Tabahkan hati dalam memiliki kasih sayang
JUNE 2017 !!

Sabtu, 25 Julai 2015

TIPS PERGI OPEN HOUSE !!!! DUA JER??!

Assalamualaikum, hello !

Ok, konpem, raya masih hangat !
Yerrrr, tahuu sgt....ade yg buat open house, ade yang memang join smua open house, ye dopp !
Aku kasikk tips dari pemikiran sendiri ok , sebab aku nak g open house ni nantiii :-


1. PAKAIAN 

Mcm mana tu? Ya, mestilah kena pakai pakaian yg kemas2 dan smart2~ Seeloknya, ikut tema hari raya, hehe~ #syukurselalu
Tak nampak gorgeous pun, tp still sedap mata memandanggg, haaaaaa gtew <> salah satu sebab nanti nk men selfie kan dirii kan, eleh, tahu sgt  cik qiyahh, ahaha~  
   

Tak tahu lah kenapa aku nk baju pink jugokk ! hehe,cute nak che ta! tbe mnyelit dlm entri nona kannn, hahahahaha~





2. KADAR MAKAN

Yuhuuuuuwww, ini  amat pentingggg~ Sebab ape, konpem nanti RAMBANG MATA tgk semua juadah sedap2 ! he heee~ dan mestilah nak merasa semuanyaaaaa kan !

KETUPAT LEMANG SATAY LONTONG NASI BRIYANI MEE REBUS RENDANG BAKSO SOTO ROTI CANAI AYAM GOLEK DAN AIR BERBAGAI BAGAI AIR...... haaaaaa kan banyakkk tuuu, 



Semua nak kann? sbnrnye, tak boleh gtewww, tp kalau nak jugak semuaaaakann, so  kena amalkan konsep,                                         TASTE AND GO !
Edit dri word TOUCH N GO , huh,? whatttt?!

Means :-  Amek suku je nasi , letak daging sikit, amek sikit je mee, letak ayam sikit, satay, tiga batang je, hahaa.cukopp??!

Atau, lau amek byk pun, mkn sikit2 , kalau terlebihh, ha....tolak tepii...then  tukar makanan lain.... well. ni mcm membazirrr kan >.<

Lg satu cara, SHARE dgn org2 tersayang, lebih AFDAL & SWEET  kan ! hahhaa! Tp kalau dh g sorang2 jerr, cara atas tdi je berkesan, x kan nk share ngn sesapa org x kenal lak, kan ! 


So, berdikit dikit, dapat merasa pun okaylahh, kalau AMEK BAU  je dh kenyanggg, lg okayyy !
DIET YG HEBAT sgt tuuuuu, ahhahaha~~~~



harap dapatlah nak g this year, huhuuuu~



** semua gambor dri encik gugels **



DONE, SELAMAT BERAYA KE RUMAH TERBUKA YAAAAAA!!!!! 
BACA DOA SEBELUM MAKAN ! JGN BUAT2 LUPA !!!!!!! HAHAHA



2 ulasan:

Eka Tikah berkata...

suka pergi open house sebab mcm2 hidangan ada. hehe.

Zie Madini berkata...

Hehe... tips yg berguna
hehe