Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
MAY 2018 !!

Rabu, 30 Mac 2016

TIGA PERKATAAN

Rabu, 23 Mac 2016

PROGRAM 5S di dalam lab

Assalamualaikum, hai haiii !

Okay, just nak bagitahu, since aku masuk kerja baru hari tu, program 5s sangat dititikberatkan woiiii !

So, dalam lab tu ade ruangan QA kan, aku take over bahagian tuu...em, actually, QA la..hahaha..bertanggungjawab atas semua nyaaaa :)





Yesss,  inilah detik permulaan bulan hari tuuuu....eh ade lagi worst tapi mne tah gambar nya... ni second time pulak....~ hihi ~

Nak tengok dah cantik tersusun rapi? tapi tak settle semua lagi lah :)

Nanti aku share, maybe esok.huhu !

stay tuned, nice 5s !

Ahad, 20 Mac 2016

Beauty Stuff Giveaway by Sally Samsaiman

Assalamualaikum, haiii ! alhamdulillah masih bernyawa hari ni :)

Okay, let's support blogger ni, buat GA special untuk semua ~

http://www.sallysamsaiman.com/2016/03/beauty-stuff-giveaway-by-sally-samsaiman.html  Daripada banner dah tahu giveaway aperr kann ^__^

So, jom jawab soalan special nih :-

 "Kenapa Sally perlu berikan barangan SimplySiti @ Nature Republic kepada saya..?"

Sally perlu berikan SimplySiti @ Nature Republic tersebut kepada saya kerana  saya memerlukannya untuk diri saya sendiri mengenakan produk exclusive lagi terbaik  kepada kulit saya dan jika berjaya, atau rasa seronokk je,  saya nak sangat sangat review pada mak, adik-adik....n also all readers sebagai feedback .   Share info sekaligus boleh terus jadi pilihan sepanjang masa, betul takk ?


Pantun berkerat sikit :-

Impikan wajah berseri-seri,
Produk terbaik pilihan semua,
Hadiah free memang dinanti,
Semoga adalah rezeki Nona yaa ! 

^__^ 
*err, macam tak kena je, hahaha*


==========================================================

Okay, sebelum akhiri entri nih, 

Happy Birthday to mama dan ibu Sally ye ! Semoga bahagia dan sihat tau :)



Awak, jomlahh joinn !!  klik banner atass tuhhh naaaaa  atau klik -->  HERE !


   Kasik tgk gambarrrr produk :-

 






Sabtu, 19 Mac 2016

Segmen: saya sayang blog saya

Assalamualaikum, hai hai !

Hari ni jomlah support blogger yang ayu, cik ayu , aku suka tajuk sayang sayangggggg niiii, miahahahaa ~

And yes, i love my blog kannnn <3






Haaaa , klik lah banner atau HERE !

Jumaat, 18 Mac 2016

GIVEAWAY by RosNordin

http://merosnordn.blogspot.my/2016/03/g-i-v-e-w-y-by-ros-nordin.html  

Assalam, haii !!!! alhamdulillah masih bernyawa, ada yang nak hadiahhh?

Haaa, ape lagiii,  klik banner tauuuu ! or          SINI KLIK !

---------------------------------------.............---------------------------

oK, Aku mestilah mahuuu Set body shop tuhhhh ! sebab teringinn merasa barang Bodyy shopp tuhh haaa ~ nakkk sangat niii, ishh !


Ok, semoga ade rezeki...amin...

Jomlahh support blogger niiii ! Jommm !

Khamis, 17 Mac 2016

10 BARANG HOT AKU NAK DARI LAZADA MALAYSIA

Assalamualaikum, hellooo :)

Cari trusted online shop ke.. dan dalam masa yang sama, berkualiti serta berbaloi ??

Nahh,sini,  tengok nii.... all is HOT ! HOT ITEM di Lazada Malaysia

  http://invl.co/rl


Sempena  Birthday mereka yang ke-4 ,  banyak sangat sales diadakan  tauu !!!! I love it !

 And kalau sesiapa dari Lazada tanya, memang nilah yang aku gilakan dari duluuuu sampai sekarang..sampai besok besok ponnnnn ^__^  my wishlist, my doa , hope for the best !



1. APPLE  IPHONE 6S PLUS 128 GB  5.5'' (GOLD)



Bestnya, bestnyaaa kalau dapat hadiah niii, bukan je kaler GOLD merecik, tapi function dalam iphone nih yang HOT okehhh ! Memudahkan dan mengvogue kan aku kalau guna iphone plusss plusss ni haaaaa ~ saiz screen dah memuaskan, kaler awesome, memori pun besar dan luas !

 

I WANT THIS !!!!! 



2. 3 LAYER MULTIFUNCTIONAL ELECTRIC STAINLESS STEEL LUNCH BOX




Wow, wowww ! memang dah lama aku idamkan, boleh guna untuk family akuuu, sape tak tahu ni? ada banyak function best tau, nanti boleh prepare lunch dalam nihh, delicious and safety !


Yang penting, jimat tenaga ! and.....10 minit je dah siap panaskan makanan tuhh !!!!!

Don't worry, Stainless Steel, sangat tahan lama ,  warranty pun siap sedia ! tinggg ! 

I WANT THIS !



3. BUTTERFLY T-68F GAS STOVE



 Yes, bestlah kalau dapat nih ! Kalau dapat hadiah ni, nak bagi mak, sebab kat rumah aku ni, sebelahnya tu dah rosakkkk, pfft !

Cute jugak kan nih, hehe ~ Harga pun cheap je ! Fungsinya sudah tentu memasak apa sahaja di atasnya dengan beralaskan kuali, periuk belanga.....

I WANT THIS !



4. FUJIFILM INSTAX CAMERA MINI 8  (RASPBERRY)




Teringinnn sangat sangat nak camera mini nihh, since dulu..... and  if the colour tuh pinkk ! Fuhhh, cair dibuatnya ! Instant picture, instant fun ! terus keluar gambarrr, i likeee !


 
I WANT THIS !




5. YOGA MAT


Yes, yoga mat ni very good sebab ketebalannya sesuai untuk exercise dan anti bakteria tau ! Material pun best, sedap je buat exercise atas niih :)

Well, i;m  doing my exercise sebelum ni just atas lantai je, ish ishh, tak puas..... so dah nampak ni, aku memang konpem lah nakkk yoga mat niii ! Nak slim, nak yoga mat ! huhu ~

I WANT THIS ! 



6. SAMSUNG GALAXY J5 8GB



Samsung ni untuk mak aku yang baru berjinak nak guna handphone canggih, sebab now my mom guna handhone lampu picit jerrr ~ 

Camera cantik depan belakang, kaler GOLD is priority ! and.... many things i look forward to this J5~

Kalau lah boleh dapat free, bestnyaaaa, kalau dapat grab, aduhaiii syok !

I WANT THIS !!!!



7. XIAOMI MI PAD 2 16GB (SILVER)



Haaaa, teringin pegang macam ipad, or tab..... so aku choose yang ni, lebar pun lebar, 7.9'' tuuu ~
Bolehlaaa busy post pape kat IG, FB Blog, huhu, confirm awesome ! luas dan puas !!!!!

I WANT THIS !!!!




8. CRADDLE STROLLER



Okay, aku belum ada baby lagi, tapii aku nakk sangat, untuk hadiah to someone mama and her baby :)  Sooo cute design , look fashionable kann and, mudah nak handle tau ! Baby newborn till 3 years boleh duduk dengan aman dalam nih, yihaaaaa !!!!!

I WANT THIS !!!




9. BACK PACK




Yup, yup ! look stylish and boleh beri hadiah to my sister !  Diperbuat daripada PU Leather, so memang long lasting dear ! Compartment yang tersedia pun best jerr !

I WANT THIS !



10.  OMRON HEM7120 BLOOD PRESSURE MONITOR



Check pressure darah tinggi , amat penting zaman sekarang, especially  bagi mereka yang sudah ada penyakit tersebut.  Alat ini sangat bagus untuk dapatkan bacaan yang accurate , dan boleh simpan bacaan terakhir, untuk semak kembali :) 3 TAHUN WARRANTY tuuu, dont worry ok :)

I WANT THIS !!!!! 



So, as the conclusion, memang Lazada Malaysia is the best online shop to go and buyy !
Waiting for sale is amazing laaaa !!!! hehee~

Suitable untuk semua peringkat umur, dari baby sampai ke tua-tua, ada je barangan yang sesuai untuk all generations:) 

''LAZADA MEMANG TERRBAIK, THE BEST AMONG THE BEST !''



This post is an entry for the InvolveAsia x Lazada MY blogger contest. Cash and Lazada voucher sponsored by Lazada Malaysia and shopcoupons.

Jom klik tracking link akuu  


http://invl.co/rl

credit to : this blogger , thanks for info

















GIVEAWAY by RosNordin

http://merosnordn.blogspot.my/2016/03/g-i-v-e-w-y-by-ros-nordin.html  

Assalam, haii !!!! alhamdulillah masih bernyawa, ada yang nak hadiahhh?

Haaa, ape lagiii,  klik banner tauuuu ! or          SINI KLIK !

---------------------------------------.............---------------------------

oK, Aku mestilah mahuuu Set body shop tuhhhh ! sebab teringinn merasa barang Bodyy shopp tuhh haaa ~ nakkk sangat niii, ishh !


Ok, semoga ade rezeki...amin...

Jomlahh support blogger niiii ! Jommm !

Giveaway by RosNordin

http://merosnordn.blogspot.my/2016/03/g-i-v-e-w-y-by-ros-nordin.html  

Assalam, haii !!!! alhamdulillah masih bernyawa, ada yang nak hadiahhh?

Haaa, ape lagiii,  klik banner tauuuu ! or          SINI KLIK !

---------------------------------------.............---------------------------

oK, Aku mestilah mahuuu Set body shop tuhhhh ! sebab teringinn merasa barang Bodyy shopp tuhh haaa ~ nakkk sangat niii, ishh !


Ok, semoga ade rezeki...amin...

Jomlahh support blogger niiii ! Jommm !

GIVEAWAY by RosNordin

http://merosnordn.blogspot.my/2016/03/g-i-v-e-w-y-by-ros-nordin.html  

Haaa, ape lagiii,  klik banner tauuuu ! or          SINI KLIK !

oK, Aku mestilah mahuuu Set body shop tuhhhh ! sebab teringinn merasa barang Bodyy shopp tuhh haaa ~ nakkk sangat niii, ishh !


Ok, semoga ade rezeki...amin...

Jomlahh support blogger niiii ! Jommm !

Rabu, 16 Mac 2016

GIVEAWAY by RosNordin

Assalam, haiii ! Hari nih rajin nak try GA yang simple je syarat nyaa, hadiah pun okay tauu !
http://merosnordn.blogspot.my/2016/03/g-i-v-e-w-y-by-ros-nordin.html  

Haaa, ape lagiii,  klik banner tauuuu ! or          SINI KLIK !

oK, Aku mestilah mahuuu Set body shop tuhhhh ! sebab teringinn merasa barang Bodyy shopp tuhh haaa ~ nakkk sangat niii, ishh !


Ok, semoga ade rezeki...amin...

Jomlahh support blogger niiii ! Jommm !

Isnin, 14 Mac 2016

Rukun nikah ada berapa

Assalamualaikum, hai haiiiii !

Alhamdulillah, kembali menulis...atau kata sebenar..menepek je..hihi~

hari hari aku memang singgah jengah blog niii,  baca blog orang lain, huhu~ tapi aku nak menulis sesuatu yang berfaedahh tu, agak slow sikit, haishhh !


so, untuk hari ni, just baca jelah ayat ni, untuk mereka yg nak berrnikahhhh ,tapi duit tak cukup cukupp kann, haaaaa yes..lima rukun nikahh !



Khamis, 10 Mac 2016

Ini kerja part time aku

Assalamualaikum, hello !
Alhamdulillah, syukur ! boleh tgk entri sebelum, betapa masalahnya aku, ahahahhaa~


Ape pun perkara suka duka,  syukur itu perrlu bah !


Yes, maybe ada yang tertanya tanya aku, kerja apa kulakukan as part time kan, kalau dulu, as student, jual topup, sekarang, ada..tp jarang sebab dah tak ramai kawan nak punn kat sini...hmm..

so now,


Aha, ade dua/tiga perkara



1. Aku jadi dropship
Bagi yang perasan kewujudan IG page, or column IG aku kat tepi tuh, haaaaa.... itu semua barang-barang yang aku jual tau...... mostly memang pakaian, tapi at the same time, jual ubat kuat abg sado !

Hehhee, dah setahun tau,  dah setahun okehhhh aku terlibat dalam bidang dropship nih~ Bila tiba harii raya, tiba cuti sekolah, tiba hari gaji.....yes..smua dah aku laluinya tau..... sangat ohsem rasenye.............once ko nak kena hapdate memalam buta, atau curi2 masa update ~  and melayan customer, yang belum tentu beli ker takkk, tapi mesti sabar je semua :)

Feeling bila ade org nak percaya belii barang kat kita, bila orang was-was dengan aku yang jujur dan setia nihhh, ahhahahahaha

SILA KLIK IG SAYA tuhhhh naaaaaa
:   @senyum2





2. Aku jadi tukang promo

Yuhuuuuu, ni keje baru buat bulan 10 hr tuh, kalau tak silap lah  :) Disebakan aq berpengalaman dalam bidang dropship kan, aku pn try r...hmm.. jumpe kt majalah.com (byk tau keje sambilan sana)

serious best ....... Promo segala pic,details rumah , and hartanah tau ! (dapat gak la beberapa wang) . Bos ni, aku kenal on9, memula tak percaya, saje try sbulan...so bila dah bayar tuh, rasa mcm....wahhhhhh !!!!! Pon bolehhh ea, so aku pn brsemangat meneruskan kerja tersebut......


Antara rumah yang aku promo ialah :-

 


 

ade fb dan ig nya, nanti aku share lain entri tauuuu !



3. Aku penulis blog


Baik, ni mcm pelikkk, tp tkdelah pelik sgt amat...kan ! Aku ade probs ngn encik nuffnang, so..malas la nak layan lagi.....gerrem !

So, aku pun tulis untuk blog org lain , ade beberapa penulisan aku dalam blog INI
Cubalah cam kan aku, nama pena diriku, hahahaha~ mudah jer, tapi bukan nona :)

 

Konklusinya, part time nih memang membantu..kalau betul kita disiplin....dan tahu manage.....ape pun, tak cuba, mana tahu....memang takut takut, tapi ingat balik niat mcm mana, inshaALLAH bolehhh !!!



and......yes..aku tahu aku minat dan suka bidang online bagai nih, aku cuba buat .....dan try sebaik nye lah, selagi sempat.....well, .belum sempat baca buku e-marketing tuh, harap sempat nanti...........untuk serious in bussiness  soon yang entah biler lah , kennnn....hahahha




itu jer dulu..................doakanlah aku dapat siapkan novel aku, yg baru biji benih tuu, hahahahaha~ bole part time lagi beb !






Santai : Kalau dah jodoh, tak ke mana gak

Assalamualaikum, hai haiii ! alhamdulillah kerana diberi kehidupan pada hari ini.....

Saja post entri santai~ Kawan2 aku, kenalan, dan sedara mara ramai dah selamat bernikahh, inshaALLAH berbahagialah.....

dan aku, belum lagi sampai masanya.....kot !

well, kalau dah jodoh dikkk, tak ke mana...ye dakkk ! Macam dalam pic di bawah.....


kredit pic: en google



Yes, aku selalu remind diri sendiri, kalau dah jodoh, tak ke mana jugakkkk~ kalau muda muda tak kawen, mana tahu sempat lalu hari tuaa, kawennnn jugokkkk...............


and kalau tak di dunia, kat akhirat bertemuuu jua..........inshaALLAH..... :)

 

 

Jumaat, 4 Mac 2016

AMALAN 5S Berguna Jua !

Assalam,haii !Syukur masih bernyawa hari ni...

Aku sekarang dalam mood nak menjalankan misi projekcomel kat bilik aku sendiri nih, fuhh!
Dengan busy yang amat, mcm mana lah nak siap...haishh !!!! Konsep 5s aku gunakan sebaiknyaa... haaa..memang best lah !

 
5S ! I LOVEE YOUU !
 


Malu nak ngaku, tapi nilah keadaan hujung and sebelah katil aku ni haaaa~ but now dah okayy....

 

Whoa, berrrguna gak belajar pasal sistem 5S nihhh , hahaha~ zaman U dulu tahu, tapi biasa biasa jerlahhh~

now, kat tmpt aku keje nih, tiap hari Jumaat mestiii aderrr ! Kadang kadang tu,  gewamm gakss ! sebab dah penat kan, tapi mesti jam 4 pm jer, start 5S program,huhuuuu~
hihi ~

So, sekarang teruskan ke projek meja solek plak... dah settle semuaaaa, atau,kalau aku rase rajin nak bagi progress, aku akan share di sini yer, huhuuuu ~

Done, xoxo....ada yang suka konsep dan sistem 5S nihhh ??


Panas hari Jumaat !!

Assalamualaikum, haiii.haiii !!!!!!! syukur hidupp lagiii :)

Ini kisah minggu lepas,, aku sangat tabik dengan mereka yang sanggup solat Jumaat, walau mcm mana pun kepanasannya cuaca tuuu !


GAMBAR TAK TAHU TERSENGET aihhh !




See, bebudak ni dah lewat tapiiiiisolat gakk.huhu~

2 rakaat je kan, rugi tak buuat,

Aku harap, bakal suami aku berada di dalam tuuu, atau antara mereka yang berjemaahh


AMIN !

Khamis, 3 Mac 2016

Pesta Layang Layang 2016

ASSALAMUALAIKUM !

Alhamdulillahhh masih berrnyawa...kan :)

Even duka atau gundah gulana, tabahlahh.okayyy~

Haaa, ni story Ahad yang laluuuu, di mana aku and mak dah selamat pergi ke Pesta Layang-layang Pasir Gudangggg, winkkkk ***

Pesta ni diadakan setiap tahun, pada Bulan Februari :) so, kejap time tuu, hujann berrangin..or panass berranginn  ~

 

Aku suka pergi sini walaupun sesak ya hampunnn ! Terik pun iye gak !Tapi kalau nak ikutkan, ade je kedai yang tak berapa nak ramai, contohh..kedai bajuu, disebabkan dah terrlalu banyakkkk kedaiii jual bajuu kann.... so macam macam pilihan yang adoooo~

Dan pada hari kejadian, aku grab baju blaus selai, nak pakai buat raya nanti, sebab offer..dari rm 40 something, ade corak, sikit, and colour pun ok, dapat dalam rm 35.....sooooo niceeee :)

Yang mak aku lak, banyak nau beli baju bundle tuk adik hakuu, baju bukan calang calang bundle hokay !  Baju kurungg, tapi dah bersiap lapisan kat dalam, manik kat luar pun bukan maen okay lagi lekat kat bajuu, dijual dengan hargga rm 10  jaaaaa ~ beli 5/6 helai? dah berapa kannnn, haish.hahaha~

Aku pun beria gak beli bundlee...lau jumpa saiz lah, krik, krikkkk~ tapiii, tudung...even ade murah serendah rm 3.90 selai....aku still tak belii, sebab macam tak berkenan lagii..heheh~ maka instant dua muka je aku rembat selai, miahahaha~




Well, tak bawak budak tecik kan, maka nyaa, tak banyak tengok layang layang, tapii mencuci mata yang win, hahahaha~

Aha, paling best..aku dah datang sehari sebelum, tapi hari tuu, sibuk berkejar nak gi kerja lak, hehe~

Beg murohh2 and berjenama.... rm 20 sebuah !!!!!!!

lambat ke cepat, aku dah terrr rembat beg ...rambanggg mata hakak tauu ! Prada ade, Channel ado...tp yelah kann, aku bukan suke nau handbag, kecuali memang nga cari....and now, aku dah terrrbeli bag ni..which is sling bagg ~




 Jenama, MK jerrr~



Kesimpulannya, this year..agak berrpuas hatiii.........walau tak dapat gi gerai lain, tak habis pun ushar tauu !




YES, SEMOGA BERRJUMPA LAGIII TAHUN DEPAN....amin ! oh yaa, baru beli gak monopod niyyyyy~ jakun koo, tak berapa pandai gunaaa, huhu !


Done, xoxo!

Selasa, 1 Mac 2016

Gagal itu Tangga

Assalamualaikum, alhamdulillah masih bernyawa..

hai, hai...entri santai....time aku menaip ni dah lewat malam !

Okeh, semalam aku and teman lelainn,  dah selamat ber meeting dengan Plant Manager tempat aku bekerja sekarang.

 

Bagus sangat ada perjumpaan bersama newbie nihh :) Diam tak diam, dah tiga bulan bekerja sebagai QA...harap dapat konpem dan berjaya di sini.. ^__^

Yes, kami yang newbie sudah selamat memberi pendapat, berkongsi pengalaman, dan cuba berusaha. Kerja bukan je untuk gaji, untuk hiduppp ..tapi jugak untuk pengalaman, dan sahsiah diri.

Luahan dah terluahh, and konklusinya, cuba berfikiran positif, take it as challenging.

Do the best for the good result, okayyy ! Jangan kena marah sikit sikit, dah kelam kabut, jangan kena tengking sikit, dah meleleh ayaq mata tuuu, ishhh,ishhh..., ishhhhh !