Love is something make life complete
JANUARI 2018 !!

Khamis, 30 April 2015

LIRIK LAGU KISAH KITA , BETOL KE IG NI BEST??

Assalamualaikum . hai blog ! Alhamdulillah...sudah ke sore ini, hewheww~

ig : senyum2
kaler : mustard yellow   :)


okeh, nona nak share lirik lagu    'KISAH KITA' yang sgt ohsem niii.., serious sedih,, bila tak mampu untuk pertahankan cinta tu, aisehhhhhh  <>



TAPI before tuh, i would like to invite uolz to my ig ok :

ig:  senyum2



antara baju yg dalam stok skrg, hangat gtew !!!!!!!!



ok, jom share lirik lagu   KISAH KITA , since cerita bencinta, aku hayati plak lagu ni,
nk share dgn blog, awk kena tahu taw !


Terdiam kamu tanpa bicara
Tak mengulas apa kan terjadi

Membisu aku kerana buntu
Tak dapat ku memutuskan kisah kita

Cinta telah berakhir
Kita tak mampu jadikannya cinta sebenar

Cinta telah berakhir
Kita tak mampu jadikannya cinta sebenar

Semua akan tahu segalanya
Kau dan aku ternyata cuma sebentar

Cinta telah berakhir
Kita tak mampu jadikannya cinta sebenar
Semua akan tahu segalanya
Kau dan aku ternyata cuma sebentar

Cinta telah berakhir
Kita tak mampu jadikannya cinta sebenar
Semua akan tahu segalanya
Kau dan aku ternyata cuma sebentar

Kisah kita ternyata cuma sebentar

yes, done share, hayati betol2, sedih gilosss~~~

serious depa ni COMEL , ANGGUN BERGAYA.. haha
dengar SINI 











lunch hour, FD kemudian

ASSALAMUALAIKUM , HAI BLOG !

OKEH, SERIOUS, KALAU DAH NAK CUTI ESOKNYA, MOOD KEJE HARI NI DAH SEPARUH JE HATI :)

mcm2 nak buatt ni,  since emak balik kampung, kan ~~

and, 2 , 3 mei nii..ialahhh FAMILY DAY   :)

i dont know ape makna family day without momma <>
<> seriously, tebalkan muka, enjoykan hati, ehhhh btol ke...hmmmm

so, byk jugak la aku dh list kan barang2, heeeeheee~ hope tak lupa atau tak tinggal nanti....sobs...amek alih tugas makkkk pulakkkk ~

ok.ape yg penting, duk usha, nk bg hadiah ape yg jimat lg berbaloi,, better bg makanan je ek, pstu salotep, letak riben, haaa....seee... murohhhh kan,,, jimat2 sejak GST kot, ahahaha~

ok,nanti pikiaq, skrg.....lunch hour duluuuuu naaaaa.................



amboii, nak suh eat ke sleep ?
NASI GORENG PATTAYA SLEEP nmanyaaa ~

ORDER MARI ! heee,so cuteeee bear, goodnite lunch !

Rabu, 29 April 2015

buya hamka berkata .................. kata.....kata


ASSALAMUALAIKUM , NICE BUYA HAMKA, I LOVE YOUR SENTENCESS @___@
SOOOOOOO TRUEEEEE ~ ahaha~






okeh....hari ni, hari RABU, hari petengahan dalm seminggu , bagi aku laahhh...so mood nak kerja,,dah ke laut jap... tak ke laut... maybe ke pantai ... ahhaha~~~
then Jumaat ni dah nakk cuti 1 MEI, HARI PKERJA, SAMBUNG LAGI WESAK DAYYY punya cutiiiii ~~~`  dan  aku, adik n abah akan ke FAMILY DAY ~

cehh, nga stress2 pun, leh lagi ek kami ke family dayyy~ mak di kampung...okeh, entah, mak bersedih, kami happy..?

 BUKAN BUKAN BUKAN ... 

tapi kami sbnrnye dah BUNTU NAK BUAT APE, EMAK TETAP TAK NAK BALIK DULU, MAYBE LEPAS DAH tuttuu tutttt , 
baru she comes back >__<
<> inilah LIFE bebbb <>


so, nona................pleaseee.buat kerja betol2, kan komputer dahhh okehh, takde jammed2, hahaa.psal tu sonang den nak type entri rini, ado la mood drpd semalam x do lansunggg.. hehee



#MALAS NAK PACKING BARANG2 FAMILY DAYY ! arghh!

Jumaat, 24 April 2015

THIS IS LIFE , THIS IS LIFE , LIFE, LIFEEEEE

hai assalamualaikum blog syg

nahh hayati betul2, heheee




thats all for today.. esokkkkkk HALF DAY 

bismillah, ya Allah, ya Allah  :)

Rabu, 22 April 2015

TERIMA PARCEL BUST UP EXPRESS

hAI BLOG, ALHAMDULILLAH....

ok, hari ni xde entri bnyk pun...just nak share rase gembira riang ria raya sebabbb...................

dah dapat................ BUST UP EXPRESS >___<   serrbukkkk menganjalkan ! cingg...mcm DOraEmoN gituww gayaaaa ~ hahaha

tq incik gugelssss~lebiuu,hihiihih

apehal happy sgt, biase lah kann..ehemm......ok....mane saya tak happy......
sebabnye...sanggup korbankan time rehat tadi taw...tak nak makan lelama...nak makan kat office je...
btul2 egtkan dia sampai kul 1 pm td...sebab selaLu mcm tu time2 nye.....

cehhh..tunggu punyaa tungguuuuu, TAKDAK pons >.<   . Then, sampai lah dlm kul 5 ptg ni, baru dpt panggilan..barang dh sampai...yela...office ni baru...tkde papan nama pun lg...lepas tu...tingkat atas.....mane lahh org tahu sgt aku rasa laaaa.....   so, tiap kali beli brg, mesti risau...yela..pkerja pun..sape je....then msti incik posmen nii tuko2 pkerjaaaa....aisehhh......haruslahhh risauu ~

ok, nanti i review psal PRODUK BUST UP EXPRESS nihhh okeyyyyyyyssss~

tak malu pun update, .klu BREAST KENDUR, harus perbaiki...cuba untuk berubah..demi keyakinan diiri sendirii   kelak........ dan kepuasan incik husband kelakkkk......... even still virgin n anak dara.... sgt2 perlukan bust up niii............. untonglaaaa..jual sendiri........gune sndiri....dah try bru leh storyyy kannnn...hhaa..ok laaaa...baiiiiiii........jp lg nk balikkkkk.yabedabeduuuuuu~~~~


SEE..BUST UPPP!! TAK SABAR NYE ! DAN  HP TERSYG TUUU..HAHA..

motiff gmbo cenggini?? =.="












notahati : YA ALLAH.................KEMBALIKAN MAK KE KAMI....................






Isnin, 20 April 2015

DETOX JOMMMM


Assalamualaikum.hai..slmt berbuka kpd yg nk berbuka nanti.........
dan slmt mnjamu selera bg yg nk makannn skrg..hohohooh~
ni entri keduaaa hr nii.yahoooo~

Image result for MAKAN


Image result for MAKAN

Image result for MAKAN


Image result for MAKAN

udah2 laa post gmbo makanannn wehhhh..
ok....japp..

sebelum balik office, aku nk sampaikan mesej ni duluuuuu ~

seharian kita akan makan sebanyaknyaaa....dan hari ni..

1 rejab...mungkin rmai yg berpuasa, betol takkk...

tapi nanti buka pose......mcm tak pernah makan sebulan koooo ~ hehe

so, nona suggestkan diri2 kita semuaaa.. menDETOXKAN diri....
nona kasi tahu, sebab BERKESAN  bila dah mencubaaaa ~

a ahh, nona dh cuba detox tampal kat kaki jeeee~

sebelum tido, kasi lekattt habis2, hohoohh!!!

JENAMA NI, RM 10..... KT TESCO ADE..KT TODAY ADOOOOO~

ki no ki , kawaiiiii ^_^


DETOX KINOKI ni..dah 3 minggu aku gune....

tapi dlm tak smapai smeinggu, hari2 lekat kan...adik tegur...asal putihh mukeee...

seriousss ?? 

A AH, SERIOUS LAAAHHH... -->lalu dy pun nak try... n nak gakk beli sekotakkk....
dlm sekotak, ade 10 kepingggggg k...



nanti aku cerita kelebihann DETOX len kaliii..sbnrnye nk suh beli je dlu..hahaa... 
memang 'meLABUR' habiss pg2 subuhh tuuuuu, hahahaa
kosong perut..kempis perut...ringan badannnnn sayaaa taw kamuuu!

best berdetoxxxx.jomm berdetoxxxxx selepas makan bergaram, bermanis, bermcm2 laaahhh
hiihiiii



Image result for MAKAN
asal comel sgt............TAK BOLEH MAKAN la giniyy, hahaa.sayanggg laaahhhh!!



last, gmbr pegi restoran i takala hri tuuuu..

sweet sour chickenn riceee aummmm !




Restoran lain daripada lain ! restoran akuarium !

Assalamualaikum. hai blog !

okeh, alhamdulillah untuk ape pun yg berlaku....

sabtu lepas, kami sefamilia pergi makan ptg.... yes mkn ptg ~

Mkaan petang yg syok jugak la...sebab adikku, si nabilah tu ta pernah pergi lagi.....

kalau nk ikutkan,aku ngn fmily lain dah msuk ke tiga kali pergi...muahahaa~

jomm teringin pulak nak update psal tu :)

RESTORAN I-TAKALA hereeeeeee~

ni gmbo gugel,sebab aku nye gmbo mne tah...gmbo dpn restoran ni....terdelete kot
aha.... gmbo tu..gmbo hiasan..kalau yg nona punye...i-Takala di pasir gudang punyaaaa~


Bukak pintu je..rase aircond.....yes...mestilah.sebab ni restoran bukan calang2 taw~

Masuk2 je memang akan nampak akuarium2 yg diisi dgn ikan ... sgt ohhhhseeemmmmm !

Setiap tempat duduk untuk dimakan tu, memang dikelilingi ikan ~

ade mcm2 ikannn...flower hong, ikan mpjb , gold fish...,mcm2 laahh..
(aku tak tahu sgt jenis2 ikann nih)

Then kita pilihla nak meja yg mane ye.....ade byk meja...dlm meja tu pun terisi dgn ikan kot !

haiihhh, memang comel tgk ikan2 tu..lagi kalau aktiff..ke sane sini...kite sergah..dy larikan diirii...yesss..cute nyeeeee~~~~~ kawaiiiiii ^_^

pastu order makan....dtg seorg amoi cumell...kasi krts.pnsel.and menuuu...
tulis kod makanan tu kt dlm krts..then hantar kt org tuu................bayar terusss koo
TAKDE KONSEP MAKAN DLU BARU BAYAR....ni laen okeyyyy~huhuuhh~


nampak ikan di tepi2 tuuuu? yaaa.abaikan si gmuks niiii >,<

see..i told youuu.....ikan tuuu..nampak takkkk??!!!berenang renangg
                                   



makanan boleh tahan laaaaa~ sedapppp jugakk..sme ngn hrge nyee.bahahaha

 

sje amek gmbo serious budak kurusssyyy nii.awwww,marah keeee, blurpp..muke KENYANG!


air ape ni? sedapp tuuuuuu~ 


ok.entry pendek jeee.nanti tempek byk lg gmboo ye.....




inilah diaaa..ikan mpjb..... dia suka melekat kat lantai atau dinding, bersihkan kotoran tuuuuu!


xoxo, published !
















notahati : YA ALLAH, GERAKKAN HATI MAK NAK BALIK KE KAMI :)


Jumaat, 17 April 2015

Happy Birthday Abah :)

Assalamualaikum . hai abah .

Selamat hari lahir pd 12 April 2015

Yes, kami tak dpt bawak balik emak kepada kami, kepada kita.....

emak dah nekad nampaknyaaa ......... hmm ~

takpela, tgk hadiah yg kami beri nii................. TAK PERNAH, ni laa first timeee tawww bg hadiahh
... sellaunya.abah belanja kami...haha.abah yg belanja kamiiii MAKAN2 BESDAY diaaaa ~


ayuhh johorrrrr!!!!!

back.... nama abah, dan tahun lahirr...

susah gak nk cri hadiah..sebb abah dh byk baju **baju bundlee***tp jarang jumpe tahun kelahirann dia..pergi gk kdai bundle....pergh..byk...susahh kot nk jumpa yg ade tahun kelahiran abahh... tabik laa sesape yg suke belek2 baju bundle....dan cri yg berkualiti sampai dapat..MEMANG TABIKKKKK oii.....hehe..

so kami decide buat mcm ni jeee...beli jersey,letak nama dan tahun besday..sonanggg ! hrge memang laa gitu gayanye..bukan bundle hokehhh =.="

hmm..meh explain...
...satu huruff, rm 1 jeee..memang berbaloii laa untuk masa kini.......yg penuh dgn cbaran..GST..yg penuh dgn ranjau kehidupann..cewahhh   >__<


TAPI tang nombor tuu '68'  , yg besar saiznyee tu....satu NOMBOR IALAH RM 5 , so dua nombor...rm 10.00 ! haha..

then baju jerseyy JOHOR tuu...kami beli kt kedai tu gakkk........fuhhhhh rm 35............~

so.....leh la kire...5 huruf cmpo dua nombo tuu   :)

opsss..yg dot, koma, simbol2 tuu tak dicajjj laaaaa~

so total is................ RM 50.00 TUNAI...

aku rm 25, adikk  pun lg rm 25. ..
si kcik tu..ngikut jee....bz PT3, hhahaa..kesian....



well..tu jeee....DONE ! 

Semoga abah pnjg umur, murah rezeki............
dan bahagia...........mencari redha ALLAH :)




walau emak di kampung.........emak dh kecewa ngn abah..tapi kami tetap syg emak dan abahh ^__^


YA ALLAH, JIKA BENAR INI TAKDIRMU, KUATKAN  KAMI DI JALANMU...........
YA ALLAH , BERIKAN KAMI PETUNJUK HIDAYAHMU.............
YA ALLAH, BUKAKAN PINTU HATI KAMI YA ALLAH ...............


ALLAH, ALLAH , ALLAH YA ALLAH ....................    :)

Selasa, 14 April 2015

Segmen Bloglist willYOU readTHIS?

assalam, jom joinn





tag :
nanakimie
nisakay



"SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei"

Assalamualaikum. hai. Alhamdulillah untuk kehidupan hari ni walau ape pun jua di hati   :)

Jom join :)

Ucapan Nona untuk kitak  :)

ASSALAMUALAIKUM ,

 Haiiii   LALA , BUAH HATI TERCINTA EJULZ ~

SELAMAT HARI LAHIR ~~~~
SHENGRE KUAILE ,
SANAH HELWA , 
HAPPY BIRTHDAYY MISS LALA .... ~~~

nahh kek untuk lala ~ ^_^
nyanyi jappp ,  THREE...FOUR  :

selamat hari lahir, selamat hari lahir. . .
selamat hari lahir lala, selamat hari lahir :)



Semoga dipanjangkan umur untuk bersama yang tersayang , 
semoga dikurniakan kesihatan berpanjangan agar boleh terus buat kebaikan , 
semoga dimurahkan rezeki dalam hidup , 
semoga mendapat pekerjaan tetap ,
semoga diberikan kebahagiaan dengan insan yang dicintai dan yg mencintai lala ,
semoga terus berjaya menggapai impian ,
semoga tabah hadapi ujian yang pelbagai ,
semoga selamat dunia dan akhirat ,

AMIN , AMIN AMIN .. ..


LALA...

Egt ni.., Make sure  CINTA yg hadir terus MEKAR  dalam HATI &  JIWA  biarpun  mereput tulang , biarpun bongkok pinggang, biarpun  mata kabur , biarpun telinga sudah samar KELAK   
OK  :)


(cinta ni mcm2, kpd ALLAH, cinta kpd keluarga , bakal suami, suami, ) teruskan BERCINTA ^_^



DAN .....

Yakinilah segala ketentuanNYA, ALLAH ada... so.. berusaha untuk kehidupan yang lebih bahagia, gembira dan tenang .



LAGI SATU,  INGATLAH :  

' Kebahagiaan ada di segenap hati, 
jagalah  HATI agar kuat dan tak berpaling dgn ujian dunia  :) '





aha.., serious comel kek ni..sebabb .., ade pink2 love gituu~  ^____^

#salingmemberibahagia
#senyumselalu
#sayangdancinta

okayyy.ni semua untuk lala...warna warni..kasi ceria hidupp lala ye ~
hihi..

saje nk ajak  ramai2  shooping ke ig kamek :)




****walau kamek sik  kenal lala, kamek dpt rase she is a good woman, semoga bertemu jodoh ye kalian :) *** semoga dimudahkan urusannn hingga ke jannah ALLAH :)

boleh diamalkan :)



DAN INI 

nahh..lala....amalkan ayat ni yee :) kwn2 pun amalkan lah jugak ye~












notahati : ALLAH MAHA PENYAYANG DAN MNGETAHUI :)

Isnin, 13 April 2015

NASI BERSALAD BERTELUR DAN BERSUP SOSEJ

ASSALAMUALAIKUM . HAI .. ALHAMDULILLAH UNTUK KEHIDUPAN KINI :)

walau pun duka masihh ado ~

so,menu sihat..yg dpt byk LIKES AND KOMENSS ialah gambar MENU DI BAWAH:)

NASI BERSALAD BERTELUR DAN BERSUP SOSEJ
selera sihat namanyaaaaa... haha


ok, ape yg menarik..just TELUR ? ok~~~~ jom kaSIKK pahammm~

MENU YG SIHAT UNTUK HARI YG SIHAT :)

so, ni lah yg aku masak..
HMM...sejak GST ni, agak berjimat laaahhh~ ini sgt simple dan easy as ABC ! sesuai sgt dgn anak dara cm aku ni yg agakkk malas bin jimat.hahaha >__<


BAHAN2 :

BERAS
SALAD
TELUR DUA BIJI (terpulang)
SOSEJ
KICAP



CARA2 MASAK SIMPLE ni :

1. Basuh beras, masakkan nasi :)
2. GORENG TELUR ,
3. REBUS SOSEJ
4. BASUH SALAD
5. LETAKKAN KICAP KE ATAS TELUR ATAU NASI,,,,,
BERSAMA SALAD :)


DONE !
SBNRNYA, NAK LAGI SIHAT , REBUS TELUR,SOSEJ PUN REBUS....



OK, GOODLUCK NAA

















Jumaat, 10 April 2015

masih belum terlambat ingatkan

Assaalamualaikum.hai.alhamdulillah untuk kehidupan rini :)

hari ni dah hari jumaat. bertemu lagi.. :)


Image result for amalan sunat hari jumaat

okeh...adik2..sesape yg ade anak2, haaaa~ meh reminder sikit ~

belum terlewat lagii






gambor tak leh nak BESAR lagii kee.. hehee~

so, buat checklist :)

ape yg dah buat........

SIMPLE JE SEMUA TU :)

dan kalau surah al kahfi tu..
at least bce 10 ayat terawal dan 10 ayat terakhir surah al kahfii  pun dah MEMADAI ok :)

so........... pastikan hari JUMAAT ni adalah hari yg berkualiti lebih sikit drpd hari2 lain :)

ape pun...........selawat ke atas nabi...amalan2 ni semua memang PERLU DIBUAT HARI2 pun..

pahala memasing kat kubur nanti..ye dakkkkk ? hihii ~

~ salam yaumuljumaah ~


















notahati : ALLAH ..................................

Khamis, 9 April 2015

KATIL MALAM JUMAAT



 Assalamualaikum.hai blog... yes...title tak leh blaaa ~
ade ape je ngn malam jumaat? hahaa.. malam2 lain ponnn boleehhhhh kannnn..haha >.<
PELIK PELIK ~.~

well.. aku ngaku.........aku SUKE dgn pelbagai jenis design yg unik2 and pelik2! ! !

nampak PELIK TAPI SELESA ! HIHI
 katil aku takdela seUNIK mcm gmbo2 ni ..well..simple mimple..katil queen tuuu..sbb share ngn hadekk ~

WELL. . aku tetap ade keinginan nakkkk something yg unik dlm rumah aku nanti..........~

so kumpul duit dri skrg laa cite dy..haha~ hrap harga turun :)   cehhh....yela tu...lg 10 tahun akn dtg cmno la ek :(

TAK PERLU BEBEL SKRG, LAYAN GAMBAR JE.....~



NI KATIL HOTEL..NORMAL LAA... pergi honeymoon..memang gini gaya katilnyee~
seriously.... dalam kerawangg ni amat2 cantikkk...... aku suke giler ! sbb BEST !

kalau naik katil ni..hmm..tak tahulaa ea..nafsu makan plak yg lbey nantiii~

one more.....nyummyyyyyliciousss !!!!

cmne ni....bawah tu kaca  kan... klu tido..then  terjatohh...pecah kepala...
xpun..pcah kaca tu..jatuh berenanggg la plak !


ini katil BUSY , so..segalanya ade dgn katil ni okeyyy.. serba serbi kauu..
lau boleh kiri kanan nak letak dapur ..atau peti aisss..hihiiii


ni ape..ahhaa...mcm bahaya je...habuk2 nantiii  :)
ni katil kalau suke tgk cite seram atau kajian ngn sejarah2 haiwan... silakan !
beria gile...ni KATIL BOLA SEPAK ! SORRY, JARING BOLA SEPAK !
tdo pon dgn bola yee..itu dunia bolaaa...hebat brooo >__<
FINE , TIDO ATAS JARING TERUS laaaaa~ mcm best..mcm leh enjut2..klu tepi tu spring ..
lwh loncat2 pun iye jugakk.hahaha~ LENA BANG ! kak!

this is.........katil khemah....ehh..bilik khemah...konpiuss !
hahaha.bawak mausk hutan best gak niii.....
cehhh..rse cm duk kt hutannnn..rse cm g khemahh gtuwww....



LAMA TAK NAMPAK ... KATIL DUA TINGKAT :)
since kes berhantuuu duluuu.... katil dua tingkat dha jarang gunaaa :)


ini untuk anakk2 yee..tp klu mak bapak leh..boleh jee.hahaa..PINK !


amboiiiii.............mak meow pun nk katil ea.....syokkknyeeee~

OK...KECEWA..TKDE PARTNER....or MERAJUK ngn partner..kan,
JOM TIDO SORANG2 , haha.. tido berdiri lak tuuu... omaigashh,
TAK DPT DEN BYGKAN..... tido ke???!



 
















notahati : ALLAH .........................