Tabha dalam memiliki kasih sayang
DISEMBER 2017 !!

Khamis, 13 Ogos 2015

BICARA MALAM - PUTUS CINTA

ASSALAMUALAIKUM, HELO !
Alhamdulillah for this life todayyyy





Betol ke ni? Hehe.. 


SINDROM PUTUS CINTA


Secara lazimnya, kalau lelaki playboy, atau memang lelaki tersebut yg putuskan, maka jadilah seperti dalam gambar.

Manakala yg pompuan pun lebih kurang macam tu. Tapi ada jugak yang sampai tak larat makan >_<        Sebab sedih sangat dengan perpisahan tersebut...   >_<

Apapun, yang nona selalu dengar is.....

'' Lelaki tak boleh hidup tanpa wanita, tetapi, 
wanita boleh hidup tanpa lelaki''


Buktinya, lihat pada life  retis2, lg mudah nak nampak.







Kebiasaannya, mereka dah bercerai, atau putus, mereka akan fokus pada kehidupan selepas itu, 
lagi-lagi yang mempunyai anak, kerana mereka sangat sayangkan anak2,
ibu mana tak sayang anak kan >_<

Dan lelaki, tup2, dah pun berrnikah dengan orang lain, sama ada retis jugak atauu orang awam~

Inii CABARAN kannnn ~

Sebenanrnya, maksud ayat di atas is........... lelaki yang terbiasa kerjanya atau hidupnya didampingi  insan bernama wanita dan anak2, mereka akan terasa stress dan sunyi . 
Oleh sebab itu, jarang mereka bersendirian, TAPI tak semua lelaki lahhhh kan ~
KEBANYAKANNYA jer~ sebabnye, lelaki tuuuuuu, 1 nafsu, 9 akal.... tp nafsu yg satu tuh, TINGGI kannnnn ^_^

Well, Yang mana fikirannya ke arah  menjadi muslim yang baik, mereka akan cuba redha dan tidak mahu silap lg untuk berkahwin terus..... mereka akn survey2, dan buat balik pilihannnn ~

Begitu juga wanita, mereka akan serikkkk, ye, serikkkk~  tapi tak menghalang jika jodoh yg datang kemudian lebih baikkkkk untuknya dan keluarga    :)


Bagi yang bujanggggg , x pernahhhhh bercintaaa, tp pernah jatuh cintaaaa..... tang ni, NO KOMEN bang ! kakk ! hahaha~

OF COURSE JAGA DIRI SENDIRI, dan SELESA bersendirii, 
am i right ?
WHAT SAY YOU ?



Ok, 


1 ulasan:

NuSaNa NoSa 91 berkata...

sindrom putus cinta ni bergantung pada individu juga.. ada perempuan tak boleh nak move on lepas putus.. ^_^