Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
JULY 2017 !!

Sabtu, 24 Oktober 2015

HDMI - Sambung Laptop ke TV !

Assalamualaikum, hellloooooo !
Alhamdulillah, masihhh bernyawa, masih bertenaga walupun jerebu melanda.

Ape pun, kalau takde aktiviti di luar, ape kata buat aktiviti santai di rumahhhh dengan menonton Televisyen ! Bnyak cerita menarikk kan !

Hah ! daripada selalu sangat beli CD/DVD , baik berjimat kenn.....Tahu kan, sekarang TIGA CD, RM 10.00, kalau dulu aku leh nego, 4 CD, RM 10.00 but now ?? HMMMM ! TIDAKKKKK ADE NEGO NEGO beb ! Kengkadang jerr dapat, hehee~

Better donlod, dan tengok di skrin TV yang agak lebar tuhhh ~
 AKu punye yang kepalanya camnihhh, dedua belah cenggini tapi kaler PINK, haha..haruslahhhh~



So, aku dah pun membeli alat penyambungnyaaaaa ~ Actually, aku tak pernah pun terpikir nak gune alat ni, masa cousin aku tunjuk pun aku macam tak heran..............Tup3, tanya dia, apebende alah tuuu... ceh ko nona !
 

Yes, it is HDMI ! Untuk sambungkan apa-apa dari laptop ke projector, TV, atau ke laptop lain....... ianya sesuaiiiii digunakan tau !

ITS WORK ok ! Memula sombong, gune USB biasa je....actually nak jimat kan, hehe~

Tapi tak boleh punnnnn, HERAN akuuuu dikkk ! Tak bolehla gune USB biasa, tak powr kot !

Then mengalah gak, p beli ni, Ade yang harganya RM 35, Less rm 30.... tapi aku beli yang dapat less RM 28, NICE nyerr ! siap warrantyyy tau, ahhahahaa...kazen aku ckp, dia beli duluuuuu, dalam belas belas pun hado...tapi aku cari pusing dlm Tesco satu tu jer, memang ni jela less yg dapat...hukkk3!!!!



Bolehla, daripada nak bazir minyak ke shopping mall lain semata-mata nak cari lain, better lah GRAB ni terusss dan TEST Balik tuhhhh~

HEHE,

SYOKNYAAAAAAAAAAAAA.... Dah boleh donlod banyakkkk2 movies or drama nihhhh, winkkkk !



 

AHA,   bolehla beli yerrr ! Bukan mahal pun, cuba renunggkan jap, kalau CD,beli  3, RM 10 kan,, then darab dengan beli 10 lagi CD, dah berapa? RM 30 something gak aku rase kannn ! Kita nak guna bertahun, pastu....memang sekarang pun banyak movie best, ketinggalan cerita pun leh guna HDMI ni ~ nak bukak utube pasang kat TV pun ok gak, tak perlu amek pakej internet pasang TV tuhh, hewhewwww~

Okla, done, nak sambung kerjaaaa, lalalalala~ MEH SHARE TIPS japppp !

Tips nak JIMAT DOWNLOAD ialah :-

  • Make sure WI-FI Lajuuu gilerrrr ~
  • Kalau pegi luar, then nak singgah makan, make sure tempat tuh ade WI-FI FREE, so, time makan, time tulah downloadd...... JIMAT KEBABOM, hahaha
  • Download banyak banyak sekali masa tuuu.... Means, memang donlod sesatu movie, tapi lau dah laju, kejap jer...so save 1 jam,untuk download..ok :)







Tiada ulasan: