Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
OKTOBER 2017 !!

Isnin, 13 Julai 2015

CABARAN 20HARI-- MENU WAJIB PAGI RAYA

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

Assalamualaikum , lagi berapa hari nk rayaaaa !
Jom tgk NO 17, menu wajib pagi rayaaaaa nona ~


Bismillah ! Tahan naffsuuuu skrgg  ! huuu!

RENDANG AYAM

RENDANG DAGING


Okeh, kenapa bukan ketupat atau lemang? hehe~

Sebab, selang seli balik n9 n batu pahat johor..

Kalau balik n9, biasenye, makan lemang jer...brsme rendang, rendang ayam, rendang daging...or nasi tomato........menu.... jarang hri prtme mkn ketupat..

TAPI bila balik batu pahat, konpem2 memang makan ketupat, jiran sana sini semua dok pakat bg ketupat, even brpe ketul jer, kalau kumpul2, byk ketul jugak dapat ! hehhe~

Dan MENU WAJIB untuk dedua kampungg ialahhh RENDANG ^_^

either rendang ayamm or daging.............. still rendang ! hehe~ SELERA SGT SAMPAI MENJILAT JARI !

Sebab tu, nona tak makan sgt lauk ayam bila bulan puasaaa~ sebab nanti raya makan ayammm untuk dua hingga satu hingga tiga hari berturut2~~~~

pergh, ckp nk LEBEYYY kan, hahaha~

yg kedua ,

Tempe

Yes, ini lah diaaa~
kalau kt nogori, masak smbal kaw2, hehhee~ lau kt johor, memg mcm2 resepi, goreng ade, masak lemak cmpo lodeh ado, msak smbal pun aderrrrr~

YG PENTING, KENYANG DAN LAZAT !




Ok, tu jerlahhh, menu utama ~ . ~ 

Tapi sekarang atok n9 dh meninggal, jadiknye, kami akan selaluu ke batu pahat kot ~
So...., menu utama seperti di bwah lah jawabnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa ~



SEMUA GAMBAR SUMBER DARI EN GOOGLE OKEHHH~



Mase type entri ni, iman ku goyahh, kena pendek2 dan cepat bla >..<    
hahhaa~~~~~










NOTAHATI: selamat berrbukaaaaaaaaaaaaaa~ ade yg dh raya dulu kerr? hehe~ *especially pompuan lahh *










Tiada ulasan: