Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
OKTOBER 2017 !!

Rabu, 26 Oktober 2016

Rebut 10,000 Jawatan Kosong Terkini 2016 !!!!!

Assalamualaikum, hai.

Syukur, hari ini masih bernyawa :)



Image result for konvokesyen

Bulan Oktober, bulan bermulanya hari konvokesyen dan menjadi graduan. Tentu ramai yang sedang mencari kerja untuk teruskan kehidupan sekarang, tapi ada jugak yang ingin menukar pekerjaan sedia ada? Tak tahan dengan bos sekarang? Ditindas kat tempat kerja ke? Atau memang dah bosan dengan kerja sekarangg? 

                                           Image result for cari kerja


Kawan nona pun masih ada yang tertunggu-tunggu tawaran kerja sesuai dengan kelayakannya. Memang susah ! Dah berapa bulan menganggur kot ! 

Fuh, memang betul info yang mengatakan bahawasanya sejak 2015, kadar pengangguran telah meningkat sebanyak 3.9% setiap tahun. Rumit aihhhh !



Tapi macam mana pun, usaha tetap kena ada. Keperluan perlu dijaga.


Image result for work with passion

So, hari ni nona nak share, salah satu website jawatan kosong yang boleh digunakan untuk mencari makan. Laman web ni berguna sangat sebab terdapat 10 000 jawatan kosong untuk direbut !!!!! 

Macam-macam jawatan dan di mana-mana pun tempatnya dikhususkan untuk penduduk Malaysia.  Demi mencari sesuap nasi buat keluarga, sesiapa yang sedang mencari pekerjaan seharusnya cuba di sini, okay ?

Selain itu, Government.My juga menyediakan jawatan kosong kerajaan  dan memberi peluang untuk mohon kerja kerajaan dengan lebih mudah dan effektif. 

Nah, tengok. kerja kerajaan pun banyak. Memang untung sesiapa yang memilih bekerja dengan mereka. Faedah banyak, terjaga lah masa depan dengan izinNYA. 


Antara kerja kosong yang popular dan senang untuk dimohon di laman web Government.my adalah jawatan kosong maybankjawatan kosong kastamjawatan kosong jpj dan jawatan kosong kemas . Menarik-menarik jawatan yang diberikan, sesuai dengan semua kaum dan jantina. 


Paling penting !

Ketahuilah antara kelebihan jika anda apply pekerjaan dengan website ini adalah penerimaan dan serapan masuk kerja lebih tinggi kemungkinannya. 

Wowww, hehe.. ni yang sedap dengar! Bersyukurlah kerana anda mengetahui hal nan satu ini !!!!!!


Image result for rezeki

Nona share benda ni sebab nona nak kita semua sama-sama tidak menganggur dan mencari rezeki halal untuk kehidupan kita. Apa kata kita tanamkan niat, untuk tidak berputus asa walau apa pun keadaan ekonomi yang melanda? Sayangi diri, percaya rezeki tetap luas.

Jomm tolong nona SHARE artikel ini supaya semua orang yang masih belum ada sebarang pekerjaan boleh mengisi kekosongan jawatan yang disediakan di laman web ini. 

Lastly, Pihak kerajaan khususnya Kementerian Sumber Manusia  haruslah bertindak dan mengorak langkah proaktif bagi mencegah kenaikkan kadar penggaguran di negara kita.

Untuk itu, mulakan pencarian korang dalam website yang nona dah war warkan tuuuu...haaaa, dah...perkongsan ini diakhiri dengan tiupan tirai.... 


Semoga berjaya dan bahagia semua readers !!!!!


Image result for all the best

2 ulasan:

Noor Maizan berkata...

terima kasih memperkenalkan web ni

Unni Anje berkata...

da try smua.. rezeki je blm kesampaian..btw bsyukur apa yang ada.. good info nona..

p/s : salam BW