Beloved and loved
OKTOBER 2018 !!

Rabu, 30 September 2015

MASIH INGAT LAGI BILA MAK KATA



TAK SMUA LAH MAK AKU PENAH SEBUT, CUMA YANG WIN KENE KT AKU

'kAU CRI DENGAN MATA KE HIDUNG'

'SELISIH MALAIKAT 44'

'KAU PEGI KEDAI KE BUAT KEDAI'

 HAHHAHA~ OK DONEE ENTRI RINGKAS



sumber : FB 

AKTIVITI SENI : MENGGORES DAN MELEKAP



  
ASSALAMUALAIKUM, HAII ! Alhamdulillah untuk hr ni :)

JEREBU sudah tekakku, sobsss !

Jom ikut mood aku throwback dedulu kala~



   




Yes, nilah permainan aku dulu...gores duit....tapi berlapikkan kertas la, dan gores by pensel jer, hehhee~ sekali buat teruja...dah selalu sgt, bosan gakk, tp skrg  CUMA RINDU oiii~



And lagi satu............ tekap tekap tumbuh-tumbuhan............. sapukan dengan water colour..dan do this !  IKUT KREATIVITI MEMASING , macam tu jugak kehidupan :)

Actually, masa student mana mana ade kelas pendidikan seni, konpem buat bende ni...bagi aku yg dah  remaja terlajak nihh, mesti lah RINDU kan !


uhukkk3~ dah lama besar aku nih....masa terus bergerakkkkkkkkkkkkkkk!





Ok lah, Semoga maju jaya ye sekalian orang yang hidup pada hari iniii...............amin !

WORDLESS WEDNESDAY-KUKU BERGERIGI

AMBOIIII SKODENG SANGAT!!!! ISHHH ISHHH ISHHKK !




ade anak-anak kome buat ginih ker??

or kome sendiri yang buat macam nihhh ?

OHMAIIIII ! ahhahaa~ skodeng bende penting takpa ok,jgn skodeng nak berrgosippppp sahaja tawwww !


tamau tamauuu !

Selasa, 29 September 2015

WORDLESS TUESDAY- AJAK MENGUTUKKKK

RENUNGGGG KEBAIKAN

Assalamualaikumm, haiii ! Alhamdulillah untuk segalanya.............. kan, even sadis atau happy :)





Setujuuu sangat ! Kadang-kadang, sebab satu salah someone tuh, terussss tak nampak dah kebaikannya yang lain ~

Nak buat macam mana kannn .................. kalau kesalahan tu besar amat , dah tentu susah nak percayakan si pelaku tu lagiiiiiii, dan akan mengambil masa untuk dipulihkan..... untuk bina semula kepercayaan org lain................. hmmm !


TAPI KITA SMEUA  M.A.N.U.S.I.A     ^__^  Harus mencuba untuk memaafkan dan meminta maaf, Jika pandang sudut positif je selalu, inshaALLAH kita nampak kebaikan,  . Walaupun bersangka segala benda baik...., bukan lah bermakna, kita  boleh diambil kesempatan pulokkkk, kannnn~

aishh, berpada-pada.....dan smg diberkatiNYA.........................


AMIN !




Isnin, 28 September 2015

AKU SETUJU AYAT NIH !



Assalamualaikum............. isnin sudah..dan aku bersetuju dgn ayat tersebut, sekian.....jom semangat mulakan hari !!!!!! hehehe~

Ahad, 27 September 2015

SOALAN SENANG : MANA SATU JALANNYA ?

WORDLESS MALAM - RINDU MANISAN NIIIIHHHHH

WORDLESS TUESDAY- GUNE 'NISAN'

Sabtu, 26 September 2015

Kemiskinan boleh mengusir kebahagiaan rumahtangga .

Assalamualaikum, hai ! Aku baru je dapat hadiah giveaway.... lama gak, dah sebulan baru dapat, tp tkpe..asalkan dapat , kan.... Ok, aku dapat dua buku iaitu MUDAHNYA MENJEMPUT REZEKI dan buku AMALAN ORANG SOLEH :)  sekali dgn sticker . BEST LAH BILA FREE, NAK2 KANDUNGAN YG BERMANAFAAT :)

Tengah selak2, aku terbaca pasal cara nak bebas hutang . Ok, tu nanti aku share ye :)

Yang aku nak tekankan di sini ialah,

“Kemiskinan boleh mengusir kebahagiaan rumahtangga”.


Yup. Betul... aku banyak perhatikan apabila duit takda, banyaklah pergaduhan, seterusnya membawa ke arah perceraian. Sebab ape? nak bayar duit rumah, kereta, PTPTN, segala bill, semuanya susah nak dibayar, dan duit mengalir, takda simpanan langsung ~




  

Hah, Disebabkan tu, ape lagii..., BERTIKAM LIDAH   ler pulokk kan   

Ishh ! Nauzubillah ! Nikmat rumahtangga tu cuma kejap jer .... ...........




Hmm.., Bro, kak... adik, memanglah DUIT BUKANLAH SEGALANYA tapiii SEGALANYA PERLUKAN DUIT ! Walau dikau melafaz nikah dengan air liur  cuma, tapi tetap perlukan mas kawin, dan selepas kawin, lg banyak belanjanyaaa, kan :)



Ingat, kome kome Nak telan pasir je ke bila kawen nanti, takkan tak nak zuriat? Ha, sebut pasal zuriat, lg banyakkkkssss TANGGUNGJAWAB  kannn ~ 


                                             


JGN PERCAYA 100% terhadap  KATA-KATA NI :


 'Dgn cinta kita boleh bahagia' . 

Ok, silap. bukan tak boleh percaya, BOLEH SAJA tapii jika ayat Ini jadi penyebab  awak bersemangat dan berubah untuk berjaya mncari rezeki HALAL....  YES, benarlah cinta itu memainkan peranan pentingg... TAPI kalau dalam bercinta, masih dok habiskan duit mak pakk, amek kesempatan ke atas org lain, atau buat aktiviti HARAM, untuk dpt duit segeraa.., hmm ,  itu cinta belum cukup sejati lahh, belum cukup kuat ikatan tuh . 


Disebabkan itu, baik lelaki mahupun pompuan, bekerjalah mencari rezeki agar kelak tidak menyusahkan diri dan org lain , carilah  sumber yg HALAL . Mohon dijauhkan drpd sifat malas yang berterusan dan memudaratkan. Biarlah kaki tangan, otak semua rajin rajin untuk menempuh ranjau kehidupan ini ^_^  



Semakin lama hidup, semakin kita kenal erti KEHIDUPAN kan :)  So, kita seharusnya berikan dan sediakan yg terbaik untuk masa depan diri sendiri dan juga demi family yg bakal dibinaa , inshaALLAH 



Tapi, di samping BUSY cari cari Rezeki ,  jangan dilupa pada EMAK, AYAH, IBU, ABAH, MAMA, PAPA yang turut mencari rezeki untuk anak-anaknye :)


Sekian saja entri hari ni :)  Semoga memberi inspirasi untuk bekerja dan kahwin, hehee~





NOTAHATI : aku kawen nanti..., aku nak kerja, even laki aku berduit ke ape, sebab ade kepuasan dgn duit poket sendirii  [BERANGAN kan,, calon pun takdakkkkkk derrr ]


Jumaat, 25 September 2015

REMINDER JUMAAT

Khamis, 24 September 2015

LAWAK KHAMIS : GEMUK KAN, HA, !





Alololo, kesiannyaaaa, hahaha~ ishhh3! kasihan kan.... well.. bila makan banyakk, badan akan bertambah lah berat gamaknyaaaaaa wehhhhh ~ itu kalau aku lah =.="

HOW ABOUT YOU ? hehee~  raya raya je naiklahh badan... saje turunkan berat sebelum ni, sebab nak makan banyakk hari raya cmni, hahahaa~ ALASAN nona !!!!



LEMBU BERBORAK , Tak Sabar Disembelih !


Assalamualaikum, yerr, mereka tak sabar nak beribadah kepada ALLAH....

walaupun pd aslnya, mengganass, kan :)

Manusia pula, tak sabar nak melahap dorang, buat sup.....ishh, sodap3 !


Tahun ni, lembu tmpt aku takdela banyak sgt.....mcm cepatnyer dah Raya Aidiladha lagiiii :)


dan kpd yg tengok lembu cam sakit kena sembelihh, dinasihatkan jangan rasa kasian tau ! 

JANGAN !  CIKGU AKU CKP, TAK ELOKKKK ! Boleh tertukar jadi haram, tapi tak sure gakk~
cuma kalau dah was-was, eloklah tak dibuat kannnnn ~



Bismillah............ ALLAHUAKBAR !!!!




SALAM AIDILADHA , JANGAN DITINGGAL AMALAN SUNAT LAIN ye !

Assalamualaikum ! Helooooooo ~ Ade ke orang baca nihh, hehehee







Jangan tinggal solat, 
Ha.....LAKUKAN AMALAN SUNAT YG LAIN yer :)









Rabu, 23 September 2015

LAWAK MALAM BUTA : pakai ape weh esok

PETUA SENANG HATI

Assalamualaikum, esok special dayyyy bagi umat ISLAM ~ tp mesti ade gak yg gundah gulana jugak.... tak kirelah ape pun, dan di mana....siapa pun....if awak sedang susah hati....., meh hayati entri ni , hewhew


 saya setuju taw ~dan awk, jom ikut ni !




 PETUA SENANG HATI :-







Memang, memang kuakui, sangat susahhhh, sebab kita manusia biase je... tapi macam selalu lahh.. LATIH HATI, LATIH DIRI ! jangan  manja sgt ! hehehe ~






#Raya aidiladha esokkk, malam ni busy di dapur la tuhhhhh cik jemah semuoooo ^__^

SELAMAT BERBUKA PADA YG BERPUASA HARI NI

Alhamdulillah..... uolz yg berpeluang puasa sunat arafah  tuuuu, berdoa lah banyak banyakkk yer ~

InshaALLAH...Mustajab nih doa.... amin ! amin !

Doakan untuk nona jugak, saudara seIslam kalian :)

SELAMAT BERBUKA !!!!!!
nah, belanjaaaaa~ hahahaa




Yummyyy, slurrrppp3!!!!! 









Jomm sambung zikir  sayang sayang 



KISAH SESAT AKU DAN BERTEMU TEAM GRAND BRILLIANCE !

Assalamualaikum, haii ! alhamdulillah.boleh sambut malam raya ..............



Tahu tak, hari tuu... aku n sista terrr SESAT , dalam tmpt parking JUSCO weh !

Tulah, tgk movie memalam....kol doblas baru nak balikkkk, i is tak tau lakkk pintu bawah tu tutupppp..pesstimee kannn ~

so..mengiauu cari jalan nk ke parking kete aku tuhhhh ~ fuhhhhh !tnye pak guard,,,,suh g kat huruf A.... Dan A tuhh, ade banyak A.... A 1, 2, sampai puluhhh2 !!!!!



Nak dipendekkan cerita, terserempak dgn TEAM GRAND BRILLIANCE , yes..pic takdak sebabbnye...tak bwk hp, hp habis baterii, bawak hp lampu picit jerrrr !


adik aku plak, bateri nk KONG, atau memg dy x kasikk gune =.="

So amazing, jmpe team dorang anddd.... SINGER OST filem dorang yg bakal ditayangkan esokkkk !




Ahaaaa, filem nihh :-  GIRLFRIEND KONTRAK 


Team GB tolong bawak kami ke tmpt parkingg, merasa duk ngn retis, even tak popular sgt retis tuhh kan ~


ni diaaaa, YUKA KHARISMA ~sweet je orgnyer 



Ok, for those yang rase, lepas korban sok , beraya dah settle,atau memang BUNTU tak tau nk buat aper kan....

Hah !  bolehla ke panggungggg ~

TERJAH FILEM nihh oiiiii !




Sinopsis Girlfriend Kontrak



Filem ini mengisahkan tentang seorang gadis kampung, Alisa yang mempunyai misi untuk menyelamatkan kelip – kelip kesayangannya daripada dimusnahkan oleh sebuah syarikat gergasi milik seorang jutawan playboy, Umar, iaitu Monaki Development Corp. Bhd. 

Umar telah mengambil Alisa untuk bekerja dengannya sebagai cara menangani kontroversi projek pembangunan miliknya. 

Konflik juga tercetus antara Umar dan ayahnya yang mahu menyerahkan projek miliknya kepada Zain, bakal abang tiri Umar yang mempunyai hasrat dan dendam untuk menjatuhkan Umar. 

Adakah Umar dan Alisa akan berjaya dalam misi masing-masing? 




PERAYAAN AGAMA ISLAM




Sumber google


Ha, nampak tak perbezaan dua raya tuu? BiaQ p lah agama lain cakapp..., amboiii, asyik rayerrr je ! Baru ritu rayaaaa ! hehehe~


Kedua-duanya mempunyai kisahhh dan pengalaman berbeza taw~ so, haruslah cutii dan sambut perayaan tersebut :)



SALING HORMAT MENGHORMATI SESAMA MANUSIA..... gtewww kan ~

WORDLESS WEDNESDAY- Apabila perselisihan faham berlaku antara SUAMI & ISTERI













Pertandingan Blog Pendidikan Peringkat Kebangsaan 2015

Assalamualaikum, hai ! Ada yg berpuasa sunat arafah pada hari ini? Alhamdulillah kalau berpuasa, dapat tambah pahala, kan .

Ok, entri ringkas hari ni, berkenaan PERTANDINGAN untuk BLOGGER , YG MEMANG ADE BLOG, bukan yg selalu singgahh blog orang je.. hehehe





Aha, okayy..sesiapa yg nak JOIN, Silakan Mendaftar BLOG anda di SINI  sebelum 30 SEPT 205 ni ye :) Jika blog anda memang berinformasi dan ade perkongsian ilmiah :)


Tapi sebelum tuuuuu, jommm pahamkan jappp :-


Pertandingan Blog Pendidikan Peringkat Kebangsaan 2015


SKOP PERTANDINGAN :
~ Pertandingan ini terbuka kepada semua wargane
gara Malaysia                 berdasarkan kategori pertandingan
~ Blog yang dipertandingkan perlu mempunyai kandungan berbentuk ilmiah dan berasaskan  pendidikan

 
KATEGORI PERTANDINGAN :
1. Terbuka
2. Sekolah
TARIKH PERTANDINGAN 
Pendaftaran penyertaan boleh dibuat secara online di sini  mulai 19 Mei 2015

TARIKH TUTUP PENYERTAAN :

30 Sept 2015 | jam 11:59pm

                                                                           



sekian saja , INFO LANJUT DI SINI :-   KLIK 

Selasa, 22 September 2015

DOA DI ANTARA AZAN DAN IQAMAT


Assalamualaikum, haii ! Sprti pic di atas, aku setujuuu ! Doalah sebanyaknye, dan sefokusnya apabila sedang azan, begtu juga, sebelum solat , Antara azan dan iqamat, ha gtew >3

Pohonlah, jgn sombonggg....ok, nk kena diingatkan dan diamalkan nih, hehe



Isnin, 21 September 2015

SIAPA SUKA TOPSHOP, RUGI TAK BACA NI

Assalamualaikum , haiii ! Syukur sebab masih berpeluang menikmati kehidupan :)

So, seperti tajuk di atas, memang rugiilah kalau tak baca till the end , sebab ni adalah good news for mereka yg nak cari outfit baru...or pencinta fashion !!! Boleh pakai pergi ke kelas, tusyen, party or ape-ape event santai ~

Dan seperti yang diketahui ramai, fesyen senantiasa berubah mengikut peredaran zaman. Oleh itu, kita haruslah mencari sesuatu outfit yang selesa dan sesuai untuk dipakai.




Nah..,  sekarang di Zalora dah ade koleksi Topshop yang awesome seperti gambar di atas :-


Ok, tak paham ? Jom baca info menarik berkenaan Topshop .


Apa dan siapa Topshop?

Topshop atau Top Shop ialah sebuah jenama British yang popular dengan koleksi pakaian, beg, kasut, aksesori, dan barangan make up. Bagi yang baru je mengenali Topshop, mereka sebenarnya memang terkenal kerana  500 cawangan telah pun bergiat aktif di seluruh dunia termasuk di Malaysia. 


                          



Simple but Nice , kan ? Inilah  high street fashion yang sering ditawarkan  dan kini menjadi worldwide trendy. Lebih-lebihh menggembirakan apabila Topshop dijadikan pusat fesyen from 'head to toe'  oleh para penggemar fesyen tempatan dan antarabangsa terutamanya golongan muda  kerana segala keperluan fesyen ada di Topshop ! Serious, Cari je di sana, mesti tertawan ~


Sebelum tu...korang jangat ingat pakaian dorang mahal ye, kalau nak tahu,  harga yang diberikan berpatutan dengan koleksi Topshop yang sering mengikut fesyen trend terkini.

 REMEMBER ! Be fashionista with affordable price okayy !





Siapa suka atau teringin mencuba fesyen seperti dalam gambar ? 

Yes, inilah yang selalu ditampilkan oleh mereka. 'Rare' AND 'Trendy' . Di sebalik kejayaan mereka,  ramai selebriti 'hot' seperti Kate Moss, Beyonce, dan banyak lagi sering berkolabrasi dengan Topshop demi memastikan kesemua produk menepati citarasa pembeli.   

FUHHH, Bertuah kan pembeli  di Topshop ?  



Apa perbezaan Topshop  dengan jenama-jenama antarabangsa yang lain ? 
Untuk pengetahuan, Topshop sangat berbeza kerana semuaaa koleksi terhad, 'LIMITED EDITION'  namun  harga masih lagi bersesuaian

DAN another thing is, lihatlah  semua koleksi yang ditawarkan. 
Kebanyakannya lebih kearah gaya 'laid-back' yang ringkas lagi unik.Disebabkan itu, kesemua rekaannya adalah yang SIMPLE & TRENDY. Akhir kata, gabungan kedua-dua konsep tersebut dapat menarik perhatian ramai untuk menjadi pengguna Topshop



Ape lagiii? Jom OOTD dengan koleksi from Topshop !!!!!!!!!