Tabha dalam memiliki kasih sayang
DISEMBER 2017 !!

Jumaat, 6 Mac 2015

RUGI kalau tak BUAT

Assalamualaikum. hai blog, hai readers (if ade yee)

alhamdulillah untuk semua nikmatNYA, dan ujianNYA ..

ape yg kite dapat hari ni adalah cerminan atau usaha kite yg lalu :)

ehh, tetibe motivasi yg amat, hehe, nice nona, niceee   :)

bersyukur, sudahh GAJI , ALHAMDULILLAH . so dah boleh la set up budget, ye, kalau sebelum ni, semua tulis2, lepas tu buang, tapi kali ni nak update dalam buku :)

sbg MEMORI PLANNING BUDGET , negara pon ade bajet 2015 :)
so sy mesti ade bajet 2015 , bajet org dah bekerja katakannnn :)


serious Spend all the moneyy????!!!! hahaha, ceyhhhhtttt ^__^



kalau sebelum ni, MARA yg beri pinjaman , skrg, kena bayar balik dahh :) hahaa!

well, kalau dulu, aku x rasa kekurangan duit, sebab time tu, aku belum tahu nak cari2 suppliment badan la ape laaah kan..

yg aku tahu.... PKAI SAFI , SAFI MENTIMUN tuuuu , lepas tu, dalam dua bulan lamanye makan ubat, namanye SHAKLEE , time beli tu, aku tak tahu ape itu shaklee :)

maybe kwn aku yg jual tu ade ckp, tp aku buat tak peduli.... pil yg aku dok telan selama dua bulan tak silap... pil tu pil SHAKLEE , memang best yg amat !

dulu makan sebab nak HILANGKAN atau at least KURANGKAN RESDUNG jeeee   :)

lepas tu, at the same time, aku amek MIRACLE MASK, haha. setiap malam tepek bedak sejuk ni, sekali telan jamu dia.....hehe, opss,tu ade makan suppliment kan, ..

a ah betol tp time tu, yg aku piker CUMA NAK KURANGKAN RESDUNG, TAK TAHAN GILE HIDUNG, SELALU GATAL2 DAN MUKA JADI MERAH2, TAK SEMENA MENA, TIME TENGAHARI BUTA tu...., SELESEMA leh plak MENYERANG kannn !

ok, nak tanya sape,kwn2 aku byk muke cun je,,jarang ado resdung.... atau mybe ade yg ade resdung, dorang gune rawatan mahal..hhee..ikut la kewangan family    :)

baru hari ni aku jumpa, sebba nk update entri , lolsss ~


 ok, sambung...then jumpe la kwn nama syahirah shaklee :)
so dy bg VIT C SHAKLEE !! ! !

DAH LAMA MAKAN TU, ADE ORG PUJI,MCM DAH LAIN SIKIT MUKA... AKU PIKE KENAPA, MAKIN TEMBAM kan?? haahaaa, emang la,time tu kan baru CLASH ..

TAPI RUPANYA TIDAK, kelainan tu ialah...wajah ku nampak CLEAR sikit berbanding hari2 sebelum tuu ......

aq cm x percaya gak nii...sebab time tu konsisten amekk.... yg aq perasan, RESDUNG dh kurang....

mcm tak percaya ! kena kat habukk,tp TAK BERSIN ! SERIOUSLY ~~~~~....~~~~~~ hebat tol lah shaklee ni wehhh !

tapi after that , stop ler, sbb rse cm dh ok, stop dlu, tak terlarat gue, hehe :) nk try lain pulokk !

eyhhm ok laa.., pnjg sgt cerita nii :)

sbnrnye yg aku nak update ialah tentang solat tahajud , solat sunat dua rakaat yang seeloknya dilakukan sepertiga malam TAPI  make sure, tido dulu wlaupun sekejap , MESTI  (!) :)

EMM, semalam, cite dy, dalam kol 3.30 pagi terbangun tapi aku boleh plak tido balikkk ! rugi sgt tak tahajud ! dahla memang susah nak terbangun, even kekadang tdo awl gilosss wa ckp lu, huuuuuu~


ingat ye, rugi lah kalau seumur hidup, tak pernah bertahajud ,RUGI GILER, SERIOUS CKP, RUGI >__<




AKU MEMANGLAH TAK BAIK SGT PON, KLU KT SKOLAH DLU, adalahh ustaz2 n kwn2 yg alim, baik lagi matang untk menyuruh tahajud, brsme2 tahajud, itu pun kdg2 je buat , hohooo~

bile dh habiss sekolah semua, tah bile lg nk tahajud tahla, tahla.....iman rapuh lol... sobsss !

one day, inshaALLAH :)

done, nak buat bajet 2015 , GST BAKAL TIBA , ohoiiii >__<



TERBAIK !  noted .








notahati : aku ingin kan itu    , tahajud dan bajet yg betol dlm kehidupan :)






Tiada ulasan: