Tabha dalam memiliki kasih sayang
DISEMBER 2017 !!

Jumaat, 21 Ogos 2015

Apabila air dicatuuuuuuuuuu ! perlu ker mengaduuuuuuu

Assalamualaikum, haii ! Alhamdulillah masih bersama blog ~ seperti tajuk di atas, aku mengalaminya sekarang.Bukan aku sahaja malah area pasir gudang, seri alam, area johor lah kebanyakannya, sedang mengalami fenomena  catuan air ni :)




Sebenarnya, dah beberapa hari yang lalu dah bermulanya catuan air, merasalah kamii  mcm org selangor salu tkde ayaq !





Berikut jadual catuan air  :-


Aku di zon 10 . ye, memula rase amat mendukacitakan tapi, apabila dah terbiasa, aku rasa bersyukur jugak lah..... 

sebab, boleh jimat bil air ghasenye...dan  bukan lah selama sebulan berturut turut takde air, cuma dua hari takde air, lepas tu sehari ade air........... selain itu,  persediaan telah dibuat awal2, memang penat, serious, nak2 kalau yg ramai anak.... dan anak kecik2, fuhhhh3~kejap nk kencing , kejap muntah, kejap nk basuh bajuu...tp digalakkan, tak masak lah  bile air tkde, hehehe~rehat beb !


Yg kecewanya di sini apabila ade penjual yg automatik menaikkan harga tong ! Tong air, tong sampah ! huhuuuuu~ amat dahsyat kooooo~

tong sampah merah


Tong merah cmni, mak aku beli harga rm 40 something woiiiii~ bole tahan lagiiii~


laku amat ini tongggg semuaaaaaa


Dlam kecewa2 dgn harga2 tong, Tapi tetap ade lucunya, huhu. Seperti tong di atas, tong sampah kn, hmm,, jiran aku gune isi air jugokk, alasannyaaa, simpan untuk kucing2 nye yg cute2 uhhh~   hehhee~ masih lg egtkan kucingg tawww, 

ishhhh, seronok tgk gelagat jiran2, gelagat manusia yg mengalami ujian sebegini......... sebulan kot ! fuhhh3~


Oklah, tak mahu mengeluhhh, teruskan menabahkan hatiiiii, hehehe~




3 ulasan:

Farhain Azmi berkata...

stress sgt bila air kena ccatu.tmbh2 klu dok rumah tgkat atas ni. huhu

Azhafizah Md Nor berkata...

eh..kat johor pun kena catu jugak.bersabarlah ye

Halimahtus Saadiah berkata...

sy di pasir gudang!makk stress tau air kena catu..takpelah dugaan sementara..