Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
SEPTEMBER 2017 !!

Selasa, 23 Februari 2016

Oh, Bangkok Village ada di Malaysiaaa !

Assalamualaikum, haii !

Seronok berehat santai? atau busy jenjalannn ?

Okay, disebabkan ramai bercuti kot hari ni dan esok, meh nona story sikit about Bangkok Village di Malaysia !!!!! 


Wohooo, memula tak percaya gakk, tapi pejam celik balik, yesss...ade lahhh...bukan di Thailand je ado Bangkok, mueheehe!


Al kisahnya, aku menang hadiah GA GEMPAK MENCABAR ni, last year....and dah selamat pergi berjimba... hehe~

Jom layanzzzz !


Tadaaaaaaaaaa.... Container Gardenstay @Bangkok Village !

Sampai dalam jam 11am, awal gila, check in kul 2 pm kot !
Haiii, ape lagi...........melepak di Jusco sebelah je tempat nii, hahaha ~ makan dulu, beli tiket wayang, nak midnite kan ~~~~


Tepat jam 2, selesai semua..aku and adik pun terusss check in !!!!! 





Uniknya di sini sebab................ bilik semua diperbuat daripada Containerrrr !!!!!

Aku rasa hatiku berbunga ceria je masuk kawasan dalam niii ! serious , tak tipuuu !!! sebab bilik bilik semua kalerfull ! kaler yang ceria lah..takdela colourful sangat macam pelangi tuu, hehee ~

Jom masuk bilik aku, KNOCK ! KNOCKK !


 





 
 


 Ada pakej single, family...so tak perlu risau, dan paling penting is............ WI-FI & Air cond !
Sini memang free wi fi tauu , password dah siap tampal dalam bilik tuuu, berdekatan dengan toilet nye.....  jadik, memang mudah nak update...and enjoy duk perap dalam bilik nii, air cond ade, tv ade... 

oH YA..dalam toiletnya tu, sabunnya dia tak bagi seketul seketul...dorang letak dalam bekas and nanti kita tekan jerrr ~mcm dlm pic bawah niii, kaler biru tuuu ~ toilet bersih, and yes..of coz containerr !


Aku rasa, kalau bawak budak kecik, syoklah dorang lompat lompat, mcm bunyi gedang gedUng, kalau betul lompat lahh ~  tapi heater mcm dalam gambar tuu, tak berfungsi ye... hehe...and peti sejuk pun takde, untuk bilik aku yang ni lahhh ~so get ready bagi sesiapa yang nak singgah sinii ! k ~










Restoran memang ada tersedia, tapi aku tak merasa makan situ, sebab malam nya tu, kami gi Juscoo, tengok movie, ahhahaa..bebas bila parents tiada di sisi, ishh ishhhh ~


Makanan halal, nak makan tuu, mcm makan sampai kenyang tu, haaa..ada tuu ~ cuma arak tuh,biasalah...sebab restoran ni bercampur gak lah ~ itu kisah dapur, wallahua;alam ~

So, dapat  amek pic je,  tak merasa lak duduk macam orang jepunn kat situu, huhu !

Suasana bertukar malam ~

Aku pergi Jusco tengok maze runner, ngn adik sorg je nii,ade kisah lucu, tapi lainkali story~



Keesokan hari.............

 Sebelum masuk tidur, dorang dah remind us untuk bekpes.....
Pepagi aku dah keluar, nak meghase cuaca pagiii, damai je....................

Then dapat set bekpes camnii haaa ~




Set yang berkhasiat, roti, with half boiled eggs, and complete with tea .

Oh ya ! Last breakfast camni......masa kat hostel...kat MRSM dulu lahh, ahhaha~well, salu memang makan berat kot ! Fuhhh, kurus kalau hari-hari makan macam niii :)  Jemput mamam !


 Yang jaga meja sambut tetamu, turut bekerja sebagai penyedia sarapan, ohsemm, dan itulah laluan ke bilik aku, tempat ni dua tingkat tapi aku dapat yg bawah... ada kerusi depan bilik..boleh tunggu situu :)




Lepastu, jalan around this area


Ade ballroom lah, wah ! Nak buat majlis wedding kat sini? atau papa majlis? boleh buat di sinii, serious romantik dan selesa !

Untung time aku datang, ada orang buat event kat sini, dapat menyinggah tauu :)


Tengokk , toilet pun unik kot ! berselirat dengan daun daun ! hehee tapi clean andd clear yee <3


Okay,  Inilah pengalaman pertama tinggalkan rumah selepas habis belajar. Janganlah risau pasal keselamatan, and  harga pun tak payah risau, ada bilik below rm 100 tauu...............

So, ada yang nak singgah, sebagai homestay or tempat merehatkan diri?? Yes, here Nona share info about this place. 


Container Gardenstay @ Bangkok Village, Johor Bahru


Address: Ptd 93547, Jln Harmonium 3, Johor Bahru, JH, Malaysia




EHHH, Kat johor jerr?? hahahaa, yes sayangggg, Johor sajaaaa ! Happy holiday !



Next ? nak gi mana ekk ? hope ade rezeki lebih kann :)



THANKS  !

Container Gardenstay @ Bangkok Village, Johor Bahru ! I LOVE YOUR PLACE !


#suggested
#selesa
#bersih
#happy





5 ulasan:

JAMIL HASHIM berkata...

SINGGAH PAGI ~ http://jmbelog.blogspot.my/2013/12/radio-online-era-fm.html

Nurul Baidurah berkata...

wowwww...best nya kena taja percutian awak..:)..

Cikna berkata...

Bestnye ditaja.... Ballroom dia mmg cantik,teringin nk kawin g,huhuu....;-)

Ahmad Hasif berkata...

cantik betul tempat ni...

menarik2..

Blogwalking sini
Jom cuba resepi kek pisang yang sedap dan mudah ni
https://www.biskutsemperit.my/2016/02/resepi-kek-pisang-sedap-mudah-murah.html

Mama Kembar 3 berkata...

Siap dgn breakfast ye, senang laa camtu