Tabahkan hati dalam memiliki kasih sayang
JUNE 2017 !!

Isnin, 26 Oktober 2015

Alahai, ALAHAIIII, kenapa dia MURTAD ??!!!!!

Assalamualaikum, hai...alhamdulillah kerana Dia memberi kita peluang untuk teruss hidup lagi :)


Aku memang akan  berduka cita dengan kisah berkaitan hal agama terutama mengenai mereka yang bertukar agama ... Hmmmm !

Baru-baru ni, pelakon, dan penyanyi Indonesia yang aku minat, dah selamat TUKAR AGAMA ! Dari ISLAM KE KRISTIAN. Apesal aku kecohhhhh kecohh kan ? Sebab, aku fans dia lahhhh, aihhhh.... sadis tol !

Aku tak nak kutok pasal agama tu la,,agama ni la.... tapiii....kan dah elok2 ISLAM, kenapa tukarrr?? sobbbbbsssssszzzzz !!!!!!

Khabarnya, dia dah lama pun bertunang dengan Jonas Rivanno, artis gak..lelama, tak putus putus, mereka pakat berkahwinnnnn, Even mak dia nangis tak kasik, tapi dia still nak gak kawen, HM .

 
Dah kawen ponnnn =.="

HM

Kecewa, tapi maybe ni Jodohnya...atau ujian pada hati dia.................. Smg dia dan suami bahagia, kalau dapat sesama masuk Islam, lagiilah bagus kan,

Ape pun, cubalahh belajar sesuatu dari kisah mereka. At least , tak jadi mcm sesetengah org tu, nama je Islam, tapi ajaran agama, TAK BUAT  LANGSUNGG  ponnnn...........cuma tak lafaz MURTAD je.... kan.....
 


Aku tahu, ramai lagi retis tukorrr agama nihh, TAPI aku minat.....memang suka dia...since lagu dia dgn Dude Harlino tuuuu.... Mmg cute jer when she wering scarf !!


Nak buat camna, dia manusia biasa kan.................. dan aku cuma mampu berdoa saja...moga dibukakan pintu hatinyaaaaaaa untuk percaya pada kewujudan ALLAH YG ESA  :(


 

Dulu ngn dude harlino..... tp Dude dah kawen ngn retis lain.....

 
Sweet both of them, ilove them tooo.....
HEHE~

Allahuakbar ! Allahuakbar !


sesamalah doakan Asmirandah dibalikkan smula hatinya bertemu Islam :)







notahati : AKU KECEWA, BENCI

4 ulasan:

Ms. Kejupenyet berkata...

Sedihnya..
Apapun semoga dibukakkan hatinya dan mendapat hidayah..

addin NA diena berkata...

ya Allah..
semoga Allah kembali bukakan hatinya untuk pulang pd Islam..

Ajuya Rashid berkata...

Semoga diberikan hidayah

Shahida Dzulkafli berkata...

Semoga diberikan hidayah padanya..