Tabha dalam memiliki kasih sayang
DISEMBER 2017 !!

Jumaat, 11 September 2015

HOBI KATENYERRRR !

Assalamualaikum, alhamdulillah masih bernyawa, hari ni juz nk share tentang :-

-HOBI-




- HOBBY -

Baru-baru ni memang gempar dengan pelbagai berita mengenai hobi yg bermacam-macam, pelik mungkin dan menarik ! Lagi-lagi apabila mereka sanggup menghabiskan wang untuk sesuatu hobi tu.. yg lain, belakang kire !

Hobi tu ertinya tabiat yang menjadi kebiasaan. Ianya juga dipanggil sbg habit.  Bukan  HUBBY yer, hahahaha~ 

Ade yg hobi kumpul handbag berjenama ribu-ribuan, shawl, tudung, pakaian brmcm2 fesyennn, aksesori kereta, fuhhh ! Memang hebat2, dan tak heran lg kot ! Jnji bukan hobi lucah2 kannn, kannnnn !




SO..., Antara hobi yg rare dan terkini ialah :-



Wooooohoooo~ 47k ! Helmet tuuuuu~

INFO : Sebiji topi keledar Shoei jenis J-Force II Jack Red dengan harga RM47,000 yang diperoleh melalui proses bidaan harga di Jepun.



Awaaa....byknye duit, nk pinjam sikit..bayar hutang MARA sayaaaa, hahaha~


vape

rm17k


Mengumpul vape ! Vape skrg mcm2 jenis, design dan colour kan ~ So, dorang lalui proses bidaan aka tawar menawar  sampai lah ke 17k, dari hrge rm 1k something...sampai 17k, dah xde org nak lg....

fuhhhh !

so serioussss ??? ok, memang pun..kalau tak caya, sila ke fb beliau 



tamuri

atau baca ni :-

kenyataan
 sumber : scaniaz


Ok bro, hobi you, duit u, so no probs kan, hahaha~

Betul2, walau mcm mana pun pendapat ramai, apabila MINAT MENDALAM dan melebihi segalanya, maka takdelah nak PIKIR DUA TIGA KALI , 

sekali tertarikk, pasti dimilikii, pasti diselesaikan....ehhhh, 

ye kaa =.="


Bagi aku, hobi ni ada dua peringkat , 

1. OVERDOSE
2. ITS OK

means... no 1., 
bila overdose, kau pusing ayat camana pun, still nak gakkk, tetap giler pendiriann, hahhaa~

no 2, 
its ok, kau akan buat selalu hobi tu tapi still berpada-pada dan  tahu nak kawal . Even nak selalu kan..., hobi tu still leh CONTROL dalam jiwaaaa~


Kalau mcm aku, hobi aku.....dulu main basikal, skrg..., jogging, online, dan beramah mesra...... ehhh, asal cam gedik??!
ok, tu tak over lahh, i ni ramah mybe cam..makcik2 kots, huhu~



PSSSTTTTT !!!!





Kan ker bagus ade hobi cenggini? Senang, jimat x yah beli tab or ipad......jus baca bukuuu dan bukuuuu ~

jadiklah ulat buku, sungguh berilmuu :)



ataupun..menabung..... 


Oklah, itu saja nak share....


Semua orang ade hobi memasing... apa yang penting, anda suka dan tidak menyusahkan yg lain.
Smg hobi kita semua yg berfaedahhhh, amin !











Notahati : Ya ALLAH, bantulah hambamu selesaikan masalahnya............amin !





2 ulasan:

Syah berkata...

jom join GA ni...rm200 menanti anda!!!

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2015/09/giveaway-rm200-by-mkhaicom-2015.html

Halimahtus Saadiah berkata...

dasyatnya hobi sekarang ni...mak dato rupanya dwg sume ni kayo lah kan,,hehe