Love is something make life complete
JANUARI 2018 !!

Khamis, 31 Disember 2015

Selamat Tahun Baru ye awak !!!!!

Assalamualaikum, hai. sihat? Alhamdulillah..masihh bernyawa kan ?

Suka duka, hadapila ia dgn elok eloknyaa.....okay .


Tahun baru , tambah lagi angka , jangka hayat kehidupan nii :)

 

Tak payah tahun baru, sesaat je masa dah punn berlalu...takkan berundur....

Azam aku, aku dah tanam erat erat time Tahun Baru Islam hari tuuu, nak turun berat badan....berjaya memangla..dalam 10 kg ! TAPI sekarang dah naik balikk oiiiii, since tukar kerja niiiii, aduhaiiii syg...lalalalallalala ~~~~


Azam aku dirahsiakan, tapi yang utama, FOKUS cari DUIT, bukan cari duit nak kawen, tapi nak enjoyyyy, bahahahahahah ^__^

Eh tapi kawen tuu enjoy kan, aku tgk hakak2 kt tmpt kje aku tuhh, mcm enjoy je kawen, ahhahaha.. malam keliwon la best kot, hahahahahaha !

MERAPU =____=

meh wish you all !

 

Doakan aku berjaya ye, and doa tu akan berbalik pd kamu balikkk.... InshaALLAH !!!!

Selamat Tahun Baru ! 

Tak sempat nak update entri selalu, harapnya, dapatlah update byk lepas niii, wahahaha.. sembang jer nona nih tau !!!!

Nanti aku buat throwback, eh tapi mcm malas je, entri throwback,, mcm blogger lain duk ngepostt tuhhh, haishhhh nona , nona !


Jumaat, 25 Disember 2015

Tekan muka baby tuhhh jadi nasi lemak bungkus !

Assalam, haii !

Alhamdulillah ! sihat?

Ok, siapa suka buat muka baby mcm nihh ?  Mcm kesian, tapi janganlah tekan kuat kuat sangat !

Soooo cute !!!! kannn, me suka sgt ! love <3


 





Khamis, 24 Disember 2015

Salam Maulidurrasul

Assalamualaikum. haii ! Dah terrlambat ke? haha

Ape pun, saya nak ucapkan ini :-


 

Ha, selawat bukan hari ni jer, malah hari-hari, dan masa-masa lain pun haruslah dilafazkan jua, atau berselawat dalam hati pun bagussss, hehe

Byk lagi hakak tak update nih, sebelum masuk tahun baru, pasti diselesaikan, okehhh



Rabu, 23 Disember 2015

WORDLESS WEDNESDAY- Nah, jangan sampai besar mcm ni,ok ! HOPE

Selasa, 22 Disember 2015

Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016



Bermula tahun depan, azhafizah.com akan update bloglist 2 bulan sekali. So dengan itu, 2 bulan sekali akan ada segmen bloglist untuk mencari bloglist baru. Jika berminat untuk masuk dalam bloglist , bolehlah sertai segmen ni ye. Kelebihannya sertai segmen dapat blogwalking dan tambah traffik blog. Kalau dapat masuk bloglist, mungkin akan tambahkan traffik juga. Mudah mudahan.

Klik banner untuk sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016
http://www.azhafizah.com/


Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan blog melalui random.org.


TAMAT : 30 DISEMBER 2015

Ahad, 20 Disember 2015

Ha, jangan batalkan solat ye :)

Assalamualaikum, hai !
Alhamdulillah, kerana masih bernyawa, kan :)
Jom saling mengingatkan :) Walau di mana berada, solatlah ya :) Ape pun, ingat perkara yang membatalkan solat ni taw !

 


Lagi satuuuuuu, jangan salah waktu pulakkkk yer, dah konpemm konpemmm salah nakkk ! Solat , jangan tak solat, ok

 

Ahad, 13 Disember 2015

Segmen : Saya Nak Menang Topup by ICY

Assalam, hai ! Alhamdulillah, jom join segmen ni, mana tahu rezeki...kan !

http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/12/segmen-saya-nak-menang-topup-by-icy.html 

Kalau dapat itu kan bagusss, hehehe

klik banner or HERE to joinn !

 

Sabtu, 12 Disember 2015

Rugi tak grab 30 000 FREE-FREE jer !!

Assalamualaikum ! Helloooo ! Alhamdulillah masih hidupppp, masihh boleh type entri, masih boleh tgk benda2 cantikk, dan menggiurkan...bahahaha~

Yes2,  crita hari ni tak tipuuu ! 30 000 dan hadiahhhh lain yang superb ohsemmmm beb !

 http://www.sayaiday.com/2015/12/blogger-contest-hadiah-30-ribu-airasia-big-points-RM600-cash.html

Sambil join GA nih, aku ushar lah terosss kat Lazada nun ! Klik banner kalau sudi join GA nun, hadiah 30 k lah !

Nahhhh......diumumkan !!!!!!!!



Online Revolution Sale sedang HOT dan HANGAT DIJALANKAN di Lazada, trusted shop and enjoyyyyyyy !!!!!!!  Ehhemm, dari 10-12 Disember je!

*****Maaf, harini baru aku bgtauuu, ahhahaha.tapi sempat ape kalau nak usharrr lagi, berbaloi nakkkkkk !  *****


FUHHHH3 !!!!!
Terliurrrr aku menengokkk kegilaan niihhhh ! Tak sah kalau tak murahhhh, tak sah kalau tak sale oii !


Klik lelaju tau !!!!! 




So, apa yang aku ngidammmm sangat sangat lahhh dari TUAN LAZADA nihhh ialahhhhh:-

seperti di bawah :-



1. 

(IMPORT) Lenovo S856 8GB (Gold)

 http://www.lazada.com.my/import-lenovo-s856-8gb-gold-5199295.html




Yuhuuuuuuuuuu ! Murahhhh nakkkk, memangggg murahhhhh....... kaler dahla GOLD, yes, mahuu kasikkk mak sayaaa !










2.

Microsoft Surface 3 128GB + Free Surface Pen (Silver Color) 

 http://www.lazada.com.my/microsoft-surface-3-128gb-free-surface-pen-silver-color-7133376.html

 

 Kalau yang atas mak aku punya,now, ni akuuuu yanggg punyaaaa, ishhhh, gerammmm je rase, tengokkk tuu, harga asal, mahal kannn, pastu kasikkk potong.....memang masyukkkkk lah awakkkk!

Rasa nakk sangat, sangat, sangat lagi sekaliii, kahkahhhh ! Bolehla update blog salu, review salu, biz online kat ig @senyum2 punnnn lancarrr je tanpa FULL MEMORY, hhahahahaa~satu hari nantiii ye sygkuuuu, ~~~~



3.

(Genuine) XiaoMi XiaoYi Yi Sports Action Camera Full HD Video Recorder (White Basic)   

 http://www.lazada.com.my/genuine-xiaomi-xiaoyi-yi-sports-action-camera-full-hd-video-recorder-white-basic-3386024.html

 


Perghhhh, tak tahan tengokkk Xiao Mi nihhh, memang nakk, untuk family, sebab dulu, aku penah terosakkan kamera vid bapak hakuuu, harap lah nak beli yg nii, kat IG pun salu join contest yg ade hadiah nihhh, huuuuuuu~ nakkkk gakkkkkk,,,,,one day !

 

Ape lagiiii, kalau dah masyukkk kannn, rembat ar! Tak tipu, memang terbaikkkkk ! sebab kawan nona beli Iphone kat Lazada, serious OKAY, takde kurang punnnn servisnyaaaa ! So, cepat rembat !

 

 Sekali lagiii !



Online Revolution Sale  is the best, mantap & KONPEM HOT MELETOP !

 

   http://www.lazada.com.my/online-revolution/




Rabu, 9 Disember 2015

SADIS KISAH SI ISTERI !!!!!!

Assalam, haiiii......alhamdulillahhh masihh hidupppp........nk share satu kisah sadis seorg wanita yg sedihhh kehidupannya.







 


SUMBER HANGAT   siniiiii :)


Selasa, 8 Disember 2015

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN 2015 NS

http://notashalimar.blogspot.my/2015/12/giveaway-hujung-tahun-2015-ns.html

HADIAH
[]
4 x Diari Planner Tahun 2016
3 x Hadiah Saguhati

TARIKH BERLANGSUNG :
5 DIS 2015 hingga 20 DIS 2015

KLIK BANNER SEKARANG UNTUK MENYERTAI..!!! 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN..

Isnin, 7 Disember 2015

Aku buat comeback oiii !!!!

Assalam, helloooo! Alhamdulillah masihh berrnyawaaa !



Nah, aku tak hilang punn, cuma busy yang amat oiiii ! hahaha, even winner GA aku, blogger Syira Lokman pun sempat review hadiah aku hari tuhh, aku plak bz yg amat, ahahhaha~


Kisah aku bercuti di Bangkok Malaysia pun tak habis lagi, sabar ya, memang dalam rangka, bila nak release pun tak tahuuuuu lahh nakkk, ahhahahaa

Hari tuh, bz cari kerja, so tak tentu satu tempat....sambil ngn terkejar buat part time, part time on9 je,tapi lau tak fokus, memang kelaut lah bebb !!!!

And my diet is also ke sungai, cuma memang tak minum manis sgt, hehehe~

Syukur, dapat dah kerja, finally aku buat comeback, masuk industri kilang, industri food engineering balikkkk ! hahahahaha~ saborrr jela, pas setahun Graduasi, now baru apply kerja dalam field nih, huuuuuu~

As QA TECH ja kakkkkk~ hehehe
 
semoga aku menjadi pekerja berkualiti, dannnnnnnnnnnnnnnn teliti..........hahahaa.. AMIN !


 


Rabu, 25 November 2015

Mini Giveaway YanieYusuf.com'

Assalamualaikum, jom try nih, lagi 5 hari jer close tau !!!!! simple, mudah, haaa, ape lagi.......jom support !





ok, smg ade rezeki...lelaju klik banner tau !http://www.yanieyusuf.com/2015/11/mini-giveaway-yanieyusufcom.html 



Tarikh akhir: 30 November 2015
(Sehingga jam 1159 malam)

Giveaway Baucer Diskaun Isomil Plus untuk 5 pemenang by Zaleha Awaluddin

Assalaamualaikum, jommm sama-sama try giveaway nihhh ! 5 hari jer lagiii OFF tau !

http://providenetwork.com/giveaway-baucer-diskaun-isomil-plus-untuk-5-pemenang-by-zaleha-awaluddin/ 
 
 
 
Ahaa, memang susu, tapi.....saya join, sebab syarat mudahhh....dan nak support blogger nihh , hehe~
 
 And ade je hadiah tunai..... percayalah, ....

Cuba dulu ushar ! okeh ~
 
KLIK BANNER tuh

Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman

Assalamualaikum, haiii !

Haaaaa, sape lum joinnn? meh lerrr join sekakiiii !


Nona juz a sponsor, kalau nak hadiahhhhhh, mehla try...ade peluang ni, rugi tak grab tau !

CEPAT KLIK LINK tuhhhh !!!!! LAST DAY tauuuuu!!!!!!!


http://www.nurfuzie.com/2015/10/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html

Aku ade je ni :)

Assalamualaikum, alhamdulillah,

menyepi? bukanlah, hari hari aku melawat blog, bukan tak nak ngapdate, tp..otak ni , mcm2 dipikirkan, cmpor kje part time, pdehal, dh tkde kje skrg, cuma part time jela, hmmm~



rsenye, nak join lah ape2 GA yg ade, dapat isi blog, sekaligus, lau ade rezeki kan..best tuh !



Ok la, smg dipermudah segalanya...banyak ni entri pendam2, dari entri menang hadiah GA tu, tak terhapdet kooooo !


Suke dpt hadiah, tapi.....aihhh !!!!


Thanks yg sudi join beri kata semangat dan........................ doakan saya yooooo!

Isnin, 16 November 2015

WORDLESS MONDAY

Ya, aku stress

Assalamualaikum, hai !

Yes, dah lama tak on9? Bukan tak nak, nak....bukan takde idea, ada..............tapi mood aku down, sedih giler..entahlaaaaaaaaaaaaaa~


ade ker org nak bg aku pinjam rm 5k or moree??? hurm, memang tentu tentulah takder kannnnn!!!!


Macam mana pun, aku harus berdoa banyakkkk....................kalau dia bukan jodohku, Kau jauhkanlahhhh kamii , ya rabbi  =.="




dan akuuuuuuuuuuuuu, cuba mencari jawapan pasti...huhu !



Smg diberi hidayah, kadang2 rasa diri ni bodohhhhh sangatt ! Tpi, usaha tak boleh putus tauuu !!!!!

Rabu, 11 November 2015

Hantaran pelik dann unik tu biasa kan ?

Assalam, hello !
YES, betullah tajuk tu, hantaran...hihi.. saja entri santaiiii hari niii,

Tapi bukan aku na kawen, cuma setelah update entri SINI harituu.., aku try survey barang hantaran yg RARE, DAN PELIK LAGI UNIK =.=" saje berangann~~~~~

So, ini resultnya, hahaa~ lagi-lagi sekarang memang musim kawen kawen kannnn :)









 


 


 

So, apelagiii..bolehla try pinjam idea, ye dakkkkk!

Haishhh, rare, hmmm, buat yg simple pun ok, janji kawennnnnnn, kannn, ahahhahaa


Isnin, 9 November 2015

Kenali tulangmuuu

Assalamualaikum, hai ! Alhamdulillah, syukur, masih hidup :)

Ok, short entri jer ni ... Baru-baru ni aku tengok adik aku yg paling kecik.., rajin benau menyolekkk!!

Dia belilah foundation, untuk buat bentuk tulang, katenyerr >_< , then dia cuba pelbagai teknik solekan !
Jom tgk tulang tulang yang ada di kawasan muka dan kepala manusia nii :-

 WOW ! Rare bukan? Yes, inilah info baru pada akuu, ada yg dh tahu, ada yang baru baru jugak tahuuu, hehe....................

So, aku pun survey apebende teknik solekan untuk tulang yg ada tuhhh :)


 

Ohhhh, cenggini rupanyaaaaa, hehe..sooo dahsyat !!!!

Once tgk adik aku buat, cam pelik banget ! cam tak biasa, gelap pun iye gak, hohoooo!!!

Lepas survey, baru tahuuu....hahahhaa.

Okla, xoxo !!!



Sabtu, 7 November 2015

Payah gak friendly nih !

 

Assalamualaikum, haii hai !!!!

Masa aku type nih, jam 2:27 am.  Syukur hidup lagi..alhamdulillah ! Seorg blogger lah katekan, ahahhaha~

Dan aku, dalam dilema, istikharah belum terjawab. Adoi, aku memg friendly....  sebab tu, dulu, nk ckp kwn baik, smpai skrg, baik gitu gituh la ~

Sebab aku suke mndgr msalah, even tak tahula nk selesaikan camana dikkk, ahhaahah~

And aku rasa, semua yg kenal aku, dy tahu aku suke melawan....aku kasor, tp takdelah sampai jd tomboy, andd, sosial menebal..no, no! bukan aku lah tu....hehhee~ Aku cam Nabil raja lawak kot, ahahhaa"~ bila dh terlepas, baru torsodar ! Aisehh
Now, orang ajak aku kawen! Adoila nakk, wa stress bang !  Aku ni, sejak tgk parents aku..... toink toink..lalalalala~, aku jadi fobia pada marriage. And aku.............. stresss ! Tlg la, memg umur 22 dh bole kawen, tp aku niii, byk mende lg lah nk buat, Tlg la jgn buat i stresss ~



Please, huh ! Pasnih, nampak gayanye, kenalah jadi kiah propa yg sombong....yahuuuuu !!!!

Ade lg tuh, mak nye nk jdikan i menantuu, aish ! Sy bole jd antu la, menantu tuh, not yet kot !

Lau jd kiah sombong kang,  adehhh....its not me, bukan angkat bakul nk puji diri sndiri, hahahahaa, tp nk luahkan ke stress - an aku nih woi!

 

Dah3, beria updatenyer, baiklah ko duk ngadap tikar sejadah tu nonaaaaaa ! (bisikan hati paling deep)


 




Rabu, 4 November 2015

WORDLESS WEDNESDAY- Kereta parking dalam air

GIVEAWAY TIKET PERCUMA PENANG AND KL HOP ON HOP OFF

http://arwendanish.blogspot.my/2015/11/giveaway-tiket-percuma-penang-and-kl_4.html 

Malam ni habis, jam 11 malam, jommm try !!!!! 

Bila try, maybe ade rezeki, bila tak try, memang takde peluang langsung kan ! 


Ok, klik banner or SINI

Ada dua hal , ketahuilah hal ituuuuuu


Assalamualaikum, haii ! Alhamdulillah, masih bernyawa :)
Benar, ada dua hal, actually, banyak lagi hal..tp basic yg ini lah :)
Sebab dalam hidup kita akan jumpa dua benda ni....... melainkan kita jenis pemalas, dan kaki tidur je di rumah...Tak kisah kalaupun kaki lepak kat rumah tapi tlg jgn jadi kaki tidurr kat  rumahhh~

Jom Hayati bait-bait kata nihh :-




Isnin, 2 November 2015

KUNCI ITU !

Assalamualaikum..,

Haiiii !!!!!  Alhamdulillah...kamu dan saya masih bernyawa.....kan ~

Nona tak update sgt kat sini sebab nona bz kejar update kat blog lain, heheh~ dapatlah beberapa rm dalam masa dua minggu !!!!!

Well, blog ni aktif..join GA, jadi sponsor, so dont worry..cuma tak update cam duluu sekerapnya...hehe~


Satu jer nasihat yg aku pegang dari zaman UPSR, PMR DAN SPM....hehhee~ mcam di bawah nihhh :-



Ahad, 1 November 2015

Giveaway CINTA by CN



Giveaway CINTA by CN


giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join



Assalamualaikum dan salam sejahtera


Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak?


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN :


1. Follow blog CikguNorazimah,

2. Add To Circle G+CikguNorazimah,


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.


Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :





Kredit untuk Kak Mialiana



YES 2015



~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~




Jumaat, 30 Oktober 2015

Kalau tak dapat FREE, jgn salahkan saya pulakk !

Assalamualaikum, hellooooo~ Alhamdulillah, masihh berrnyawa pada hari niii !

Ok, nona nak MENGAJAK kome kome yang singgah sini, untuk JOIN, KASIK BOOST lagi GA nih, yg OHSEM !




CANTIK BUKAN ??


Aku antara Sponsor untuk Giveaway nihh tauuu !   Shawl di atas nih, sape menang hadiah aku, dapatlah shawl nih tau !  Fuhhhhh3!




Banyak bebenau la hadiah hadiah yang disediakann khas untuk WINNER AND BLOGGER TERRRSAYANGGGG !

Giveaway Nurfuzie Dot Com #1


http://www.nurfuzie.com/2015/10/give-away-nurfuzie-dot-com-1-bernilai.html 




Klik BANNER , Tengok tuh, due date dah dekat beb ! Mana lah tahuuu kalau rezekiii tu anda punya...ye dak....Kita usaha, barulah berserah pada Dia yg Esa....


Cepat cepat, jangan menyesal lak nantii....HE HEE HEEE !



=============================........=============================




 Nak GA lain kerrr ? Nak wish luck to me ?

Meh ler ZOOM siniiiiiii !


YG KEDUA 

Klik BANNER , Tengok tuh, due date dah dekat beb ! Mana lah tahuuu kalau rezekiii tu anda punya...ye dak....Kita usaha, barulah berserah pada Dia yg Esa....


Cepat cepat, jangan menyesal lak nantii....HE HEE HEEE !



=============================........=============================




 Nak GA lain kerrr ? Nak wish luck to me ?

Meh ler ZOOM siniiiiiii !


YG KEDUA 
http://www.nurfuzie.com/2015/10/give-away-nurfuzie-dot-com-1-bernilai.html 

Giveaway Nurfuzie.com

Klik BANNER , Tengok tuh, due date dah dekat beb ! Mana lah tahuuu kalau rezekiii tu anda punya...ye dak....Kita usaha, barulah berserah pada Dia yg Esa....


Cepat cepat, jangan menyesal lak nantii....HE HEE HEEE !



=============================........=============================




 Nak GA lain kerrr ? Nak wish luck to me ?

Meh ler ZOOM siniiiiiii !


YG KEDUA 

Esok last date, kenapa tak JOIN lagi nihhhh??!!!!!! CEPAT !

Assalamualaikum, hellooooo~ Alhamdulillah, masihh berrnyawa pada hari niii !

Ok, nona nak MENGAJAK kome kome yang singgah sini, untuk JOIN, KASIK BOOST lagi GA nih, yg OHSEM !




CANTIK BUKAN ??


Aku antara Sponsor untuk Giveaway nihh tauuu !   Shawl di atas nih, sape menang hadiah aku, dapatlah shawl nih tau !  Fuhhhhh3!




Banyak bebenau la hadiah hadiah yang disediakann khas untuk WINNER AND BLOGGER TERRRSAYANGGGG !


http://www.nurfuzie.com/2015/10/give-away-nurfuzie-dot-com-1-bernilai.html 

Giveaway Nurfuzie Dot Com #1


Klik BANNER , Tengok tuh, due date dah dekat beb ! Mana lah tahuuu kalau rezekiii tu anda punya...ye dak....Kita usaha, barulah berserah pada Dia yg Esa....


Cepat cepat, jangan menyesal lak nantii....HE HEE HEEE !



=============================........=============================




 Nak GA lain kerrr ? Nak wish luck to me ?

Meh ler ZOOM siniiiiiii !


YG KEDUA