Hati berkasih sayang...
MAY 2017 !!

Sabtu, 4 Jun 2016

Unik jugak perkahwinan di Kelantan kan !!

Assalamualaikum, hai! syukur masih bernyawa :)

 

Minggu lepas, pada hari Sabtu lalu, aku , mak n adik..bersama dengan sedara mara, jiran sedara.....pergi perkahwinan sepupukuuuu ~ Perkahwinan di antara sepupuku dari Masai, Johor, dan bininya...kat Tumpat, Kelantan.

Kami gerak dalam jam 1 pagi , naik bas, fuhhh...esoknya...tengahari, selamatlah sampai  :)

Ok, tu cerita lain, entri berkenaan shopping-shopping tu, nanti aku share........

Hari Jumaat sampai, Sabtu menikahh :)


  


Uniknya sewaktu hari pernikahan tu ialah,  suasana aman, hehee , memang lah kann , DEBARAN gituu :) Pertama, aku baru tahu bahawasanya nak lafaz tu, kena sekali nafas terusss.... ok, bygkan nama yg pnjg ...haha..mau semput nakkk !





  hok ni, tok imam memang lucu habih, gelak jela kami semuaaaa ~
pndai dio kurangkan nebes kann, hihiii

dan keduanya, upacara batal air sembahyang tak boleh di dalam masjid............ tang ni pun aku baru tahuuu ~tapi amek gambar, salam ngn sedara mara, bolehlaaa :)



  aLa-ALa, sweet nampaknya pandangan antara mereka, maklumlah..kami pun tak kenal pengantin pompuannya wehhh..serious..tiba-tiba...sepupuku aku bagi jemputan kahwin, huhu ! baguihh2 ! cinta lepas nikah dehhhh ~




yela, bila cucu pertama dah nikahhh...hahah~ nangis nenek aku..syahdu..sekali ngn maklong join sayuuu


 Next , aku memang dah pernah pergi sebelum ni... memang kat sana, takde kompang bagai...tapi hantaran, perlu dibawa pihak lelaki ke rumah pihak pompuan. Nampak meriah katenye...datang dgn barang hantarann .


Geng dulang girls, kaler hitammm dehhh ! shantek-shantekss

Kalau kat Johor, kami tukar siap2 masa nikahh tuu ~ tapi lain di Kelantan.



Lepas tu, naik bas g umah pompuan lak...sesampainya kat sana, okayy.tengok-tengok, takde jiran lain pun, mana perginyaaa??

Ha, baru tahu...........jiran2 lelain, akan datang pas zuhurrr dongg....... family dari pihak lelaki diutamakan keselesaan, kami orang pertama yang sampai dan merasa hidangan tersebut :)

Memang aman, tenang je..di samping alunan ayat al-Quran berkumandang sepanjang kami sampai. Tapi sempatlah pasang lagu pengantin kejap, time sampai tuu...huhuuuu :)

Yang lain sikit, kali ni aku tengok, meja makan lelaki dan perempuan asing....asing tauuuu ~


Gambar tkde, dah malas nak amek.hahahaha ~lapar time tuu, terus ngap makannn !!!! bila sanding je tangkap pic kenangan :)

Selamat Pengantin Baru Farhan and isteri, Jamilah namanya...... semoga kalian bahagia dan berjaya dalam kehidupan berkeluarga................. smg Allah merahmati perhubungan yang terjalin...

AMIN !  yg lain, tolong doakan gak ehhhhh ~ Thanks !





Well, kualiti kamera tak tajam sangat kan, macam ni  jela dapat :)
Shawl aku dua kaler, depan lain, belakang lain..dah lama beli..jadi jangan tanya beli mana tauu, hahaha~     **eleh nona, jahit sendiri pun boleh bhaaaa~** lorhh !


Ok lah, nanti aku nak story pasal hal lain di Pasar Khatijah, dan homestay kamiiiii naaaaa ~











Notahati : pasal kerja jadi QA hari tu kata nak sambung, tapi mood cuti lah plak...aishhhh !!!!!









1 ulasan:

Cikna berkata...

N3 pasar Siti khadijah yg paling ditunggu2... Suasana kt klntn&tggnu mmg b'beza... Time kawin ritu pun tok kadi xgalakkn batal smbhyng wat kat masjid "xelok cium2 kat masjid"...!!!