Tabahkan hati dalam memiliki kasih sayang
JUNE 2017 !!

Rabu, 9 Januari 2013

kalau entri sedih , tragiss, memg itulah skrg !!

assalamualaikum,dan,salam sejahteraaa,,,sedih,sgt .tragis...tp..ape pun,alhamdulillah,,  krn masih bernafas aku hr ni :)
esokk,,brsamaan dgn 3hb Jan 2013, hri jumaat nan indah..adik ku akn ke kem PLKN...sme mcm zaman aku,yg diberi peluang untuk berSUKA RIA ke sana..! hurm, aku....dh pun smpai ke UniKL bg melangkah ke sem baruu,,huwhuwww!! tired., Johor to Melaka ,sgt mncbar,kejap ujan, kjp x, and berkabuss,,and nmpk accidentt,,teregt kata2 ituu,,ayat tragis itu :(''

yg kecik tu ponn dh masuk ke form 1,,tinggal lahh emak dan abah ,, :)!
cepat.pantas. laju.sekelipp mataa....ehhh,,nona?! dh injak 2o tahun kaww?!

tapi,bukan faktor umur yg aku sedihkan skrg..faktor cintaaa....PONG BUKAN,sebab aku telah meninggalkan cintaku berdasarkan istikharah cinta yg aku bwt pd mse lalu,,aku yakin pd NYA...

skrg,,aku duk sedih,terigt kata2 abahh,,
hush2,,jge2...,air mata nk menitik nihh,,!

abah said :: kalau jd sumtink to him(abahku, en.sani..), abah minta aku jage bisnes keropok lekor tuh elok2~
abah siap bgtau cre2 kalau jd pape kt dy,,
1. aku kne tangguh pgjian..
2.aku kena jumpe customer2,,and tmpt2 yg sepatutnyerr,,,,and mcm2 laaa...~

aku x la nangis depan abah, tp aku ckp,,ye,in sha ALLAH,ade jalan,,
aku,sgt terkedu,memg dulu,ye, ketegasan abah kurg aku sukaa,,
and,,ade lg laa.....
tp..bile bab MATI2 niihh,, aku tak bolehh,,aku,,takut,,aku,,risauu,,,,

Abah, abah jgn g mne2 tauu,,tunggu nona habis belajoo,,tunggu kami sume adik beradik  bg menantu and cucu2 cicit tau untuk abahh,,

YA ALLAH, kalau dh tiba masanya, tlg kuatkan akuu, kalau itu adalah sesuatu, berikan jalan pd kamii~

aku TIDAK pikir yg  bukan2 lahh,,tp,,sbg anak sulung, yg kdg2 memg mcm kanak2 riangg RIA raye,,,
aku kena berfikir, kalau adik2 nangis, aku TIDAK leh NANGIS & LEMAH.. aku niyy  kan dh mcm abg gtuh tuk dorg..
 ## kami tkde adik beradik lakii,, ##


## kami tkde adik beradik lakii,, ##



~ye, spnjg cuti sem ni, aku ikut abah g kje..~jual kopokk lekor,,jual otak2..hanguss aku bwt ! hahaa,
tp tuh semua mcm x cukupp lg,,whoaaa,,debarnye,,,bukn debar nk kahwin,,debarann laa kalau bnde yg aku TAK nak,tp,,berrlakuu...

aku ni nmpk je KECOH sne sini,,letup tongtangtongtang~
tp,,hati aku ni,tgk kt mata je,,confirmmm semua terLERAI, haishh!!

aku tgk gmbo2 ni,lg akuu rinduu,,ye,menebal sgt,ade yg adik aku edit, ade yg kami bwt gile2,,hurmm,hurm! tp..lega,sebab dpt lepaskn..haiyoww..homesick ke aku ni, emm,,sebab kata2 itu, aku berhati2 meniti kehidupan skrg ~

* nona syg emak, nona syg abah, nona syggg semuaa..YA ALLAH,pnjgkan umur mereka yg aku syg,,dan yg menyayangiiku,,, berilah kami peluang untuk terus berbakti dan berada di jalanMU..- amiin !!!


notahati :: tenga fikir mcm2, sungguh bercelaru ye, kesian MR D.A , aku TAK dpt melayan kerenah nye, sebab, aku punye HATI ~ade kt mcm2 perkaraa,,so,,aku tolak dy duk tepii je dlu  k, harapp maAff, p lahh cri lain, sy x nak ape2 dri awk,dan awk, tlg jgn hrp pape, sekian :(


Tiada ulasan: