buat bisnes pun aq rasa ok gakkk ~


Image result for bisnes




3. Nak ada kemahiran tambahan

Yes, yang ni memang perlu...tapi....kena rahsiakan cket, hehe... Just untuk fun dan kalau minat, boleh digunakan sebaiknya. Kena survey dulu harga kelas kelas, dan plan untuk kemahiran tersebut. Buat masa ni, aku nak pergi kelas bahasa Mandarin, belajar menjahit...dan..........................hehe, sebagainya.


Image result for kemahiran


4. Kereta sendiri.

Ok, sekarang aku guna kereta yang dihadiahkan bapak aku masa memula dapat lesen iaitu Atos. Seconhand tp sampai sekarang dah kerja dekat setahun punn masihhh bersamaku....wowww gituuu~


Image result for vios 

Image result for peugeot

So, aku berniat nak beli yg depannya pendek, tp belakang luas besaq cket drpd atos, Maybe Peugeot or.... Vios ? Penting, 4 pintu derr.. hahaha~

Kereta panjang2 sangat, tak minat angat aihhh~ or tinggi2 sangat..tsk, tsk ~ tengoklah kalau berubahh minat tuhh ~




5. Tukar kerja atau jawatan

Yup, walaupun aku nih kadang2 serabut orangnya, tapi aku yakin, boleh diperbaiki. So, aku nakkan sesuatu jawatan lain, atau..tukar kerja selepas dapat beberapa pengalaman. Memang niat dulu, nak kerja tempat sekarang, untuk cari pengalaman dan kumpul duit. NAMUN , now is the masa yang kritikal, susah gak nak dapat kerja kan? Well, boleh dicuba cari cari...........cuma sekarang, aku tak ke arah tu lagi.... hehee, tengok pada keadaan ekonomi masa tuuuuuuuuuuu


Image result for semangat



5. Kahwin

Ha ah, la..tengok la, setahun sebelum umur 30, memang nak kahwin...Orang cakap, lambat sangat ehh? Adoiii..... nak wat camana, kena cari calon yang benar2 cintakan saya dan bawak saya dekat kepadaNYA... Amin.................. calon tu sedangg berusaha..hehe~

Image result for married




Walau ape pun kita nak, kita kena ada usaha. Walau ape pun berlaku, niat tu harus tetap...Istiqamah gituuuu ~

Dan, untuk hari esok, perlukan PLAN hari ini.........untuk suatu harapan dan impian, perlu ada jalan dan hati yang tabah.

Kalau kita nak beli macam-macam, tapi kat tempat kerja, nak meradanggg je selalu, nak bersedihh je sokmo...........payahlahh nak capai sesuatu kejayaan tuhhh ~

Carilah pengalaman sebanyaknya.......nikmati suka dan duka perjalanan tersebut...............Semoga yang pahit menjadi manis............ Semoga tanggungjawab dapat dijalankan dengan baik....semasa kita bekerja ke arah mencapai IMPIAN TERINDAH ......


Image result for cara jimat duit

Image result for semangat    



Dengan itu, marilah sama-sama berusaha...........doakan Nona dapat mencapainya ye............Thanks !

7 ulasan:

PeRdU cINta berkata...

Amin...amin..amin...inshaAllah :)

Sheila Adziz berkata...

InsyaaAllah... aminn ya rabbal'alamin....

Ann Ishak berkata...

inshaAllah

Unni Anje berkata...

Amin!! IN SHAA ALLAH,

Kang surinder berkata...

Bener Banget ...

AinAthirah Anuar berkata...

AMinnnnn

Singgah jenguk tanya khabar. Semoga sihat selalu. ❤
theathra.blogspot.my

adianiez AIDA berkata...

nice aida baca ni.
penuh dgn keazaman yg positif.
good luck ye.
rumah tu, kalau jumpa yg berkenan, terus beli, dik.
akan dtg akan bertambah mahal!
kawin cepat!!! nanti lahirkan anak solehah soleh ramai2 :)