Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
MAY 2018 !!

Isnin, 30 Mac 2015

Contest Petua dan Herba Kongsibersamanora"

ASSALAMUALAIKUM. Hai ... Alhamdulillah untuk kehidupan hari ini..walau ape pun yang berlaku :) Alhamdulillah...... 

sebelum tu............ TEPEK BANNER :)



* "Bumi Malaysia kaya dengan alam semulajadi tumbuh-tumbuhan dan herba yang tersembunyi sejuta rahsia dan mampu merawat pelbagai jenis penyakit termasuk KANSER"

* Contest Petua dan Herba KongsiBersamaNora yang dianjurkan olehKongsiBersamaNora bersama penaja InspireMagazine MazlindaShop AdamJTanOfficialByPuji BeeVenomMalaysia AlphaLipidMalaysia ByHawaOrked BabyZoomersShoppeNadiaSecret ZieFauzi NorfaNil KhairulZamri Annisabiz
----------------------------------
KLIK LAJU2,    SAMBIL SHARE KEBAIKAN, SAMBIL JOIN CONTEST  :)   APE YG BEST PASAL BLOG OWNER NI, akan sy kongsikan di akhir rancangan, huhuh~

oritee...... , Hari ni nona nak sgt SHARE something yg BEST DAN BAGUS ! IT IS ABOUT PETUA AND HERBA  ~ jomm layanz MOOD hari ni :)


CUCU   :  Nek, ape tu Petua ? 
NENEK : Petua tu maksudnya, amalan yang memberi faedah yang bersesuaian dengan maksud dan tujuan dimana ianya belum dapat di huraikan secara ilmiah....

CUCU  : Ohhhhh, ok,atok...., HERBA tu camane?
ATOK :  HERBA ialah suatu tumbuhan tradisional yang mempunyai khasiat untuk tujuan berubat ..masak, atauu nak cantik... kalau cu demam.., cu tak nak telan ubat doktorr kan, atok boleh kasi ubat herba , leh  juga sembuh... he he

-------------------------,,,,,,-----------------------------------------------------------,,----------------,,,.

OK, HARAP JELAS .. (baiknyaa hubungan cucu ngn nenek atok ni,.huhu).... so hari ni, nona nak  HEBOHKAN tentang POKOK INAI :) ade mcm2 size pokok ni taw...

well...nona KONPEM SEMUA TAHU pasal pokok inai, tapi tak tahulah masa kini, sbb byk INAI dah dikomersial menjadi produk2 kan..... APE PUN,   jgn dilupakan pokok inaiii ni dikkkk ! sayang sgt kalau pokok herba ni tidak diketahui...sedangkan khasiat berlambakkk dan sgt berguna untuk kita semua...ALLAH beri ilmu, untuk kite kongsi dan gunakan elok2,, ha..boleh di aplikasikan..? sila kannnnn~....

 meh kak cita sikit~

POKOK INAI

Pokok Inai  atau nama saintifiknya Lawsonia Inermis adalah sejenis pokok yang mempunyai khasiat yang sgt tinggi dan best terutama pd bahagian daunnya. Tahu tak? Pokok inai  mempunyai banyak ranting. Namanya daripada perkataan Arab ‘Hina’ bermaksud ubat.. bukan hina sehinanya tapi HINA Ubat   :)   below is a picture of pokok INAI.... PERKENALKAN...... tadaaaaaaaaaaaaaaaaa ~~~~


Inai atau Lawsonia Inermis
Hebat sangat ke? oppss.. sini jentik telinga. ciptaan ALLAH.... SEMUA HEBAT2 BELAKA ok!
tgk info ni..nona dah short kan menjadi info padat lg bergunaaaaa ~

Kandungan  INAI :

1) Daun Inai ada:
=  bahan pewarna glukosid dan asid henotanik.

2) Minyak daripada biji inai mengandungi :
= behenik, arasidik, sterik, palmitik, asid oleik dan linoleik.

KELEBIHAN INAI :

a)  WARNAKAN KUKU, ahhhaHH, ni memg seLaLuu dan yg utama....psgn pengantin seronokk berinai ni haaa..termsuk anak2 buahh kan...

Asid henotanik pada daun inai menyebabkan kulit yang disapu inai akan berwarna merah. Ini disebabkan pewarna yang sememangnya terdapat dalam asid henotanik akan bergabung dengan kolagen pada sel kulit dan keratin pada kuku dan rambut. 

b) Agen penyejuk untuk  menyembuhkan sakit kepala , rasa panas di kaki dan mengatasi masalah keguguran rambut .

c) Menyembuhkan luka dan kudis di sekeliling kuku.

d) Menyembuhkan luka luka semasa berkhatan, bisul, penyakit penyakit kulit dan
 sengal sengal tulang . **( anak2 yang baru nak sunat, jgn risau, pokok inai leh sembuhkan luka tu taw) 


leh ubatkan luka budak2 bersunat ni haa.. hehe. tunggu giliran , DEBAR DIK !


e) Merawat penyakit penyakit wanita seperti haid yang berlebihan dan keputihan.

f) Kulit pokok ini juga dikatakan mampu untuk merawat penyakit cirit birit .


HA, Nampak takkkk, nmapak takkkk betapa bestnye pokok inai ni..kelebihan yg boleh kita ambil untuk diaplikasikan dalam kehidupan seharian , pokok herba, kannn, tak rugi kalau ditanam kat belakang rumah atau mane2 sahaja.....sebab byk guna nyaaa. DONT WORRY you !let see to the RAWATAN pula yeee~ macam mana nak guna dan sebagainya... sila try ! sila try ! berkesannnn taw !


RAWATAN bersama pokok inai :

a) Untuk sakit kepala
=  Meletakkan bunga inai yang telah dicampurkan dengan cuka pada sekeliling kepada. (INI TERBUKTI SGT2 BETUL, SEBAB NENEK NONA ADA  BAGITAHU ok )
ni sakit betol2 ke..??.leh senyum lg, huhu~

b) Untuk menyihatkan dan mencantikkan kuku :
=  Petik pokok inai, basuh bersih dan jemur dulu sampai kering, blend atau tumbukk kasi lumat,         campur sedikit gambir/ arang and sedikit nasi, supaya pekat, 
pastu perahkan dgn limau , kasi kuku kilat gituuuu~  


merahhhh pengantinn  bak hang....hehe..~


c) Menghilangkan sakit tekak :
=  Berkumur dengan air daun inai

d) Merawat kebotakan :
= Merebus minyak biji sawi bersama daun inai. Kemudian sapukan ramuan ini di kepala.

e) Menyembuhkan sakit perut :
=  Meminum air rebusan campuran daun inai segar dan inai kering yang dicincang .

f) Merawat ejakulasi yang tidak dikawal
=  Buat jus inai drpd pokoknye..extract jadik JUS INAI....yesss jusss ! segar uolss~



kasi hancusss cepatsss ! 
ok. done.... sangat banyak kelebihan dan  ilmu mengenai INAI ni, salah satu pokok yang nona sendiri suka time kecik2, naik basikal ngn adik...cri kt tepi2 rumah org india....haaaa.petikk..petik...time tu x jumpa lg inai henna and so on..zaman bebudakkk kan...hehe~
sekarang? hmm.inai mekah, inai henna, inai mcm2 inai lg..digunakan untuk mencorakkan tgn memasing kan...se tangan , rm 15.. hohooo~  

OK,kejappp..., nona nak selitkan pulak  tentang hukum memakai inai  .. :)
  1. Pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki adalah DIHARUSKAN  bagi wanita sama ada yang telah berkahwin atau belum selagi mana tidak menimbulkan fitnah.. ingat tu, sleagi tidak menimbulkan FITNAH RAMAI, dibuatnya ade yg bercorak2 tah paper,, orang belek2, makk oi....awat laaa teruk sgt..hhee~
  2. NAMUN kadar pemakaian inai di kedua-dua tangan dan kaki adalah terhad sehingga pergelangan tangan dan buku lali sahaja, manakala warna yang digunakan tidak bersifat kekal seperti tatu dan mengandungi sebarang unsur yang meragukan. Mengenai corak atau ukiran yang digunakan pula,corak atau ukiran daun dan tumbuh-tumbuhan adalah dibenarkan, manakala corak-corak haiwan, lambang dewa-dewa atau ajaran atau apa jua gambaran yang bertentangan dengan syarak adalah dilarang.. REMINDER BUAT SEMUA BAKAL PENGANTIN ATAU YANG SAJE2 NAK CANTIKKAN KUKU kamuuuu okes!
ORANG CAKAP APE TU.... .......... ........
" cantik lah kamu biar berpada pada... cantiklah kamu biarlah yg sihat, cantiklah kamu... LUAR DAN DALAM ,
wahai isteri, jadilah cantik untuk suami...dan jagalah kebersihan untuk kesihatan memasingggg    :)  be beauty, and natural the best ! "


SEE... IRMA HASMIE sebelum beranak pinak

so sweet, ok...inai digunakan dlm pernikahan, hari bahagia~

APA YANG BEST DGN BLOG OWNER GA NI??? !

hahhh, BNYK SEBAB, dalam tu ade byk page..and  SEBAB ADE BANYAK INFO yg ohsemmmmmm ! dan nona prtama kali  ke blog ni disebabkan info menarik yg ni ::

1) PENAWAR DAN PENYEBAB PENYAKIT DARAH TINGGI  :
yes, mak ade drah tinggi.so mr gugel bawa sy ke sini..entri pertama yg sy sukeee ~

http://kongsibersamanora.blogspot.com/2011/08/penawar-dan-penyebab-penyakit-darah.html

2) sy belek2 lg, yes..RUANGAN BERUBAT DGN DOA, sy suke bace kat sane :) lagi2 dgn doa putus cinta dan masalah suami isteri niii  :)

http://kongsibersamanora.blogspot.com/2010/11/doa-putus-cinta-mengatasi-kekecewaan.html


"YAMHUALLAHU MAAYASHA Oo" (huruf hamzah baris depan)
~ Surah Ar-Ra'ad ayat 39 ~
ni yg ade dlm blog tu... cuba amalkan :)

3) DAN LAGI SATU TENTANG ISLAM :)
hari tu nak ajar adik psal NISFU SYAABAN kan.ha...ni diaaaa
tak lama lagi nak RAMADHAN ! opsss,syaaban dluuu~

semoga aku mendapat jodoh, dan selamat hingga ke hari bahagia nanti....amin ya rabb

ble lah aku nk rse cenggini, sedih plus happy2 gtew ~


aihh, tak habis lagi dengan INAI kan...ok.tu je...assalamualaikum.semoga bergembira dan berjaya :) AMIN ! ALLAHU ! ok, next entry, pasal pokok rerama.... insha ALLAH... untuk ubati kanser ... 






















notahati : YA ALLAH ........











Rabu, 25 Mac 2015

ujian

assalamualaikum, hai blog. dah dua minggu, mak tak nak balikk rumahhh !
STRESS NYE !
hmmmmmmm.................
nah share QUOTE !

Kadang2 ORG BUAT JAHAT NGN kite..lalu kite Nk DOA, mintak ngn ALLAH, smg ALLAH bg balasan balik kepada org yg BUAT JAHAT kat kite tu ! Sbb kita tahu, DOA ORG TERANIAYA tu MAKBUL ,org khianati kita, kemain nak ALLAH balas balik..kan.. TAPI leh nampak tak, betapa kita TAK SEDAR nye.. yang kita ni sebenarnya SELALU KHIANATI ALLAH & MENZALIMI DIRI SENDIRI ? ? ?



mak, baliklah makkk..abah DAH OKAYYYYYYyyyyyyy ! ! !

Khamis, 12 Mac 2015

SIAPA YANG TIADA MASALAH

Assalamualaikum
hai belog, ni entri kedua hr ni  ...

syukur sbb aku kje di sini  , tkde org lain, nank nangis boleh, nak ape pun bolehh :)

aku dah puas luah tapi aku rase mcm sedihhh lagi...sedihhh sgt sgt....

YA ALLAH, PERCERAIAN SGT DIBENCI ALLAH     :)

kenapa mak ngn abah tak nak elok2, settle, bagi pham antara satu sama lain !

aku rase, nilah ujian idop aku yg trsgt besar !!!! bsar !

bila hal family dah bermasalah, aku dah tak kuat, ya ALLAH,

anak2 dijadikan alat... alat nak pujuk, alat nak bermusuhh.. sampai satu masa, anak2 stress !

mak ngn abah aku tak sayang kami ke....... selagi aku belum berkhawin, kenapa nak mcm ni?

ya Allah........., aku da tak tahu ya ALLAH..... mak pun buntu... ya ALLAH, jagalah kami :)

kuatkan iman kami ya ALLAH...... tiupkan kasih syg antara kami ya ALLAH .... :(

berilah kematangan kpd kami ya ALLAH .....

kenapa hati abah ego ya ALLAH  ...... YA ALLAH... ASTAGHFIRULLAH....

aku dh tak tahu nk pujok, nk ckp mcm mane, aku dh tak reti, aku tak pham ya Allahhhhh...
berikan petunjuk hidayahhMU ya ALLAH........ ALLAHUAKBAR ! ALLAHUAKBAR !


tunggu mak balik :(

Assalam, hai blog :)

alhamdulillah, masih hidup walaupun perit di hati...

walaupun bangun2, tgk dapur,, tgk toilet, tgk bilik,ruang tamu...semua egt mak !

mak hidup lg, tapi mak xde kt rumah skrg, tak taulaaa ble mak balik :)

nona dan adik harapkan yg terbaikkk........... same2 dh tua, dh bole pike..., ape yg terbaek ! tlg laaa !

semenjak 08/03/2015 smpai hari ni , emak tak patah balik rumahhh >__<

mak dah nekad ke ? abah pun smer ! aku try jugak pujuk,wlaupun hati aku ni kecewa sgt dan
aku rase, air mata cm dh xde , kekecewaan dan kesdihan bersatu  :(    sgt not in mood ! !


YA ALLAH, SELAMATKAN KAMI ...... AMIN AMIN AMIN !
LEMBUTKAN HATI EMAK DAN ABAH UNTUK MENERIMA TEGURAN DAN
MEMILIH JALAN SELAMAT LAGI TERBAIK !!!!
BUKAKANLAH PINTU HATI MEREKA AGAR TERUS BERBAIK DAN
TIPUPKANLAH RASA RINDU, SAYANG UNTUK KEDUA DUA NYE, AMIN~


aku inginkan family bahagia namun aq tidak bole memaksa...    hmm...ok..hmm...ok...





NOTAHATI : AIRMATAKU SUDHA KERING

Selasa, 10 Mac 2015

BILA EMAK TAKDE KAT RUMAH , ENTAH BILE BALIK

Assalamualaiku. hai blog, hari ni hidup lg, alhamdulillah  :)

walaupun pahit, ku telan jua :)

08 / 03 /2015  , birthday aku tuu :)    tapi mungkin aku akan membenci tarikh ni ,
emak pergi,TAPI bukan lah meninggalkan kami selamanya, haiipp
 mak masih idupp, alhamdulillahhh :)

cuma mak g uma sedara, sebab merjauk ngn abah :)  habis emua baju, ubat kncing manis, brpe beg lah mak bwakk ,  abah cakap, pergilah,takpelah klu mcm tu :)

sedihnye, nape abah tak nak pujuk..mak dh lama makan hati :)  abah ni tak reti ckp sorry kan !

hmmm.. nak marah spe, susah jugak,sbb aku anak sulung... tak boleh sebelahkan sesape :(''

dah dua hari, bile bangun je, tgk mak tkde, tgk baju, tgk katil, tgk toilet, tgk dapur, smua egt emak..emak..emak !
aku kesian kat adik aku, tahun ni PT3 tapi ni berlaku, ujian , ujian , dugaan ....

rindunye, rase tak lengkap tanpa emak   :("

emak, nona rindu emak, hari2 nangisss, tp x leh nangis dpn akilahh, dpn akilah kite kenalah buat lawak... sambil2 pujuk abahhh, smabil2 tanya abah nanti....bile nk pujuk emakk :( hmmmm !

kecewa jugak ble dh semua fmaily tahuu . semua kol lg nk tnye aku hal sbnr :("

ALLAH, nona tak kuat, tp kalau inii untuk membina kekuatan nona, apekan daya... nona redhaaa ,
semua ALLAH Punyaa, nona nak marahh ke ?
tak berhak, nonA hamba ALLAH yg biasa,

 na usahakan, na doakan moga EMAK DAN ABAH 
DITIUPKAN RINDU KASIH SAYANG antara mereka(EMAK DAN ABAH)
 ... juga memohon kekuatan kpd keluarga kami untk hadapi ujianNYA :)



Nornaqiyah, sabarlah hati :) ada hikmah ALLAH beri ujian ini... dan ALLAH sgt penyayng,
Allah maha Mengetahui    :) percaya lah, ALLAH menjaga , ALLAH sebaik baik peneman, insha ALLAH





















notahati : YA ALLAH .........



Giveaway Safi Balqis White Trilogy by Ayue Idris

Assalamualaikum, hai blog, alhamdulillah masih hidup hari ni, wlaaupun pahit .

hari ni nak join GA BERHADIAHKAN SAFI !

yess, my mom, me n adik also gune safi, 

memang kami malas nak bertoner bagai tapi kami mesti berkrim safi, nampak kulit putih mulus shj :)

taki kisah, krim tutup biru ke, ijau ke ... :)

asalakan safi,, since drjah 6 rsenye  ...

hope dapat ni, nak bg emak :)  rindu emak , emakkk , abah...tlg lah bersatu. nona rinduuu emakk !! !






Assalamualaikum~

(Klik banner di atas untuk join)


instagram id : TIADA


Jom ramai-ramai meriahkan GA Ayue Idris!! 



yok follow ig n like fb  owner nihh okayyy !
bestttnye kalau dapat, saya suka   :)



so ig sy , reramai leh follow :  senyum2
MAAF, TIADA LINK

fb : Nona Qiyah En Sani
https://www.facebook.com/nona.q.ensani


done :)

Jumaat, 6 Mac 2015

RUGI kalau tak BUAT

Assalamualaikum. hai blog, hai readers (if ade yee)

alhamdulillah untuk semua nikmatNYA, dan ujianNYA ..

ape yg kite dapat hari ni adalah cerminan atau usaha kite yg lalu :)

ehh, tetibe motivasi yg amat, hehe, nice nona, niceee   :)

bersyukur, sudahh GAJI , ALHAMDULILLAH . so dah boleh la set up budget, ye, kalau sebelum ni, semua tulis2, lepas tu buang, tapi kali ni nak update dalam buku :)

sbg MEMORI PLANNING BUDGET , negara pon ade bajet 2015 :)
so sy mesti ade bajet 2015 , bajet org dah bekerja katakannnn :)


serious Spend all the moneyy????!!!! hahaha, ceyhhhhtttt ^__^



kalau sebelum ni, MARA yg beri pinjaman , skrg, kena bayar balik dahh :) hahaa!

well, kalau dulu, aku x rasa kekurangan duit, sebab time tu, aku belum tahu nak cari2 suppliment badan la ape laaah kan..

yg aku tahu.... PKAI SAFI , SAFI MENTIMUN tuuuu , lepas tu, dalam dua bulan lamanye makan ubat, namanye SHAKLEE , time beli tu, aku tak tahu ape itu shaklee :)

maybe kwn aku yg jual tu ade ckp, tp aku buat tak peduli.... pil yg aku dok telan selama dua bulan tak silap... pil tu pil SHAKLEE , memang best yg amat !

dulu makan sebab nak HILANGKAN atau at least KURANGKAN RESDUNG jeeee   :)

lepas tu, at the same time, aku amek MIRACLE MASK, haha. setiap malam tepek bedak sejuk ni, sekali telan jamu dia.....hehe, opss,tu ade makan suppliment kan, ..

a ah betol tp time tu, yg aku piker CUMA NAK KURANGKAN RESDUNG, TAK TAHAN GILE HIDUNG, SELALU GATAL2 DAN MUKA JADI MERAH2, TAK SEMENA MENA, TIME TENGAHARI BUTA tu...., SELESEMA leh plak MENYERANG kannn !

ok, nak tanya sape,kwn2 aku byk muke cun je,,jarang ado resdung.... atau mybe ade yg ade resdung, dorang gune rawatan mahal..hhee..ikut la kewangan family    :)

baru hari ni aku jumpa, sebba nk update entri , lolsss ~


 ok, sambung...then jumpe la kwn nama syahirah shaklee :)
so dy bg VIT C SHAKLEE !! ! !

DAH LAMA MAKAN TU, ADE ORG PUJI,MCM DAH LAIN SIKIT MUKA... AKU PIKE KENAPA, MAKIN TEMBAM kan?? haahaaa, emang la,time tu kan baru CLASH ..

TAPI RUPANYA TIDAK, kelainan tu ialah...wajah ku nampak CLEAR sikit berbanding hari2 sebelum tuu ......

aq cm x percaya gak nii...sebab time tu konsisten amekk.... yg aq perasan, RESDUNG dh kurang....

mcm tak percaya ! kena kat habukk,tp TAK BERSIN ! SERIOUSLY ~~~~~....~~~~~~ hebat tol lah shaklee ni wehhh !

tapi after that , stop ler, sbb rse cm dh ok, stop dlu, tak terlarat gue, hehe :) nk try lain pulokk !

eyhhm ok laa.., pnjg sgt cerita nii :)

sbnrnye yg aku nak update ialah tentang solat tahajud , solat sunat dua rakaat yang seeloknya dilakukan sepertiga malam TAPI  make sure, tido dulu wlaupun sekejap , MESTI  (!) :)

EMM, semalam, cite dy, dalam kol 3.30 pagi terbangun tapi aku boleh plak tido balikkk ! rugi sgt tak tahajud ! dahla memang susah nak terbangun, even kekadang tdo awl gilosss wa ckp lu, huuuuuu~


ingat ye, rugi lah kalau seumur hidup, tak pernah bertahajud ,RUGI GILER, SERIOUS CKP, RUGI >__<




AKU MEMANGLAH TAK BAIK SGT PON, KLU KT SKOLAH DLU, adalahh ustaz2 n kwn2 yg alim, baik lagi matang untk menyuruh tahajud, brsme2 tahajud, itu pun kdg2 je buat , hohooo~

bile dh habiss sekolah semua, tah bile lg nk tahajud tahla, tahla.....iman rapuh lol... sobsss !

one day, inshaALLAH :)

done, nak buat bajet 2015 , GST BAKAL TIBA , ohoiiii >__<



TERBAIK !  noted .








notahati : aku ingin kan itu    , tahajud dan bajet yg betol dlm kehidupan :)






Rabu, 4 Mac 2015

Wedding Anniversary Giveaway NaelofarHijab

assalamualaikum , hai ! hai !

jomlahhh joinn ni...  jgn tangguh2 ! !  rezeki di mana2 , tak kire saperrrrr


KLIK BANNER ATAU klik     SINI !


chak ! hehe, HAPPY ANNIVERSARY ye sis and husband
semoga bahagia dan berjaya, amin amin amin !


OK,   JOM TAG :

blogger sis rohaida
dan  blogger sis nana

DONE, HOPE FOR THE BEST , AMIN AMIN AMIN !
jom kasikk GHAIRAH TGK , see.. kaler2 feberet saya, mohon ade rezeki  :)


Hadiah-hadiah yang ditawarkan :-




Hadiah utama, Naelofar Hijab Dusty Pink    



Hadiah saguhati berupa sepasang kain cotton 4 meter. Kain sejuk dan boleh jahit untuk raya nanti. Hehehe!






notahati : YaALLAH, murahkan rezeki kami..amin !

i love GOOD NEWS ! ohhoiii

Assalamualaikum. hai belog, hai readers,, (klu ado)

alhamdulillah for yesterday, old story and todayyyy, inshaALLAH !

saya sangat TERUJA sgt ! sgt taww !

haha, pasal pe... pasal ni laaa..

"HI NONA,  BOSS BAGI LEAVE HARI ISNIN TAPI GAJI U TETAP JALAN , " 

whattt??? adakah itu ohsemmmm ??

yeahhhhh, of courseee okayhhhh ! ohcemmm nyeee, i loikee loikeeee  !
tiga kali baca okeh, emmm....memg tak dapat bonus, ye...maybe next time tapi dapat cuti pun dah rasa camm ya ampunnn, NIKMAT nyaa mashaALLAHHHHH !

TAPI tak bgtau family dulu...let senyap2 duluuuu~ say cintakan good news sebegini , bukan setakat suke je dah, ni dh sampai CINTA , mak oiii nona, mcm tak pernah cutii kan >__<

ok,ok,,japp.... dah kenapa ea dapat LEAVE tak memasal???

hihii...ini adalah disebabkan BIRTHDAY  aku jatohh padaaaa 08 MARCH , it is SUNDAY, AHAD, yaumulahad!!!!  *****

bestnyeee..sebelum g keja tadi,, 20 minit sebelum g koje, boss dah say HI , tak penahhh2, and mcm tetibe.....

aku egt ade la tuu nak suh g rumah dy kee... g mane2 laaa kan..untuk amek koje, TAK KU SANGKA..awal gile bagi tauu good news ! time aku nulis entry ni, baru hari RABU okehh, cuti tu isnin mgu depan, huuuuuuu, awal sgt ni,hahaha!



hhaaihhh, semangat nyeee pikir nak buat ape hr isnin tu..yes....even satu hari leave...sbb ahad memg dah cutiiiii ~ hehee... so i have TWO DAYS cuti ... pastu dy tnye keje ke sabtu tu, memula cm x nak keja..biar dapat 3 HARI TERUS !

tapi..bile pikir balik.... tak yah dulu laaaaa...HALF DAY je pon keje awokkk nona oi ! kalau hari sabtu tuu lmbt tdoq....  ahad nanti qada tdor , sebab biasenye, petang baru celebrate ngn family..inshaALLAH...
lagiipun..hari ahad, bebudak sekolaaa..yes, adik aku sekolaaaa lg... PT 3 THIS YEAR..ohoi..*hrp buat terbaik*.....hoohoo..

ok.sambung..hehe..birthday aku tuu..bukan celebrate sgt, setakat keluar..tgk2 brg..g makan kee...kan....

*nak tambah shawl lagiii * adehh duit.....hahaha

okeh laa..tu je nk share wahai belog, keja ni kena buat betol2, dah dpt LEAVE kannn >__<













notahati : please, do your budget untuk bulan ni * smgt dan excited * inshaALLAH