Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
OKTOBER 2017 !!

Sabtu, 17 Oktober 2015

Cara Sujud Dalam Solat dengan Betul

Assalamualaikum, alhamdulillah..bernafas lagi saat niii

Sebelum tu, tahniah kepada yang selalu solat di awal waktuuuuu dan yang tidak tinggal solat.
Bagaimanapun, adab dan cara solat, haruslah sebetulnye ye ~

Nak share pasal cara semasa sujud dalam solat, pic bawah ni , salah satu adab dan cara yang salah.... sila perbetul jika ada yang buat cengginiiii okehhhhh !!!!!








sumber : FB
(contoh semata-mata ye)



Yang benarnye macam ni taw !

Untuk lelaki



Yuppp3 ! untuk lelaki cengginiii !


For gegirl is like this :-



Kedudukan semasa sujud bagi seorang WANITA adalah dahi, hujung hidungnya dan kedua belah telapak tangan diletakkan di atas sejadah, manakala sikunya hendaklah dirapatkan ke badan (bukan di lantai), dan hujung jari kakinya dilentokkan.

Sorry, tak tunjuk jari kaki, aurat kannn kannn...so macam tuhla keadaanya, kena macam tuhhh ok, jangan macam PICTURE FIRST nunn !




Ok lah, selamat bersolat yaaaaa....... dan kini dalam hatiku..., sebijik macam gmbar kat bawahh ni, hehhee !

 






CUba tunaikan solat lima waktu, cuba istiqamah...cubaaaaaa dan cobaaaaa !!!!!!

1 ulasan:

nana kimie berkata...

thanks dear sharing :) InsyaAllah. yuk zuhur dulu !