Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
MAY 2018 !!

Selasa, 29 November 2016

Ade murahhh kat Lazada !

Assalamualaikum, hai !

Ni kisah pendek jer..............

Ok, minggu lepas, aku da selamat mengushar harga filem for Instax camera, weeehuuuu!

Hari tuh kan menang contest Lazada, so aku berjaya dapat kamera instax tuhh, hehee~


Now, dah habis pulak film nya, ade dua dalam sekotak.



Image result for instax film
So, aku ushar kat luar, harga ade beza...beza tak banyakkkk punn..kalau setakat rm 4.00 beza untuk pembelian dua kotak...........tapi tetapppp ADE MURAH. Kannnnnnnnnnn?? Campor pos la tuhh ~


Then, aku order gak, sebab niat nak guna time senior aku kahwin, 4 hb nih..inshaALLAH ~

Perghhhhhhhhh, memang pantasss service !

order 27 hb, 29hb dah sampai der !


Serious aku happyyy ! Even memula tuhh driver call, x jmpe tmpt akuuu..........risau kang dia patah balikkk..hahaha~

Lepastu, yg aku memang risau, masa pmbelian hari tuh, aku p letak alamat emel yang aku da  lupa passwordnye, haishhh! Terus komen kat IG Lazada. wawahwahaa~

Tengok-tengok..okay je..dah selamat hari ni....................


Syukur, 29/11/16, selamat sampai barang...........first time shopping kat Lazada........tak sngka ! duit terrbang! huhu~


Related image
Haaaaaaaaa..lega da ada....cuma nak try nanti...............dan guna elok elok..............~




PINK KALER ! manyak comel kannnnnn ! So, pergilah shopping yang sale sale yaaaaa :)

Ahad, 27 November 2016

Giveaway Kek Lapis Sarawak by Ain Syahirah

Assalamualaikum, haiiii !

Syukur masihh bernyawa :)


Haaaaa, jommmm try GA nihh, sangat melazatkan lahh, aku melihatnyaaaa

~nyummmmyylicioussss :)


 

Klik banner or HERE !!!!

SEMOGA ADA REZEKI NAK MERASAAA .......


Amin !

Jomlahhhh reramaiiii Joinnnn, sebelum due date nyaaa !

20 November 2016- 1 Januari 2017



#keklapis
#sedap
#giveaway
#happy

Rabu, 23 November 2016

IMPIAN TERINDAH : Bermula dengan niat

Assalamualaikum, hai........................

Untuk mencapai impian terindah..............perlu dimulakan dengan niat.

Niat sangat penting agar hati terus kental. Oleh itu, set kan niat dan terus bergerak ... Kalau sekarang, sudah malam, maka perlu plan untuk keesokan hari. Selalu bergikiran positif dan cari jawapan.


Image result for niat  

Image result for niat 


Image result for niat  


#niat
#amalankecil

Selasa, 22 November 2016

IMPIAN TERINDAH : Cuba terus bersabar

Assalamualaikum. Hai ! Alhamdulillah, syukur masih bernyawa :)

How is your life? Ha, nona is sooooooooooooooo busy !

Ingin aku khabarkan di sini, Bahwasanya, aku hari hari pun masih cubaa untuk terus bersabar..  = PATIENCE ~

Image result for patience

Aku nampak di tempat kerjaku, walau dah dekat dua tahun bekerja, tetap akan ada yang buat salah. Then kena marah. So, sebagai pekerja, aku cuba terus bersabar dalam mencapai impian terindah............

And di sini aku tegaskan, apa jua yang ingin kita capai, kita haruslah mencipta sikap sabar ituuu :)


Image result for patience

Cuba, dan terussssssss cuba walau ada masanya menyakitkan hati ~



               Image result for sabar 


Image result for patience

Selasa, 15 November 2016

IMPIAN TERINDAH : Bersemangat dalam kerjaya

Assalam, hai...........syukur masih sihat


Member aku dapat cuti dua minggu sebab jangkitan paru-paruuuuuuuuuuu~


Uishh, serrem ..... so aku nye waktu kerja pun da tak flexible wehhh !




Tapi ape pun jadi, niat aku masihh tak berubah kenapa aku nak lagi kerja di sini................walau badai melanda sekalipun...ewahhhhhhhhhhhhhhh~

 


Menyesuaikan diri dengan persekitaran dan perhubungan adalah sesuatu yang penting untuk terus bersemangat dalam kerjaya. Kann?


Disebakan aku punya IMPIAN TERINDAH belummm terrcapai.....akan kusahakan, kugagahi demi mu.............. Dah nak masuk tahun baru........ So kena lebihh tabahhh!!!


Impian saya hari ini, nak terus bersemangat dalam kerjaya. Ya, sama-sama doakan semoga dipermudahkan urusan.

Amin !


Image result for kerjaya



Image result for motivasi

Ahad, 13 November 2016

Impian sebelum usiaku mencecah 30 - an

Assalamualaikum, haiii !!!!!!

Ok, syukur kerana masihh bernyawa.

Image result for semangat


Aku terbaca berkenaan tajuk ni jugak lebih kurang. So aku terpikir, apa kata aku share. Mana tahu, jadi inspirasi buat ramai insan. Kann? ?


1. Beli rumah

 Aku teringinn nak beli rumahh yang sedikit luas, bolehlah ada SOHO sendiri bergabung dengan mini library. Dapur kecik takpe. ahhaha~ Maksudnya di sini, bilik banyak lah kan, at least nak ada tiga atau 4 bilik.

Lepas tu, nak deko deko ikut sejuk mata memandang.

Bajet kena berganda gamaknya nih, suka google cara orang beli rumahh....

Image result for rumah pink
PINK ! Of courseeee~


Semoga ade rezeki. Amin.


2. Bisnes sendiri

Yes, nak ada bisnes sendirii...Kalau hari tu start sebagai dropship sahaja, jual topup, buat sewa kereta.... next plan maybe nak lama sikit. Sekarang pun persaingan banyakk gila. Kena ada konsep tersendiri untuk maju jaya. Tengoklah dalam beberapa tahun ni, dah ada idea serta modal, InshaALLAH akan kulaksanakan . Bisnes kecil kecilan, sambil-sambilan pun okay daa~ Dari rumah buat bisnes pun aq rasa ok gakkk ~


Image result for bisnes




3. Nak ada kemahiran tambahan

Yes, yang ni memang perlu...tapi....kena rahsiakan cket, hehe... Just untuk fun dan kalau minat, boleh digunakan sebaiknya. Kena survey dulu harga kelas kelas, dan plan untuk kemahiran tersebut. Buat masa ni, aku nak pergi kelas bahasa Mandarin, belajar menjahit...dan..........................hehe, sebagainya.


Image result for kemahiran


4. Kereta sendiri.

Ok, sekarang aku guna kereta yang dihadiahkan bapak aku masa memula dapat lesen iaitu Atos. Seconhand tp sampai sekarang dah kerja dekat setahun punn masihhh bersamaku....wowww gituuu~


Image result for vios 

Image result for peugeot

So, aku berniat nak beli yg depannya pendek, tp belakang luas besaq cket drpd atos, Maybe Peugeot or.... Vios ? Penting, 4 pintu derr.. hahaha~

Kereta panjang2 sangat, tak minat angat aihhh~ or tinggi2 sangat..tsk, tsk ~ tengoklah kalau berubahh minat tuhh ~




5. Tukar kerja atau jawatan

Yup, walaupun aku nih kadang2 serabut orangnya, tapi aku yakin, boleh diperbaiki. So, aku nakkan sesuatu jawatan lain, atau..tukar kerja selepas dapat beberapa pengalaman. Memang niat dulu, nak kerja tempat sekarang, untuk cari pengalaman dan kumpul duit. NAMUN , now is the masa yang kritikal, susah gak nak dapat kerja kan? Well, boleh dicuba cari cari...........cuma sekarang, aku tak ke arah tu lagi.... hehee, tengok pada keadaan ekonomi masa tuuuuuuuuuuu


Image result for semangat



5. Kahwin

Ha ah, la..tengok la, setahun sebelum umur 30, memang nak kahwin...Orang cakap, lambat sangat ehh? Adoiii..... nak wat camana, kena cari calon yang benar2 cintakan saya dan bawak saya dekat kepadaNYA... Amin.................. calon tu sedangg berusaha..hehe~

Image result for married




Walau ape pun kita nak, kita kena ada usaha. Walau ape pun berlaku, niat tu harus tetap...Istiqamah gituuuu ~

Dan, untuk hari esok, perlukan PLAN hari ini.........untuk suatu harapan dan impian, perlu ada jalan dan hati yang tabah.

Kalau kita nak beli macam-macam, tapi kat tempat kerja, nak meradanggg je selalu, nak bersedihh je sokmo...........payahlahh nak capai sesuatu kejayaan tuhhh ~

Carilah pengalaman sebanyaknya.......nikmati suka dan duka perjalanan tersebut...............Semoga yang pahit menjadi manis............ Semoga tanggungjawab dapat dijalankan dengan baik....semasa kita bekerja ke arah mencapai IMPIAN TERINDAH ......


Image result for cara jimat duit

Image result for semangat    



Dengan itu, marilah sama-sama berusaha...........doakan Nona dapat mencapainya ye............Thanks !

GIVEAWAY PENGHARGAAN SA-VIORS

Assalamualaikum, haiii !


Hadiah best best lah,,joiinnn lelajuuuu ~ gituuu~ hehee




Syarat yang mudah.

Boleh dipersilakan yaaa :)

Ahad, 6 November 2016

WORDLESS SUNDAY - ABG LONG DATANGG NIHHHHH ~

Jumaat, 4 November 2016

Sunk into the womb berganda ganda sedih daripada Train to Busan

Assalamualaikum, hai !

Bersyukur masih hidup hari niii


Aku ada tengok satu kisah benar yang dilakonkan semula, menjadi sebuah filem. Tajuknyaa,  ''Sunk into the womb'' .

Cerita dia berkisarkan suami yang curang then nak berpisah dengan isterinya. Si isteri stress, dengan anak yang masih kecil lagi... Ade dua orang, pertama, namanya Sachi, yang pompuan,lg sorang, yg lelaki si adik.

PARAH bila si isteri pun SENGAJA TINGGALKAN ANAK-ANAK SELEPAS MASAK MAKANAN untuk dorang.

Maka bermulalah kisah dua beradik ni...Yg kakak berusaha nak jaga adiknya dan dia sendiri. Adik nangis2, so tabahla si Sachi  nak buat susu, tapi susu tumpah.... dah lapar2 pun masih boleh ba cak ba cak adik dia...

Main lukis-lukis, lepastuuu panggil pangil mak dia kat tingkap.mana mak, mana mak....dia tak tanya pun bapak dia...

SEE, betapa sayangnya pada emak..lebih dripada bapak dorang...

TAPI........mak dia dah kunci pintu serta tingkap semua...ya ALLAH.... sadisnyaaaa...kakak dia bukak peti sejuk...cari apa ada.....part paling sedih, bila dia nyanyi tuk adik, lagu besday, tapi adik dia da mati sebenarnya............

SEDIH weh, tak sanggup nak tengokkkk!!!!!

Siapa nak tahu last macam mana, tengoklah................ MATI woiii, punca dari bapak dia, sampai kan mak tak waras.... Allahu. TENGOK KAT YOUTUBE BAWAH NIIII.......... Da siap subtitle... nangis wehhh, kalau aku ade anak skrg, dah peluk peluk dorang .....nak jaga betul betul......







Aduhai, gila sedih tauuu ! Rasa macam nak amek je budak budak tu, meh nak jaga ...Dahla comel comel.


Kenapa bapaknya macam tu, smpaikan isteri dan anak anak jadi mangsa................... Mereka memerlukan kamu wahai bapa, wahai ibu.............. Anak anak adalah anugerah dari Allah...peliharalah..... sayangilah.............. biarkan mereka nikmati kehidupan..............



Pelancongan yang murahhhhhhh di 2016 ini, 7 hari kot !

 


Assalam, haiiii! syukur kepadaNYA............... ok, hari ni aku berdebar-debar nak ke tempat kerja.


Tapi takpe, share dulu good news, kira..sekarang ni, harga termurahhh laaa..gituuu~


Ok, noted.


Harga Pakej Pelancongan yang paling murah pernah ditawarkan untuk lawatan 7 hari 5 malam di Turkey. Jangan lepaskan peluang ini.Tempat terhad.Jom.

Khamis, 3 November 2016

Hari Kejuruteraan November ini !!!!!!!

 

Assalamualaikum, haii !

Nak ajak pergi sini bgai yg free2 time nanti.okay~

Rabu, 2 November 2016

Jodoh ?

 


Haaaahaa..iye ehhh? Ohhhhhhh, payahlahh, mata saya nampak banyak aihh, hahahaha~