Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
AUGUST 2017 !!

Isnin, 5 Oktober 2015

UCAPKANLAH AWAAAAA, UCAPKAN.............. TAK SUSAH ponn

Assalamualaikum, hello ! Alhamdulillah....

Yes, ni entri ringkas.... reminder..... benda ni dah selaluuu sangat.....tp sbg manusia kita kan leka.....so kene lah selalu diingatkan :)


BETUL, SETUJU...... tambah pahala
 , cuba cover dosa-dosa yang melampau banyakkkkk niiii =.="


Ok.........tengok post atas nih..... then tiba tiba...............

Aku teringat masa malam cabutan bertuah dekat Pasaraya Sakan tempat aku, takdelah meriahh sangat, tp bolehlaaaa ~ semua kena berdiri depan tmpt tuuh, sebabb  takde kerusi bagai..... kesian la kereta sapa yg mnjdi tempat sandaran, hohooo~

Terlintas dalam otakk,


"berdiri rasa penat kann, tp agak2nye..... kalau berzikir tu, penat ke? mana lg penat ??"



Sebab skrg ni, hiburan melebihi segalanya , soal zikir, solat.....dan amalan lain terus menjadi kurang.....atau senang cakap, TAK SEIMBANG lah sebenarnyaaaaa ~ tampar pipi aku, kasik sedar !


Dan lepas tu, dalam menunggu giliran hadiah no 10 sampai juara , sikit-sikit org mulai datanggg ~

Terlintas lah dalam otak ni, apa ade dalam hatiii dan pikiran dorang ekkk... mcm akuu?
hmmm.., tp ape ??

Heheee, mestilah berharapppp sangattt dapat hadiahhh kan , dapat menanggg...time tu, hadiahnye  semua LUMAYAN kooooo~  ade OVEN, TEMPAT BUAH KUIH , DVD PLAYER, and grand prize is............ MOTORSIKAL , mahu tak berebut kannn?!!  

Tapi nama yg dipanggil seslalu sgt takder, ke manakah mereka? Dan bila aku ternampak post di atas tuh...., aku teringat orang yang dapat hadiah selepas waktu Isya' ..... mereka dtg betul2, ngam2 selepas dah azan, dalam 10-15 mins mcm tuh laaaa~ tup2, nama kena sebut.... teruslah dapat...tp dia wakilkan maknye je...mak nye yang salu belanja sana,tak dapat datang...

Aha, SEE......even lewat datang.............rezeki tetap ada~

Maybe, memang dah rezeki la kann ...dan maybe....ianya satu petunjuk, mksudnya, kalau nk buat event, atau nak ke something event, seeloknyaaa..dahulukanlah solat........................


dan perbanyakkanlah zikir................inshaALLAH !  Hm, tp jgn salah sangka, bukan nk burukkan penganjur..sebab dorang  mesti ade reason dan jadual mereka sendirii, ye dakkk! huhu~JUST REMINDER for all jerrrr <3

Image result for subhanallah

Basahkan lidah dengan zikir, agar hati merasa tenang, jiwa terisi......Allahu :)

- OK -

Ape pun, yg baik datangnya dari DIA,

TAPI kalau tentang non muslim menang, hmmm,  tak nak la dikupasss, hehee :) sebab semua KUASA ALLAH MAHA BESAR :)






1 ulasan:

Lisa Hlovate berkata...

nona..saya tag awak dalam GA mama darwiish kay..

Jemput Join okay FUYOOO !!! GIVEAWAY by Mama Darwiish