Tabahkan hati dalam memiliki kasih sayang
JUNE 2017 !!

Isnin, 12 Oktober 2015

ISU HARNESS - perlu ker??

Assalamualaikum, hello ! Alhamdulillah masih bernyawa . kan



Ok, ni ade beberapa hal berkenaan isu harness, hari tu tgk di IG, gambo awal ashaari memasang tali keselamatan pada anaknya. Ade yg komen negatif, katanya kelihatan macam anjinggg, =.="

tapi ramai gak yg menyokongnya, dan bersetuju dilakukan mcm tuh....


Siapa tak sayang anak ? sebab sayanglah buat macam tuuu, 9 bulan oiii tungguuuu, ahahah~ takkan nak biarkan sajaaa~

hmm.., anak2 apabila membesar, mereka aktif, dikire macam dapat ' LESEN KAKI ' lah, kan...hahahaha~  kalau yg dewasa dapat lesen kereta, perghhh seronokk nya nk pusing semua tempat dengan kereta.....kan.....tp ade gak yg accident, =.=  ok, tu hal lain.

So, berbalik pada lesen kaki si kecik... memang syok ar ke sana sini nak explore something new and yg menyeronokkan... walaupun dilarang...keterujaan mereka melebihi larangan ibu bapa tuhh tawww, ahhaha~  dorang kadang kadang tak pedulik, then ibu bapa lak penat nk mengejorr dorang, dah kalau lari pusing2 hampirr  satu mall kan >__<

haishhh..,  aku setujuuuu, sebab aku suka melayan kerenah bebudak, even belum ade anak lg kan, huhu.. kadang kita dah penat nak layan dorang......tp dorang still aktif kus semngat lorhhhhhh!

Tapi lain lah kalau jenis nak mendukunggg jerr, kan..hehee..berat2 pun still kne dukung..boleh la gune alatan lain pulokkkk, hehe..sikit sikit ibu bapa mengajar anak masing masing.

comel pulakkkkk mende alah nihh, hehhee

So, sama ade letakkan anak anak dalam stroller, atau harness, it is not an issue . Asalkan kita FOKUS pada keadaan mereka, kalau anak  cepat merengek duk dlm stoller, gunakan tali tuh, and must fokus jugakkkk , takut2 dah sibuk sibuk, tak ingat anak kat tali, tup2, ade org putuskan......haaaaaaaaa.kan naya tuh !

                   



Anakkkkk, memang boleh diberanakkan yg lain lagi, tapi tu dikira kita tak jalankan amanah sebaiknyaa.... jika berlaku sesuatu kepada mereka. Mereka adalah suci, jagalah, pedulikan kata-kata orang yg memandang serong, sebab mereka tak buat kan..... tapi  asalkan kita tahu, anak-anak tak sakit dgn apa yg kita lakukan.... pasti semua ok, dan jadilah family yg bahagiaaa



Boleh dapatkan di IG yg trusted masa kini berkaitan barangan bayi dan kanak-kanak...okayyyyyhhh

1 ulasan:

Ms. Kejupenyet berkata...

Bg KP, tak kisah org nk ckp apa. Selagi kita tahu niat kita tu betul, truskan je. Apapun keselamatan anak2 tu penting, lebih2 lagi zman skrg ni isu culik2 mcm makin berleluasa plak.