Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
AUGUST 2017 !!

Jumaat, 10 Julai 2015

CABARAN20HARI PUASA RAYA 2015 - MEMORI RAYA 90AN/ ZMN KNK2

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

Assalam, hai !
jom story no 14 !

MEMORI RAYA 90 AN, OR ZAMAN KANAK2 !

OK, Kasik aku gelakk dulu, hahahhahahahaha~


Memori kanak2 bila raya, mungkin sama mcm akuuu~

~KUMPUL DUIT RAYA ~


Mase kecik la kena kumpul..... nak2 dgn sdara mara, mana yg tak salam lagii, 
berriia cari dan salam, demi DUIT RAYA,  hehe~
salam banyak kalii pon hadoo, ngeeeee :)



Pastu nantii....,  pakat tnye adik2, sape lg, sape lg x mintak duit rye ea, hahaa~

banding2 dgn adik2, sama dak jumlahh~
aiseyhhh, kakakkkkk nih ! hehhe~~~~~


Sama ade aku n adik2 dgn kwn2 dy sekali , kdg2 ngn sepupu.....
HAH........kami olang suke pergi jalan beraya reramaiiiii demii  dpt duit raya palinggg banyakkk !



Yg tak leh bla,walaupunn  dah kenyang kueh rayaa, tp still gak JALAN RAYA, MERANTAU , yela, nk duit rye punye pasal,
tak terminum air2 yg terhidang..hahha~







Ade rumah yg kami tak kenal sgt pun, tp terjah gak...sebab reramaiii, hahaa~

time tu x piker kalau kena culik ke haperr~ 
BAHAYA ! JGN CONTOHI AKSI KAMI ! bahahha~

Ade sekali, raya ngn sepupu kt kampung atokkk~ mak bapak smua dlm rumah atok,
kami pakat2 kua berayaaa ! tapi dah bgtau la family memasinggg ~



perghh... sampai hujung kmpunggg koo, tahu jela jalan kt kampung tu, cuma sebatang
tepi2 tuu smuaa pokok~hutan~

Disebabkan ramai, kami gagah gak laa, berjalan kakii melalui panas mentariii, 
sng ckap,
~ pgi2 cari REZEKIIiiii  cikkk ! hahaha



SAKIT KAKI, TAPI PUAS HATI
DUIT RAYA BIKIN SENANG HATI ! 

Aku paling dewasa time tu, dh form 4 or form 5 rasenye........... bukan kanak2 dah, remaja kot >.<

Sebab, aku saja nk neman bebudak ni cri duit rayaaa...
WELL,  aku dpt, x dapat kerrr,  blkg ceghite~



Setahun sekali jerrrrr !  *sbnrnye, last sbg remaja dpt duit raya time tuu* sbb next year dh sweet 18, susah nk dpt lg duit rayerrr, huhuuu!

Puas hati tgk sepupu sepapat, adik2, semuaaaa happy!
BUKAN SELALU kannn~



HA, DAN Puas jugak mnjwb, cucu sapa, anak sapa, mulalah memori jiran2 atokk terkenang bersama2
ngn mak bapak kamiii, haha~


#cuma tak jumpa pulak bekas awek or bf mak bapak kamiiii, hhehe#


ok la, tu je serba sikit psal memori raya, boleh dibukukan rsenye, hehhe~




KONPEM TAK DATANG KAKKKK ! hhahaha~

Tiada ulasan: