Tabahkan hati dalam memiliki kasih sayang
JUNE 2017 !!

Rabu, 6 April 2016

Syok ! DOORGIFT MENARIK DI HARI PERKAHWINAN

Assalamualaikum, haii !

Syukur masih hidup hingga saat ini :) Yes, bulan nih, ramai sangat yang kahwin, terrmasuklah nanti dekat nak puasa.... huhu... sebab mesti nak lalui hari mendatang bersama sama kan :)

 

So, aku pun bnyaklah melantak, opps..

Ok, perkara yang aku selalu berkenan selain dari makanan, pakaian dan  pelamin pengantin....aku sangat suka bila dah salam nak balik, mesti dapat doorgift..... bukan berkat lah..berkat citer lain ~

 

Doorgift yang diberikan tetamu dalam bungkusan khas...kalau dulu...selalu dapat bunga telur je... which is telur masin ke..telur pindang ke..or telur rebus  tuuuu.... hihi, bunga dia yang cecantikk kan :)

  

But now, pelbagai benda lain yang diberi tau... Contoh macam baru-baru nih aku pergi wedding kawan akuu...and parents aku pergi wedding sedara mara aku.... and ade lagi sorang..tak dpt gi..sebab jauhh.., ok x yah cite tuu~

Uniknya sebab...., kawan aku ny doorgift ialah  

 

MEE MAMEE VEGETARIAN yang perlu dimasak campor telur tuh dan ribena......... sementara parents aku lak dapat nihh :-


Kicap Jalen 

Bagi akuuu, nilah first time aku tEngokk doorgift yg mcm nih tauuuuu :) 
Bagi aku, uniklah berbanding selalu, dapat Yaasin, buku doa harian, gula2, coklat, air, beg duit kecil, tuala, sabunn....

and bagi akuu..., semuanyaaaa aku sukaaaa ! So, jom aku kongsikan beberapa doorgift unik yang lainn :)

  

 


 
Tasbih pelbgai warna

 

 



Haaa...banyak sangat lahhhh, hahahaha ~ semua pic dari google jerrr~

So, yang dah berkahwin, atau bakal berkahwin...............

kalau sudi, nona nak mintak korang share doorgift kahwin korangg..hehe..saja surveyy~


boleh pm atau nak share kat sini pun okayy

Lau nak pm, sila email

nur2dunia@gmail.com

thanks all !!!!!

 


 

2 ulasan:

kisah earty berkata...

mihun segera tu paling rare kan.. hehehe

Nabila Syifa berkata...

sekarang jarang org nak buat bunga telur kat kenduri di bandar2 moden