Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
OKTOBER 2017 !!

Khamis, 3 Mac 2016

Pesta Layang Layang 2016

ASSALAMUALAIKUM !

Alhamdulillahhh masih berrnyawa...kan :)

Even duka atau gundah gulana, tabahlahh.okayyy~

Haaa, ni story Ahad yang laluuuu, di mana aku and mak dah selamat pergi ke Pesta Layang-layang Pasir Gudangggg, winkkkk ***

Pesta ni diadakan setiap tahun, pada Bulan Februari :) so, kejap time tuu, hujann berrangin..or panass berranginn  ~

 

Aku suka pergi sini walaupun sesak ya hampunnn ! Terik pun iye gak !Tapi kalau nak ikutkan, ade je kedai yang tak berapa nak ramai, contohh..kedai bajuu, disebabkan dah terrlalu banyakkkk kedaiii jual bajuu kann.... so macam macam pilihan yang adoooo~

Dan pada hari kejadian, aku grab baju blaus selai, nak pakai buat raya nanti, sebab offer..dari rm 40 something, ade corak, sikit, and colour pun ok, dapat dalam rm 35.....sooooo niceeee :)

Yang mak aku lak, banyak nau beli baju bundle tuk adik hakuu, baju bukan calang calang bundle hokay !  Baju kurungg, tapi dah bersiap lapisan kat dalam, manik kat luar pun bukan maen okay lagi lekat kat bajuu, dijual dengan hargga rm 10  jaaaaa ~ beli 5/6 helai? dah berapa kannnn, haish.hahaha~

Aku pun beria gak beli bundlee...lau jumpa saiz lah, krik, krikkkk~ tapiii, tudung...even ade murah serendah rm 3.90 selai....aku still tak belii, sebab macam tak berkenan lagii..heheh~ maka instant dua muka je aku rembat selai, miahahaha~




Well, tak bawak budak tecik kan, maka nyaa, tak banyak tengok layang layang, tapii mencuci mata yang win, hahahaha~

Aha, paling best..aku dah datang sehari sebelum, tapi hari tuu, sibuk berkejar nak gi kerja lak, hehe~

Beg murohh2 and berjenama.... rm 20 sebuah !!!!!!!

lambat ke cepat, aku dah terrr rembat beg ...rambanggg mata hakak tauu ! Prada ade, Channel ado...tp yelah kann, aku bukan suke nau handbag, kecuali memang nga cari....and now, aku dah terrrbeli bag ni..which is sling bagg ~




 Jenama, MK jerrr~



Kesimpulannya, this year..agak berrpuas hatiii.........walau tak dapat gi gerai lain, tak habis pun ushar tauu !




YES, SEMOGA BERRJUMPA LAGIII TAHUN DEPAN....amin ! oh yaa, baru beli gak monopod niyyyyy~ jakun koo, tak berapa pandai gunaaa, huhu !


Done, xoxo!

4 ulasan:

Siti Nurzafirah berkata...

teringin nak pegi.. tunggu aku datang ! mihmihmih

PeRdU cINta berkata...

Acara tahunan di pasir gudang....

ida muaniez berkata...

harganya mahal gak tuh?

aizamia3 berkata...

Kite dulu masa memula beli monopod, kalau boleh hari2 nak selfie.. tapi sekarang berhabuk simpan atas rak dalam bilik.. hehehe..