Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
AUGUST 2017 !!

Selasa, 31 Mei 2016

Kini masa untuk Ladona , Produk popular terkumpul !



Assalamualaikum ,  Hai! Syukur masihh bernyawa sehingga hari ni 

 So harini nona teringin story kan pelbagai produk dalam satu onlineshop nih ! special berserta situasi yang selalu berlakuuu, tak perlu malu-maluuuuu yawww !

NAMA KEDAI NI Ladona. Siapa tuu ? Baca sampai habis

Dann, jomm  fahamkan kesemuaaa situasi yang nona share nihh  ^_^

SITUASI PERTAMA
14 Feb:  Cik Jenna dan En Mohd telahpun selamat bernikah. Pada malam pertama tuh, mereka pun tidurlah bersama…tapi sampai suatu masa, sesuatu telah mengganggu mereka ! Ape tuu? Haaa…. Rupanya Cik Jenna ni ada masalah bau pada bahagian sulitnya !!!!! 

 Ok, kalau sebelum ni, tak pernah diamek tahuu, yang dia fikir, mesti laki dia akan terima dia ape adenye….
Dan masalah tu pun bagi dia, takdelah kuat mana bau tu, sampai dari luar pun boleh tahuuu…cukup dengan perfume jee..dah tak bau benda kat bawah tuuu kan….

Ishhh , ishhhh ~  cik Jenna, cik jenna…. Tak boleh mcm tuh tau ! Maka, cik Jenna pun survey lah produk terbaik khas dari  Ladona. Siapa  Ladona? Klik link tuu okehhhh ...


 
Ape kena mengena ? Hehee, yes! Sebab ni antara produk Dato ni saiyang-saiyang sekalian !

 

 Ape nak tunggu? abg terlajak laris dah bagi penyelesaian nii… 

Inilah D’HERBS PERAWAN HERBAL WASH EXTRA .

 
Awesome sebab didatangkan dengan TIGA jenis  berserta tiga kaler ok 

Pilih nak yg mana? Nyum2 !!! ^___^  (err, no..bukan tuk dimakannn  =.=” )
Nona & kawan pun gunakan yang nii, takde gatal gatal langsung tau ! serioussss, jujur !
Kalau before nii, ade je yg guna jap2, then gatal-gatal! Fuhh, sensitive uolls…. ~ Tapi, ni tak pun… cool je…sweet je rasa bila guna….auuuuwww!!!!

Fungsi :-
1.       Boleh membersih bahagian sulit wanita.
2.       Mengelakkan jangkitan bakteria yg menyebabkan bau yg kurang menyenangkan
3.       Mengatasi masalah di bahagian feminin wanita.

Ok, jangan risau tentang bahan-bahannya…sebab, ianya dijamin selamat dan berkesan !  Lulus KKM tau !
Cuma tiga bahan utama :-
1. Kacip Fatimah
2. Daun Sireh
3. Manjakani



Ape khasiat bahan-bahan semulajadi nii?? Meh hakak nak bagitauu betul-betul..

1.       Kacip Fatimah mengekalkan sistem pembiakan yang baik bagi wanita, untuk mengetatkan dan melincirkan serta meningkatkan fungsi seksual.
2.       Daun Sireh berkhasiat menghilangkan bau badan yang ditimbulkan bakteri dan cendawan. Biasanya juga karena adanya manfaat ini digunakan sebagai pembersih organ kewanitaan.
3.       Manjakani mengetatkan rahim dan otot vagina yang mungkin kendur ataupun longgar akibat proses bersalin.

So, kepada yang wanita, awek2 yg  bakal bernikah…atau pun, yang memang nak jaga kebesihan diri, boleh mulakan dari bawah tuuuu ^_^ 

Bukan ape, nanti takdelah termalu sendiri macam Cik Jenna tuu kan…

Penyakit lain pun boleh dielakkan… yang dah longgar?  boleh kasi ketat balikkk der !
Dapatkan harga berpatutan sekarang !   RM 19.90 jee !



SITUASI KEDUA
Cik Jenna kan orangnya suka pakai minyak wangi kan… al-maklumlah… boleh jadi vagina nye tak terbau busuk dari luaran…. Tahu dak, cik Jenna suka sangat ngn minyak wangi dari Ladona ni ! Tahan lama pun iye ! 

Dia jumpa husband dia masa interview nak jadi promoter jual barang … Laki dia bau pun, teruss terbeli barang tuu, terus ter berkenan ngn Cik Jenna… ohoii..al-kisahnyaaaa …..

Meh usher minyak wangi nihhh ! Popular dah pun , sebab hr tu, jumpa kat carnival..maknanya..dah berkembang lah kann..bisnes minyak wangi nii ^_^


Perkenalkan….

Tahu tak, De'Xandra nii antara koleksi perfume EDP (inspirasi dari perfum original) yang TAHAN LEBIH LAMA, setanding original. Ketahanannya melebihi 8 jam. 

 

Di inspirasikan dengan PERFUM-PERFUM JENAMA ANTARABANGSA tauu !
Ape yg Cik Jenna suka sangat dengan perfume nih ? Sampai laki dia pun terjebak sama?
Haa…. Inii dia, istimewanya Perfume jenama ni  :-

1) 35ml , EDP perfume
2) Mudah di bawa TRAVEL
3) Produk bumiputera
4) Tahan lebih lama, lebih 8 jam
5) Setanding produk antarabangsa
6) Kesemua senarai perfumes adalah yang paling di cari penggemar perfume
7) Menepati citarasa & permintaan rakyat MALAYSIA

Wowwww ! cutenye….cute cute pun,,still tahan lama awaaaa !

Pilihh yang mana memukau jiwa, getaran di hatiii~
Nak bawak p travel ker? Sesuai sangat ! Nak bawak gi dating? Nak bawak bersukan ?
Boleh sajeee !  Peluk pun best…ehhh? Tu cik Jenna lah !

Oh yaaa… Ni lelagi nak dekat RAMADAN, then rayaa…haaa.. mesti peluh-peluh..lepastu..lama bertandang sane sini !  Sgt recommended !

Lagi satu, tak payah takut takut, sebab..ianya boleh dibawak SOLAT laaaaa ^_^
Alkohol tetap ado namun ALKOHOL De'Xandra ialah dari Ekstrak tebu dan ianya  boleh di bawa solat.


 

Ape lagi ada dalam Ladona eh? Haaa… jom sambung story :-


SITUASI KETIGA
Cik Jenna selalu dapat sales tertinggi masa jual barang ^_^
Customer selalu puji dia “Cantiknye Cik Jenna kita nih, wangi pulak tuu” , “Sejuk mata tengok Cik Jenna nii, tambah lagi satu barang lahh”. Cik Jenna pun kembang semangkuk..begitu jugak bila balik kampong husband nye… semua nak tahu rahsia cik Jenna ..
Dari yang muda sampailah ke dewasa J
Cik Jenna pun bgtau rahsia dia..rupanya..dia beli barang dari Ladona, trusted seller tuuu !
Nama barang tu ialah…………….. NOUR AIN BEAUTY CARE 3 IN 1

 

Nama pun sedap, barangannya pun bagus dan berkesan.  Terdapat tiga benda di dalam satu set ni iaitu beauty soap, UV + Foundation dan Night Cream.  Semuanya mempunyai fungsi tersendiri.

1) NOUR AIN BEAUTY CARE - BEAUTY SOAP.

    Bertindak sebagai agen pembersih.
    Menjadikan kulit yang gebu dan lembut.
    Penggunaan yang berterusan akan meredakan pertumbuhan jeragat dan jerawat.
    Meresap jauh ke setiap liang roma untuk menyingkirkan kotoran yang terpendam.
    Mengawal penghasilan melamin agar kulit cerah berseri.
    Sesuai untuk lelaki dan wanita, remaja dan dewasa.



2) NOUR AIN BEAUTY CARE - UV+FOUNDATION.

    Diperkaya dengan ramuan semulajadi.
    Gabungan rumusan pencerahan kulit serta perlindungan khusus UVA, UVB menghasilkan kulit wajah yang lembap, berseri, halus, gebu dan cerah secara semulajadi
    Bertindak sebagai agen perlindungan sinar UV dan alas bedaK.
    Memperbaiki struktur kulit secara mendalam
    Sesuai untuk semua jenis kulit wajah.


3) NOUR AIN BEAUTY CARE - NIGHT CREAM.


    Ianya sangat berkesan untuk mereda, memudarkan dan menghilangkan jerawat, juga jeragat dan anti kedutan
    Menolong masalah pori terbuka, bintik hitam putih dan kesan-kesan cela pada kulit wajah
    Menyingkirkan garis halus kulit kusam dan tidak rata, tompokan gelap dan masalah kulit lain.
    Sesuai untuk lelaki dan wanita, remaja dan dewasa
    Tanpa pengelupasan untuk kulit normal


 
Cara penggunaan juga perlu dititikberatkan ,

BEAUTY SOAP
Pemakaian adalah  secara 2 kali sehari (pagi & malam)

UV + foundation
Ratakan krim keseluruh wajah atau bahagian yang perlu pada siang hari (pagi & petang)

NIGHT CREAM
Sapukan nipis pada wajah dan leher (malam sahaja) selepas menggunakan Nour Ain Beauty Soap

Harga? Haaa, jangan risau, berpatutan , nak nak untuk remaja belia, masih mampu milik tau ! 


SITUASI KEEMPAT
Suatu hari, si A datang jumpa dengan cik Jenna dan bagitau masalahnya memakai bedak yang tidak sesuai dengan wajahnya. Maka cik Jenna pun menyarankan agar beliau memakai bedak yang berasaskan mineral. Bedak ni terdapat dalam kedai online ni , nama bedak tersebut ialah
Ronasutra 2 in 1 Mineral Foundation and Powder

Cecantik ehh kaler diaaa :)



Ianya mengandungi:-


  •  SPF 35
  • Sericite Mica


Khasiatnya? Yes, memang banyak sangat tau !
Khasiat 2 in 1 Mineral Powder Ronasutra :

1.       Menaikan seri dan menyempurnakan wajah anda
2.       Membantu menampakkan wajah yang remaja, segar dan berseri jika anda berwajah lesu dan pucat.
3.       Menjadikan wajah kekal remaja dan bebas masalah apabila menggunakan Ronasutra Mineral Powder
4.       Tidak menyumbat pori-pori kulit dan membenarkan kulit ‘bernafas’.
5.       Mengurangkan pengeluaran minyak (sebum) dan meningkatkan kelembapan dalaman kulit.
6.       Menghalang pembiakan kuman pada kulit, mengelakkan jerawat, ‘blackhead’ dan ‘whitehead’.
7.       Sesuai untuk kulit sensitif, resdung, berjerawat atau nipis disebabkan ‘peeling’.
8.       Penggunaan berterusan akan menghasilkan kulit yang lebih lembap, pori-pori halus, kurang masalah kedut, kekeringan kulit, minyak berlebihan dan jerawat/ruam. 

 

Ok, berkulit lain kaler? Nah, ianya special didatangkan dengan :-

    01 - Cream Peach - Untuk kulit cerah kemerahan dan sederhana cerah kerana ia tidak ketara.
    02 - Sawo Yellow.
    03 - Natural Buff - Untuk kulit sederhana kekuningan.
    04 - Honey - Untuk kulit sederhana kemerahan.
    05 - Mocha.

So, tak perlu risau, sebab memang sesuai untuk pelbagai warna kulit… dan ianya memang natural, dijamin 100%


SITUASI KELIMA

Suami cik Jenna  sebenarnya  handsome bak retis tapi ade sedikit parut jerawat. Tapi mereka mengatasinya dengan satu jenis produk tersebut.  Cik Jenna pun sangat menyokong suaminya mengambil  produk tersebut, Dah dua tahun mengamalkannya, berrtambah machooo lakinya oiii !
Inilahh produk khas untuk lelaki yang nak sihat kulit wajah 

 

AURA MEN DOUBLE TREASURE CAPSULE.

Kebaikan:- 


  • Mencerahkan kulit,
  • Mengatasi masalah jerawat,
  • Mengurangkan masalah parut jerawat,
  • Membantu sel kulit baru,
  • Mengurangkan kulit kemerah-merahan.



CARA PENGAMBILAN AURAMAN DOUBLE TREASURE CAPSULE
Dimakan Hanya makan kapsul sehari 2x sahaja kerana kesan sungguh luar biasa dari muka muka penuh jerawat akan kecut jerawat , wajah muka akan nampak lebih seri kerana kulit tak akan nampak kusam lagi dan kesan parut jerawat akan beransur hilang jika mengamalkan kapsul Double Tresure by Auramen .

Ape yang penting, kalau amek pape kolagen atau kapsul, silakan minum air berganda okay.
Haaa, lelaki pun boleh kasik clean and clear kannn~

 


SITUASI KELIMA

Semua di sekeliling couple ni selalu bertanya apa rahsia kurus, dan maintain je menawan. Cik Jenna dan husband pun bagitau, bahawasanya…jika FREE, mereka memang berjogging dan berzumba namun begitu, kekangan masa menyebabkan mereka tak boleh selalu beriadah… Oleh sebab itu, mereka sama-sama mengamalkan produk untuk always kasik tenaga dan kawal selera makan. Produk tersbut namanya bak mutiara iaitu PERLA MIRACLE SLIMMING COFFEE.

 

Memang segar, kalau minum, lambat rasa mengantuk dan banyak lagi faedahnya seperti :-

    Mengawal selera makan selama beberapa jam lamanya,
    Mendapat lebih tenaga untuk aktiviti fizikal,
    Mengurangkan nafsu untuk makan,
    Menaikkan kadar metabolisme dan pembakaran kalori,
    Menurunkan berat badan dengan berkesan dan terkawal,
    Membakar lemak badan dengan pantas,
    Mengawal berat badan dengan muda.

Ok, jangan risau , ianya selamat, coffee yang free drpd bahan terlarang, nak takut apa aihhh ~
RM 50.00, dapat kurus beb ! share plak dgn org tersayang, lagii lah berrbaloii !!!!!
Meh tengok testimoni sikit :-

ehhhh, makcikkk? benarkahhhhh?? hehehee~
Hubby pun suke donggg !!!! wuhuuuuu



SITUASI SETERUSNYA
“Cik Jenna, awak guna lipstick jenis ape sebenarnya ye ? “ Bukan apa, saya  tengok bibir awak glow je, tapi takdelah over sangat kalernye.

Ha, cik Jenna share lah yang dia sebenanrnya gunakan lipstick khas keluaran V’Asia iaitu :- 
 
V'Asia -  Magic Lipstick  4gram.

Terlebih dahulu, cek kandungannya.
·         Hydrogenated Castor Oil
·         Phenyl Trimethicone
·         Olea Europaea (Olive)
·         Fruit Oil, titanium Dioxide
·         Syenthetic Candelilla Wax
·         Sea Cucumber Extract
·         Tocopheryl Acetate
·         Jojoba Esters
·         Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil
·         Collagen
·         BHT
·         Aloe Barbadensis Extract
·         Gold dan CI 77492.


Yes, boleh konpemkan ianya selamat atau tak sebelum yakin membuat keputusan.

Ok, info lain berkenaannya:-
Lipstick ni merupakan gincu pemerah, penyeri, dan pelembap bibir yang bertindak mengikut warna darah dan suhu badan yang membantu masalah bibir kering, mengelupas, sensitif, gelap kehitaman akibat merokok, faktor keturunan dan untuk mengekalkan lipstick tahan lama .

Dengan 24K Magic Lipstick V’Asia, anda akan memiliki bibir yang seksi, munggil serta kemerah-merahan secara semulajadi. 

24K Magic Lipstick V’Asia diadun daripada bahan utama 99.9% hablur emas, kolagen, Vitamin C dan E yang membantu mempercepatkan penyerapan nutrien ke lapisan kulit serta permukaan bibir agar lebih berseri, mungil, dan menawan. Sesuai untuk lelaki dan wanita. One point lagi di situu, haa…sesuai tuk laki and girl, so…apa nak dikata laie !

Yes, Semua barangan di atas adalah barangan khas dijual dengan harga kasih sayang  oleh Ladona.

Siapa Ladona? Okay, mereka ialah company yang menjual barangan untuk lelaki dan wanita. Kebanyakannya ialah produk kecantikan luar dalam, serta yang ori 100%, Bagi mereka yang baru masuk ke web tersebut, anda boleh dapatkan rm 10 diskaun, Ahaaaaaaa, jangan pandang sebelah mata je diskaun tuh, amat berrguna okayyyy !
So, apa nak tunggu berjam-jam, gi lah usher sana ! Teheeee .......... KLIK LADONA AWESOME !




Tiada ulasan: