Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
MAY 2018 !!

Ahad, 28 Februari 2016

Wedding Dress Anzalna comel lah !!

Assalamualaikum, haii !



Syukur masih hidup hari ni..walau ape pun ujian melanda....

Santai je hari ni, aku cuti, harap ade rezekii nak g pesta lelayang, hehe....dan terujaaa tengok gaun si canti manis, akak suraya ni haaa....

Semalam derang resepsi, sweet and cute jeeee, cool je....ish, fall in love aku !



 

  


credit pic :-  SINI  


Orangnya cantikk, baju plak comel.... sangatlahhh menawan weh !
saya suka sangat nengoknyaaaa awokkk !

Look like fairy tale kan ! Princess sangat !

Sesuai lahh, senang cite, semoga pasangan #hanzalna nii bahagia foreverrr dann berjayaaa untuk pelbagai hal yang dorang  lakukan.................. sweet forever tau. Amin ! 


#nakkahwin
#sweet
#fairytale
 #dresscantik

Sabtu, 27 Februari 2016

Segmen Bloglist Mac 2016 Bersama DRAMATIC UNIQ

Assalamualaikum, nak join nii !

http://www.dramaticuniq.com/2016/02/segmen-bloglist-mac-2016-bersama-dramatic-uniq.html 

Hari tu, aku join kak ni jugok, parody dia..haha~

Ok lah, Semoga ade rezeki, jom letak kat sidebar pulak, hehe ~
Support blogger is awesome !!!!!  Lelaju klik banner ekkk !

Kan :)


Rabu, 24 Februari 2016

Selamat merasmikan bawal ni ! i love u !

Assalamualaikum, haiii !

Alhamdulillah syukur kepadaNYA untuk segala nikmat yg tersedia, amin !

Ujian datang pun masih perlu bersyukur, kerana masih  boleh dibaiki, ada peluang nak baiki, kan :)

Yes, 13 Februari lalu, dah selamatlah kawan baikkk aku buat majlis  kahwin kat sebelah pihak laki..
Seronok tengok dia bahagia dengan sang suamii,tak sangka kooo~ Jodoh sampai awal~




Aku tah bila nak langsung erk, tapi yang pentinggg, pada hari kejadian, aku selamat merasmikan Bawal Aidijuma yang dapat dari Zalora hari tuuu, gune voucher, so all is free beb !

 
Lawanya candid, bestfriend aku candid lah, comelnye awokkkk cik senahh, cik qiyah pun ape kurangnyaa, hahahaha~


Aku rasa muslimah benar lahh, hahaha~ bawal tapi dijadikan shawl, biaselah,,aku kan kaki shawl. tak reti nau ber bawal, kihkihhh ~ suke corak tu duk atas kepala, ngam dengan jiwa saya ! aku nak try kumpul shawl ade corak half, plain half..tp nak kena suai padan dengan baju plain pulak, ish..malasnye, sobbs !

Aku pergi dengan adik, and kawan kawan lama pun pakat jumpa sekali, adalah beberapa orangg, they come from Melaka tau ! orang baru naik sem wehh~ jgn memain, semua DEGREE tau !
huhu~MELAKA TO SIMPANG RENGGAM, jaoh gak lerrr nak !


Semua belum terikat, tapii calon dah ade, opss... eh tapiii... ade gak yg single tuu~

Ok, malas promote depa ni, ahahahha~ biar derang cari sendiri jaaa ~


And at the same time kann, kat Batu Pahat, sepupu mak aku pun kawen, tapi umur sama akuu...

so kiranya, dia makcik aku lahh, huhu~

Cuma, gambau ngn pengantin, ade goyang lahhh, mencik tauu ! Ptang sampai, makan sikit, sebab dh kenyang tadi....and.............amek gambau la banyakkk !

Jadiknya, payung pic ni jerk ar





Haaa, nampak tak, alhamdulillah selesai semuaaa~

Well,  baju tu simple, cuma beriben ja :) Dijahit oleh jiran dong~

Baju raya and baju graduasi setahun lalu, still muat sebab aku takdela membesar mana kann, bahaha~

Ok, tu je..kisahnya..yang sweet !

Yang sour pun adoooo, kereta kena tarik kat PLUS! aishhhh, ter travel plak time nih kan~


Dahsyat tau ! tapi tu masuk entri lainn, sebab nak berrzumba kejapp !!!!!

xoxo !

till meet again, love !












Selasa, 23 Februari 2016

Oh, Bangkok Village ada di Malaysiaaa !

Assalamualaikum, haii !

Seronok berehat santai? atau busy jenjalannn ?

Okay, disebabkan ramai bercuti kot hari ni dan esok, meh nona story sikit about Bangkok Village di Malaysia !!!!! 


Wohooo, memula tak percaya gakk, tapi pejam celik balik, yesss...ade lahhh...bukan di Thailand je ado Bangkok, mueheehe!


Al kisahnya, aku menang hadiah GA GEMPAK MENCABAR ni, last year....and dah selamat pergi berjimba... hehe~

Jom layanzzzz !


Tadaaaaaaaaaa.... Container Gardenstay @Bangkok Village !

Sampai dalam jam 11am, awal gila, check in kul 2 pm kot !
Haiii, ape lagi...........melepak di Jusco sebelah je tempat nii, hahaha ~ makan dulu, beli tiket wayang, nak midnite kan ~~~~


Tepat jam 2, selesai semua..aku and adik pun terusss check in !!!!! 





Uniknya di sini sebab................ bilik semua diperbuat daripada Containerrrr !!!!!

Aku rasa hatiku berbunga ceria je masuk kawasan dalam niii ! serious , tak tipuuu !!! sebab bilik bilik semua kalerfull ! kaler yang ceria lah..takdela colourful sangat macam pelangi tuu, hehee ~

Jom masuk bilik aku, KNOCK ! KNOCKK !


 





 
 


 Ada pakej single, family...so tak perlu risau, dan paling penting is............ WI-FI & Air cond !
Sini memang free wi fi tauu , password dah siap tampal dalam bilik tuuu, berdekatan dengan toilet nye.....  jadik, memang mudah nak update...and enjoy duk perap dalam bilik nii, air cond ade, tv ade... 

oH YA..dalam toiletnya tu, sabunnya dia tak bagi seketul seketul...dorang letak dalam bekas and nanti kita tekan jerrr ~mcm dlm pic bawah niii, kaler biru tuuu ~ toilet bersih, and yes..of coz containerr !


Aku rasa, kalau bawak budak kecik, syoklah dorang lompat lompat, mcm bunyi gedang gedUng, kalau betul lompat lahh ~  tapi heater mcm dalam gambar tuu, tak berfungsi ye... hehe...and peti sejuk pun takde, untuk bilik aku yang ni lahhh ~so get ready bagi sesiapa yang nak singgah sinii ! k ~










Restoran memang ada tersedia, tapi aku tak merasa makan situ, sebab malam nya tu, kami gi Juscoo, tengok movie, ahhahaa..bebas bila parents tiada di sisi, ishh ishhhh ~


Makanan halal, nak makan tuu, mcm makan sampai kenyang tu, haaa..ada tuu ~ cuma arak tuh,biasalah...sebab restoran ni bercampur gak lah ~ itu kisah dapur, wallahua;alam ~

So, dapat  amek pic je,  tak merasa lak duduk macam orang jepunn kat situu, huhu !

Suasana bertukar malam ~

Aku pergi Jusco tengok maze runner, ngn adik sorg je nii,ade kisah lucu, tapi lainkali story~



Keesokan hari.............

 Sebelum masuk tidur, dorang dah remind us untuk bekpes.....
Pepagi aku dah keluar, nak meghase cuaca pagiii, damai je....................

Then dapat set bekpes camnii haaa ~




Set yang berkhasiat, roti, with half boiled eggs, and complete with tea .

Oh ya ! Last breakfast camni......masa kat hostel...kat MRSM dulu lahh, ahhaha~well, salu memang makan berat kot ! Fuhhh, kurus kalau hari-hari makan macam niii :)  Jemput mamam !


 Yang jaga meja sambut tetamu, turut bekerja sebagai penyedia sarapan, ohsemm, dan itulah laluan ke bilik aku, tempat ni dua tingkat tapi aku dapat yg bawah... ada kerusi depan bilik..boleh tunggu situu :)




Lepastu, jalan around this area


Ade ballroom lah, wah ! Nak buat majlis wedding kat sini? atau papa majlis? boleh buat di sinii, serious romantik dan selesa !

Untung time aku datang, ada orang buat event kat sini, dapat menyinggah tauu :)


Tengokk , toilet pun unik kot ! berselirat dengan daun daun ! hehee tapi clean andd clear yee <3


Okay,  Inilah pengalaman pertama tinggalkan rumah selepas habis belajar. Janganlah risau pasal keselamatan, and  harga pun tak payah risau, ada bilik below rm 100 tauu...............

So, ada yang nak singgah, sebagai homestay or tempat merehatkan diri?? Yes, here Nona share info about this place. 


Container Gardenstay @ Bangkok Village, Johor Bahru


Address: Ptd 93547, Jln Harmonium 3, Johor Bahru, JH, Malaysia




EHHH, Kat johor jerr?? hahahaa, yes sayangggg, Johor sajaaaa ! Happy holiday !



Next ? nak gi mana ekk ? hope ade rezeki lebih kann :)



THANKS  !

Container Gardenstay @ Bangkok Village, Johor Bahru ! I LOVE YOUR PLACE !


#suggested
#selesa
#bersih
#happy





Ok, guna voucher Zalora akhirnya !!!!!!! **tak sangka ! **

Assalamualaikum, haiii ! syukur masih diberi nyawaaa :)

Seperti yang aku bgtau, aku nak share, barang apa yang dibeli dengan voucher rm 100, tanpa bayar pape, huhu :) entri sebelum NI sape yang baca, memang nilah voucher ketiga, setelah brapa kali batal lahh, hahaha~ Zalora memang ohsem tauu !!!

Well, aku memang TAK PERNAH  beli barang niii, walaupun banyakkk je kat pasaran...........sekali aku borong gune voucher Zalora, lima helai terusssss wehhh !!!!

Cukup, ngam, semua sweet jer aku rasaaa :) hhehee, nilah diaaaaaaaaaaaaa...................~



MERAH ! BIRU! semangat JDT katekannn ~


Bawal 203 - Violet Quartz





Blue - Green Roses Cat

 

 Yes, i love them !


Ha, tahu kan? Even rasenya, dah popular lah aidijuma nih, tapi aku tak pernah nak beli, sebab aku bukan kaki bawal, hahaha..aku selalu dengan shawl jer :) Tapi bila dapat nih , wowwww !!! syok plak rase ! bagi adik selai, mak selai, walau mak tak nak pakai ponnnn wehh =.="

Coraknya unik, dan ada antara tudung tuu, dua kaler, and dua corak jugakk !!! yg macam kaler merah atas ni, dalamnya kaler pink tauu ! suke saya, jakun jap ****


So, konklusinya, aku suka dan puas hati dengan perkhidmatan Zalora, akhirnyaaaaaaaaaa...hehe
dan jatuh cinta pada bawal aidijuma niii, sweet, cute lak tuuuuu !!!!!!

Skrg, aku suggestkan korang, ushar Zalora, coz dorang selalu nau buat sale ok ! Barang berkualiti, dan puas hati perkhidmatannya! ! 


 Haaa, payung satu pic, dah selamat rasmikan tudung bawal aidijuma ni haaaaa ~~~~~




Eh, g mana lak ni?? haaaaaaaaaaaa, nantikan kisah seterusnyaaaa ~ yang dahsyat dan awesome woii !






WORDLESS TUESDAY- Daun Pondan

Isnin, 22 Februari 2016

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA

Assalam, hai ! syukur masih bernyawa :) Jomlah joinn !!!!

Well, agak maju eh? 


Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016



Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016.
Klik banner untuk sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

TAMAT : 28 FEBRUARY 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Ahad, 21 Februari 2016

Suka main ! ! !

Wohooooo, tajuk aku hr ni suka main !

Assalamualaikum, and haiii haiiiii !!!!!!!

Siapa suka mainn? akuuu! duluuu, memang sukaaaaa main tauuu ! uallz zaman akuuu mestii lagiilah suka nakkkk !

sekarang, jarang aku nampakk,  susah la nampakk, tapi maybe ade lagii, kan :)


 

Nahhh, anakku kawen dgn anak raja !

 


Dua orang berpegangan tangan, yang lain beraturr, sambil nyanyi lagu ' jambtan sudah roboh, sudah robohh ' , lepas lagu habis, kenalah tangkap sorg, ahhaha~ RINDU !


  

''Jet, jet semut, sape sakit naik atasss !!!!!''   yg mendengki, memangg cubit kekuat kan !



 

 Ini rare ! ada yang cakap bahaya kalau tak kena cara ! hehee, masih lagi dimainkan oleh yg dewasa, lagi2 bila family dayyy, kannnn :)





 

Yess, sayaaaa...saya suka sangat game nii, alolo, cute wehh !!!! tukar tukarr baju, hahaha! buat ton suara manja manja, geng ngn lelain, kan...hehe...depan sekolah agama aku pun salu jual kot duluuuu, nak balik sekola jerrr, p belii !!!!  hahahaha ~






 


Haa, yang ni.. nak pilih geng, kena lat tali lat duluuu! hahahaha~ nanti pilih belakang siap siap, hahahaha~ adoii la,


banyak lagi sebenarrnyaaa, tapiii  agak rinnduu lahh, rindu dengan geng main bersama, dann bebudakkk yang adik adik, suke suki berrsamaaa!!!


Rindu nak jadi budak budak yang takde problemmm terrrlalu banyakk ! hmmm~


okehla, salam berrhujung mingggguuuu ~ 


****tapi johor, hari ahad dah start kerja pun, sekolah punnn, hehe ~ cuma akuu, swasta, Ahad cutiii. huhu !



Hakikat anak sulunggg ! ye ke??

Assalam, hai ! helloooooo !


  

Kah kahh ! marahhh anak lainnnn, hahahahahha ~ maaf yee, sesaja angkat bakul rini woi !



Jom santai santai baca hakikat anak sulung !!!!!

 



Aku anak sulungg, so aku share tau !

  


so deep, hahaha, kepada adik beradik lainn, please !

TAKE NOTE sayanggggg !