Love is something make life complete
JANUARI 2018 !!

Isnin, 28 Januari 2013

alhamdulillah,dipermudah urusan

assalamualaikum,hye,alhamdulillahhhhhhh,,,diberi usia meniti kehidupan lg hr ni :)
x perlu kacau hidup org lain lg ok(!) :)

MIDZ H dh bertunang rupanya ye, tahniah !
sy pn terSEDAR, thanx sedarkan semulaa :)

ok,neXT, alhamdulillahh sgt  sebabb, event hr tu dh berlaluu..dgn aman,dan selamatttt :)
.
1. event 'CHERANA PUTEH IN ACTION'
sporrrtiiingggggggg semuaaa yg hadirr! penuhhh smgt kauu gotongg royongg !!
hoho, suke,LIKEeeeeeee,sukaaaaaa,LIKEeeeeee nyerrrr~ :)

thanx mokcik2 dan p0kcik2 di kg CHERANA PUTEH ye ! LOVE U SO MUCHHHH!
mcm tu jugakk dgn mereka dari pihak ADTEC MELAKA, DAN MPAG :)


berurusan dgn mereka membuat hati sy sedikit terhiburr walau ade jugk laaa stress2 nye kn !!
selebihnyaa cerita kt blog melaka HD,dh siap nnti baru i gtau linkk,,hihihi~


2. event IKON VARSITI :)
syukurrr sebab, dh selamat pergi and pulangg~
syukur,sebab menanggg ! terima kasih kpd yg mgundiii~
undian mudah je nk bwt,,,same ade gune online,tick je ,,undi phak kamii~ 
~ENACTUS UniKL ~

kemudiaann,sape2 yg rajiin,beli paper bharian,dan POS je,,mgatakan undii untukk kamii~


yerrr,betul! MURAH REZEKI kamii, 
ya ALLAH, SYUKUR KPD MU~ smg kejayaan dan kesenangan ini diREDHAI dan mndpt keberkatanMU ....amiin !


notahati :: PERMUDAHKAN URUSAN KAMI ALLAH.untuk generasi seterusnyaa,
berilaahh kami peluang merasaii kejayaan nan satuu ituuu :) MEXICO dh memanggill,,hhee,amiin !

Selasa, 22 Januari 2013

syukur,mungkin itu jalanNya :) KUN FAYAKUN !

assalamualaikum, dan hello..~
alhamdulillah,,,,,,,,,,masih diberi peluang untuk menikmati hidupp....
dan mengetahuii kisahh hidupp :)


hehe,ade tujuan mlm td msj ex tetibe,bukn sje2 nk kcuu..
tp,mybe the reason  xperlu kot nk cite,,,,

hoho,lastly,dpt jugk  ape yg diperrluuukannn,,hehe,,thanx to.....tutttttttt~

syukur, dan aku yakinn..memg itu jalan yg ALLAH beri...
indah perancangan ALLAH...........dan aku mula mengertiiii~

~dah,wanna to say ::settle program hr tuuu,,hehe~LIKE!!~~!!!~~ will be updated,,kt blog tu rasenye :)

 

#ade kisah tntg kwn ku,,mungkin ini lebiiihh sedihh,tp blum tiba mase untuk aku share kt blog....
apepun,egtlahh perkara ini : KUN FAYAKUN~


Jumaat, 11 Januari 2013

tidak keruan rasa

assalamuaalaikum,hye, alhamdulillah,sihat,tp,hati,x keruan,ye,hati inii..hari tu dh UPDATE..skrg,,nk luahkn lg,,bg LEGA kn hatii~hurmm!!~~!!!

ok,sebab cinta again?NO,NO, NO ! istikharah cinta ku telah beri jalan untuk decide itu :)
BUT,now...,
it is,,bout......TERHINGAttt when abah said ayat tragis iniii ::

''kalau jd pape, kakak kne teruskn bisnes kopok lekor ni taw,,sumber rezeki nii,,
rugi kalau x belajo dan teruskan ''

abah buat nona terkedu skrg =.='' sgt, sgt, dan sgt !

NEXT, abah bg lg cre2 kalau jd pape kt dy, first thing kne bwt ape...
once this ayat keluarr..aku nangis !!--> kt hati jelaa..~

aku  rEply to abah :
''in sha ALLAH ade jalann..'' -->mcm lagu MAHER ZAIN kan,,huhuu ~~!~~!!!

mlm tu, balik tolong2 abahh.......mata sgt pedih.ye,hati jugk sesakk..whoaa!
nona dh besar..skrg nk msukk 20 daa~


ABAHH
abah JANGAN pegiy mne2 duluu ok!! tgk laa kami tiga beradikk bg menantu,cucu cicit untuk emak dan abahh!!

>___<  skrg pun,air mata dh menitik ye,jgnlaaaa kne lapptopp..please :)

nona SAYANG ABAH, ADIK2 pun..syg abahhh!!!~ taw2!!!

YA ALLAH, 
pnjgkn umur org yg aku syg dan yg menyayangiikuu ..
KURNIAKAN KESIHATAN brpnjgn kpd abah ku,,,juga emak...~
berikannn kami peluang seluasnya untuk berbakti..dan berada d jalanMU..~
AMIIN !


sbg ank sulung, aku rse ade angin2 tanggungjwb meniupp skrg..!!~!!!
ok laa..esok duty,nk rehat,x nak TOUCHING lbey2~nnti MOOD hilggggg,,,at least,lega skrg  ^__*





 notahati :: ALLAH,,
kuatkan hati akuu dan brganda-gandaaa dari sebelummnye...jike sesuatu itu menjatuhkan smgt ku !!~


Khamis, 10 Januari 2013

harap OK2 je!

hye,assalam.. my blog! my silent reader ! ecehhh~ ok,alhamdulillahh, masih bisa kumenaipp dgn pnuh prasaan hr ni :) hurmm,hurm >______< tengah tahan perasaan !! huuwww~
hrp esokk ok2 laa.. cmne nk mulakan ek?ermm,,citer akhirnye jela :(

di p'akhiran cite nye, aku mahuu,,PROJEK nih jalan dgn lancarr..adakah BOLEYYHHH?!

dan event tuh berjalan dgn meriahh..masuk paper,,and then,,,,pihak kg pun semakin baaaiiikk dgn kamii !!:)
howww NICE ! ok, ade org said : KALAU AWK TAK TAHU NAK MULAKAN, CUBA AWK AKHIRKAN...cite dri akhir,,susunn bwk ke DEPAN #

aku x nak mngeluhh,,tp..terKELUH pulopp! adoiiii...nona ! wake up ! ALLAH dh tentukan semuaa! jgn takut hadapinye ! ALLAH bersme semuaa! ALLAH brsme kauu !
ok..................kne calm down..COOL taww!! hurm,hurm!!


dhlaa,,nk layan cite  # DENDAM SARKIT,epiisodd lasttt ~

yesss! mgu leps xde,,tuh yg aku agk hanginn kott..ok,,dh2~STOP2!!


notahati:: mncri ehidupan..mncri jalan...bismillahh..!!

Rabu, 9 Januari 2013

kalau entri sedih , tragiss, memg itulah skrg !!

assalamualaikum,dan,salam sejahteraaa,,,sedih,sgt .tragis...tp..ape pun,alhamdulillah,,  krn masih bernafas aku hr ni :)
esokk,,brsamaan dgn 3hb Jan 2013, hri jumaat nan indah..adik ku akn ke kem PLKN...sme mcm zaman aku,yg diberi peluang untuk berSUKA RIA ke sana..! hurm, aku....dh pun smpai ke UniKL bg melangkah ke sem baruu,,huwhuwww!! tired., Johor to Melaka ,sgt mncbar,kejap ujan, kjp x, and berkabuss,,and nmpk accidentt,,teregt kata2 ituu,,ayat tragis itu :(''

yg kecik tu ponn dh masuk ke form 1,,tinggal lahh emak dan abah ,, :)!
cepat.pantas. laju.sekelipp mataa....ehhh,,nona?! dh injak 2o tahun kaww?!

tapi,bukan faktor umur yg aku sedihkan skrg..faktor cintaaa....PONG BUKAN,sebab aku telah meninggalkan cintaku berdasarkan istikharah cinta yg aku bwt pd mse lalu,,aku yakin pd NYA...

skrg,,aku duk sedih,terigt kata2 abahh,,
hush2,,jge2...,air mata nk menitik nihh,,!

abah said :: kalau jd sumtink to him(abahku, en.sani..), abah minta aku jage bisnes keropok lekor tuh elok2~
abah siap bgtau cre2 kalau jd pape kt dy,,
1. aku kne tangguh pgjian..
2.aku kena jumpe customer2,,and tmpt2 yg sepatutnyerr,,,,and mcm2 laaa...~

aku x la nangis depan abah, tp aku ckp,,ye,in sha ALLAH,ade jalan,,
aku,sgt terkedu,memg dulu,ye, ketegasan abah kurg aku sukaa,,
and,,ade lg laa.....
tp..bile bab MATI2 niihh,, aku tak bolehh,,aku,,takut,,aku,,risauu,,,,

Abah, abah jgn g mne2 tauu,,tunggu nona habis belajoo,,tunggu kami sume adik beradik  bg menantu and cucu2 cicit tau untuk abahh,,

YA ALLAH, kalau dh tiba masanya, tlg kuatkan akuu, kalau itu adalah sesuatu, berikan jalan pd kamii~

aku TIDAK pikir yg  bukan2 lahh,,tp,,sbg anak sulung, yg kdg2 memg mcm kanak2 riangg RIA raye,,,
aku kena berfikir, kalau adik2 nangis, aku TIDAK leh NANGIS & LEMAH.. aku niyy  kan dh mcm abg gtuh tuk dorg..
 ## kami tkde adik beradik lakii,, ##


## kami tkde adik beradik lakii,, ##



~ye, spnjg cuti sem ni, aku ikut abah g kje..~jual kopokk lekor,,jual otak2..hanguss aku bwt ! hahaa,
tp tuh semua mcm x cukupp lg,,whoaaa,,debarnye,,,bukn debar nk kahwin,,debarann laa kalau bnde yg aku TAK nak,tp,,berrlakuu...

aku ni nmpk je KECOH sne sini,,letup tongtangtongtang~
tp,,hati aku ni,tgk kt mata je,,confirmmm semua terLERAI, haishh!!

aku tgk gmbo2 ni,lg akuu rinduu,,ye,menebal sgt,ade yg adik aku edit, ade yg kami bwt gile2,,hurmm,hurm! tp..lega,sebab dpt lepaskn..haiyoww..homesick ke aku ni, emm,,sebab kata2 itu, aku berhati2 meniti kehidupan skrg ~

* nona syg emak, nona syg abah, nona syggg semuaa..YA ALLAH,pnjgkan umur mereka yg aku syg,,dan yg menyayangiiku,,, berilah kami peluang untuk terus berbakti dan berada di jalanMU..- amiin !!!


notahati :: tenga fikir mcm2, sungguh bercelaru ye, kesian MR D.A , aku TAK dpt melayan kerenah nye, sebab, aku punye HATI ~ade kt mcm2 perkaraa,,so,,aku tolak dy duk tepii je dlu  k, harapp maAff, p lahh cri lain, sy x nak ape2 dri awk,dan awk, tlg jgn hrp pape, sekian :(


Sabtu, 5 Januari 2013

tanggungjwb aku START!

assalam,and helowwwwww..bru jam 10.30mlmm..ok,bru je dok nyusun2 kerts,,TRANSPORT PROCESS nii~thanx sgt anim,kwn aku!muah sikitt ***

hurmm,,,,~ aku amek lewatt sikit this subjek,but,its ok,in sha ALLAH..!!

esok,,,hurm,, dh ade intake baruu,,dpahht tgk parents~yg mcm2 kerenahh,,terubatt rindu aku kt uma,,
#walhal bru je brpe hri tingglkn umahh! hurmm,,sebabb ayat tragis tuhh laa,,aku jd hati2 dlm kehidupan skrg inii~huww!! fuhh~~!!!

hr nih tired bangat woo!! HABIS tulang 4 , 5 kerat akuu taww!
tilam yg tebal, kena tolak, lipat dua gtuww,,,perghh,,tgn akuu~
then, msukkan sarung tilam yg berrzipp tuh! grgrgr~
mujurrr ade dua org bwt kje,,smlm aku try bwt sorg2,,memg x lehh siapp ahh,,tp,sje try2~ smntara tunggu kepulgn dorg,,JPK lainn,,huahaaua~

##  okeh la.,,ni je la dluuww,,hm,, bebola mata mcm pedih2 skrg..mungkin otak dh set,,esok kne duty kol 7.30 pg, so, mata pun BIJAK lahh,,nk tidurr je rse skrg,,hhaa,,kertass2 niih perrluu aku simmpan skrg!!~ lepas hbis esok,continue lg ahh~ hehe

ok,that's all for todayyy,,--> x sbor nk ade assignment,jmpe lect ni gamakkkknye!!  kan nona! hehe~

hurmm,,sudah2! bebel kang lmbt tidoqnyeerr!! (maasihh awal,dikatakan lmbt dong?! kok bisa! )