Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
AUGUST 2017 !!

Selasa, 30 Julai 2013

Jomm JOIN Contest Blogger Jejaka Jambu yg AWESOME !

petik bunga berkuntum-kuntum,
hye,hye...Assalamualaikum!!

alhamdulillah...masih hidup lg hari ni,syukurrr dpt lg tgk org2 yg aku syg,n dpt lg nk JOIN this GA setelah mngalami plbagai PERISTIWA...~


CEPAT JOIN, KLIK SINIiii segera sebab nye :: 11/08/2013 - 11.59 pm adalah tarikh tutup penyertaan woo~

sambil12 nona nak join GA niyy, nona mesti laaahhh nk review dulu.....so,telah pun ku REVIEW blog ini, blogger nan@nan-lime  as a nama profil :)

kalau dia UDA, akulah dara...huuuhh,,,, influence from CORNETTO ..#tetibekan,itulahh sy~#

ok,blogger niyy,,sungguhpun Jejaka jambuu,tp beliau lebihh suke wrne HIJAU,ok, x macam nona, ..iLOVEPINK,ILOVE MERAH JAMBU..sooo muchh,,ha..,jgn NK KUTOK!

kalau tgk pd blog, DAH NAMPK SGT, blog nan -lime niyyyy byk berrkaitann dgn ARTWORK! ! INSPIRASI! n nii first time sambil blogwalking,aku bce sal infographic..kehkehh..hr tu bru study...time EXPO ngn Enactuss..huuuuhhhhh~

ok,tangg INFOGRAPHIC yg disentuh tu,ye..salah satu seni gk laa..google je,byk sgt wrne!byk sgt bntuknyo~hewhew~
aku suke,,suke TGK...tp x mahir sgt pongg~

baru2 niii, jd team annual report untukk ENACTUS ku, dh try2 infographic tp agk payahhh,naseb laa ade abgg..huhoo..bukn abg sbnr..abg seniorrrr...dy pakarr,,bile dy ade mood n rajinn lahhh..huuuu~

==eh,,stop,sambung revieww semulaaa==

ok, 'LimeCreative's  produk  nii dah  agak meluas rupanyaaaaaa~

well....time nk like page tu,baru lah perasan.........
rupe2nye, aderrrr  LIME GADGET !!!! n SKRG, dh ade INI juga!!!

wokeyy,,awesome! sempat aku mng'invite'  kwn2 fb japp....sbb ade  mcm2 kan.antara nye gadget lerr..yg ramaiii berrminattt~



dahh kenapaa tetiber gmbaq niyy..hewheww~SEBAB ade pinkk..! *gmbo hadiahhh yg LUMAYAN da BOMBBBbb  sumerr aku  x mohh SHARE,gmbo ni pulopp aku letakk..*ngeeyyyy, MAAF,MAAF....ni gmbo aderrr dlm blog LIMECREATIVE niyy gk...~omey,,nona suke dong!

DAH2,now,mse aku untuk komen2 sebab,aku ter BACA  dlm blog blogger nan nii,dy suh komen sal blog..even blog aku sndiri pn BYK kurgnye,sje akuu nk komenn jugkk,

huuuuhohuuu~KOMEN MEMBINA UTK BLOG   (kot)
1 je nk komen,yg word home, ispirasi and infographic kt side kiri tu, x leh ke tukor jd icon CUTE? huhuu...
erk,sbnrnye,sbnrnye.saya klikk..tp TAK KELUAR  pong,,pasal tu cm nk suh edit lg jewk..*emm,mybe line sy yg sloww kan....mihmihmihh ^__^
--------------------------------------------------------------

NEXT, aku joiinnnn sebabbbbbbbbbbbbbbbbbbbb:: (walau tak diminta,aku nak jugkk type,ikut mood nona la yaww..huahua)

1. SUPPORT. aku nk SUPPORT BLOGGER2 yg ado......tu yg kdg2, GA yg kne entri kreatif aku join,kdg2,yg gune en random.org pungg aku joinn!

2. MASA. even nk support,if masa tarakk adooo........., memey susahhh deyhh~ disebabkan MASA aku yg ade berbaki-bakii niyy,aku pongg rajiinn2 lahhh !

3. LINE WIFI.skrg ni,line wifi tak ler elokk sgt,amek mse dua hri gk lerr  nk type entri nii...*cehh tipuu..sehari sukuu je pungg* actually,masih loading lg,if GA nk yg byk2 nk kena follow n likeee...SO, ikut mood aku,mood aku semua timbul dan ilg dek krn masa besertaaaa line wifiiii okeyhhh~

4. sebab gmbr yg tertera kt bwh niyy..DUA SITUASI yg terdekat..huk3~


yeahh..itu,SITUASI 1, abg yg reti wt infographicc tu..mihmihmihh~ ok,yg lg sorg uh,kwn ,,n team ENACTUS same nonaaa...nk nunggu dy,,ohemgeee....nk suh dy gune dulu,if oke,plan nak beli dahh...tp lmbt pulak dy nk testimoni yaww!

erk,klu tgk picc..yg no 4 niyhh,yess,,yess,, ade kaitan ngn hadiah yg bakal diterima if ADA REZEKI.... jadi,gagah jugak la me REVIEW n blogwalkingg n BERMINAT pulakkk nk JOIN tuu..hahaha~

sgt penting,minat dan mncri peluang,then kena fikir betul2,baru ambil tindakan..mcm nk nulis entrii ..,kan...dh pike2 dahh.walau ade gk terpeleot nyer,aku teruskan! hewheww... seperti dlm ayatt INSPIRASI yg ade dlm blog LIME CREATIVE niyy gk ::

FORMULA KEJAYAAN HANYA MEMPUNYAI 6 PERKATAAN 
"Fikir Betul-betul, Kemudian Ambil Tindakan."
hikhikk..ok lahh...kire done niyy....mensharing,dan REVIEW!welcome to dunia blogging n blogger..thank you for sharing semuaaa....KUIKUIII~FORMAL naaaaaa~
----HADIAH YG AWESOME! Sila tgk sndiri kt blog beliauuu sana yerr..JOIN sekakii taww!---
 1) 1 x 30,000 mAh Power Bank - Untuk mereka yang mencipta entry yang paling kreatif. Diumumkan diakhir Contest.

2) 2 unit x Perfume Power Bank 2,600 mAh - hadiah ini akan diberikan kepada mereka yang membawa referral link tertinggi ke blog ini. Pemenang dikira setiap Minggu. Seminggu 1 pemenang akan dipilih. (Sebarang penipuan tidak dibenarakan)

3) 3 x free design service (header blog / fb cover) - Pemenang dipilih sendiri orang aku (Nan). Sesiapa yang dapat menambat hati aku, dialah pemenang.

----------------------------------SO,KLIK BANNER CPT2,lelajuu!!!!!!---------------------------------

and lastly, SEMPENA result ga nii PONG KELUAR MASIH DLM MOOD RAYE..., JADIk nye..nona UCAPKAN...!!

smg bahagia,berjaya.........dan sihat selalu,ceria di hari raya! yeayy! heee~slmt beribadah!

" Artikel ini ditaja oleh : Contest Blogger Jejaka Jambu."



6 ulasan:

zahidahwahid berkata...

good luck dear...
http://www.zahidahwahid.com/2013/07/jejaka-jambu-di-hatiku/

Fizi Zaidi berkata...

good luck:) fizi dtg dr segmen sama :D

Aisha Fauzi berkata...

Tag :) http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/07/segmen-saya-nak-menang-button-badge.html

Eraz Fadli berkata...

Salam Hari Raya Aidilfitri.. Good Luck kawan-kawan untuk Contest Blogger Jejaka Jambu.. :)

http://www.erazfadli.com/2013/08/contest-blogger-jejaka-jambu.html

Mohd Hakim Faiz berkata...

All the best , good luck

http://sub.mhakimfaiz.my/2013/08/contest-blogger-jejaka-jambu.html

http://www.mhakimfaiz.my/2013/08/contest-blogger-jejaka-jambu_5.html

Bahrain Ramlan berkata...

Selamat Hari raya, Semoga berjaya kepada rakan-rakan yang menyertai segmen ini..

http://www.akubahrain.com/2013/07/blogger-jejaka-jambu-yang-meletop.html