Lepaskan Cinta Jika Jodoh Tiada
DISEMBER 2018 !!

Khamis, 30 Jun 2011

contest blink blink


assalamualikum !!
yeah3!!
nona hidup lagii pd hari ini..
okie..masih sempat aku nk joiin ini weh...
kih3..~
sebab my blog niih..
blink2..over kew?..taklaa..masih leh nmpk..
ni pun aku hupdate taw!
nnti bulan 7 aku hupdate semulaa..mlm nk puase tuh..lepas tarawih..
kih3..!
insya-ALLAH..

tgk bckground aku tuh rase mcm malam yg penuh impiian tak?
npe takde ank bulan kt situ ek..kah6...~
tak sabo2 nk raye kan3!!!

okayh..KLIK BANNER LAU NK JOIN~
nanakimie
fafa

Contest Saya Suka Berimaginasi

assalamualaikum!! salam sejahteraaa!!! sihaat?..ye..alhamdulillah..
h0h0hoohh...haarii niih...aku mahu bgtau yg aku joiin ini..kih4~kene perah2 hotaak aku!!

KLIK BANNER

aku suke berangan?! kuaat?..ye3...melampau?! tak3~
ahhhaaa..meh aku g soklan..dan aku nk jawab..:

 " Jika anda ditugaskan untuk menyelamatkan dunia, anda ingin kuasa seperti apa dan jelaskan kenapa?"

aku punyer jawapan senang jep..h0hoh00hh~

kalau duniia niih perlukan bantuan utk diselamatkan...,aku nak kuasa yg mcm 

DORAEMON+SAILORMOON+BOBOYBOI+CONAN+DRAGON BALL 

haaa..hameekk ko~ ngeyh6 *_*

kenapalaahhh agk2nye?...
ini sebab2 nye..aku uat poiin laah senang pahaam..dan hayati..kui4~
  • kalo jadiik ape2..aku keluaarkan poket aku...amek barang2 yg bagosz2!! first class laa sng ckp...mcm DORAEMON PUNYE POKET tuh...haaa..lawan org yg perang a.k.a musuh yg BENGONG+BONGOK ue ...
  •  
  • tp dlm mse yg same..aku tak moh badan mcm DORAEMON..aku nk badan mcm sailormo0n..tahu tak kartun sailormoon tuh?? bdn dia...wo0..slim meyhhh..dh lme aku m'idam2knnyerr...~...ringaan nk geraakk....nk goda2 org jahaat supya bocor mklumaatt..semua org suke ngn kuasa aku uh~pandaai masak..raajiin..cute lagii!!!  sampaaikan model2 ,artis2...ct nurhalizah..erra fazira.., pelakon korea..,selena gomez..aishwarya rai..jelez tp layan aku mcm family...jadikan aku role model dorg..friends foreva laaaaa...erm..aku dijemput jadiik jurii model of da year tiap2 tahun wehh..~hik5

putera raja dri bulan pun  jatuh hati dgn kuasa aku yg niih..ngeyh4..ajak kawen..tak paya interbiew oleh parents daahh...terus stuju!!!...menantu mithaalii..pliing bahaagiiaa==



  •  
  • ok..pastu..aku nak sgt3..jadiik banyaak..pecah tigaa...mcm BOBOIOY ..ala..TV 3 punye krtun uh..boleh uat byk keje..cth: sumtink culik PM...,so..,sorg pi lawan..at da sme time..,aku nk date ngn bf aku..,ade yg buat cubaan m'bunuh ...ahhaa..pecah2...setelkan semuua keje ....TERBAEK !! wa ckp same lu!!
  •  
  •  
  • kuasa conan jugak aku nk miliki..coz pandaaii...tgk kasut conan..mmg bukn kuasa..juz teknologii..tp hotaak dy yg aku mahu!!..seorg yg super kne bijaak merncg strategii kan3!!..biaar musuh pon hormaat..jdiik takot sama aku!!!..duniia niih pun kembali aman.semua org..justin bibirr..hannah montana..bush...PM sndiirii  pun bgi pnghormataan..sponser mjlis kawen aku..sponser hadiiah GA buat follower aku..h0h0===
  •  
  • dragon ball...kalo aku berkuasa naga..aku leh berkawan ngn sume haiwan..aku tak moh musuh2..aku naga yg baek..!tolong alam semesta laa sng ckp..bahasa kuciing bergado ngn anjiing pun aku pahaam..bhse monyet nk curiik buaah pun aku pahaam...keh4~
so..ini jep...serius!! aku nak begitu..~
ahahaa..cerewett? gediikx?..nope laa...



sekdr mimpi+angan2 aku..yg melambong tinnggii..'bile nk tercapaai??!
tak mungkiin maaaa...tp besy la berimaginasi...

lau ade pape contest cm giniih kaan..jemputlaahh aku lagii!!!

tag to:
nankimie
eira
genkcorner

sekian dulu..,
p/s: walau apepun...kuasa ALLAH MENGATASINYA..dan takde TANDINGAN !! aku manusia biasa..
hehe..jum join bloglist nonaa..
picit utton laman utama~

hati yg kacau!

assalamualaikum!!....hye3~
sihat?..alhamdulillah...aku masih bernafas hari ini...harap2 besok begitu..
semlm isra' mikraj...kan?! sape puasa?..huhu~...
okayhlaah..i dun wnt to talk about that..
actually..,aku nk ckp pasal hati yg kacaauu!!

sebab pe jdiik cm tuh naa?..hik3...fell in luv ka?...dak haiiihh~
jumpe ghost?weh..ukan3...mtk2 dijauhkanlaah...

========================
--------------------------------------------------------------
sebabnye ialah...beberapa hari yg lalu JPJ TEST aku ade 2 result...satu fail,satu pass...
then..,bayar tuh utk yg fail..bermkne...rase FAIL itu lebeyh okie...
erm...hari2 aku berbelog tp nk story rase geram gilew...

so..,harii niih baru rase terbukak mindaa nk citer di sini..

aku dh sampai ke tahap 3 penjuru a.k.a jalan mati....
then..,aku pusiing..nk lepaskan cluth tuh tp takot mati coz time kt prkiing uh...enjiin asyik mati jep...

rupa2nye...handbreak ta turun habiis daa...mane lah aku terpike..aku kalo boleh..dh last2 tuh..nk buat betul2...
walau enjin aku tak mati mse nk pusiing msuk jln mati tu..,
aku dikire FAIL jugak pasal minyak dh bau..takut melatop org tuh ckp..alaa....aku tekan minyak kuat sgt coz tkot mati enjiin..hurrm..mcm2 aku ckp...cikgu tak ckp mse prktikal..saya tak bau pon..biasa jeekkk..kui4~..
tp yg aku ta buat..kuarkan duet RM50...h0h0..kalo buat camane errkk...haha==*_*

tup3...bunyii wisel.awk..nornaqiyah...out...gagal...bla..blaaa..blaaaa....
aku niih bukn salu bwk kete...time latihan tuh...habis je hndbreak aku turunkan..tak probs laa sng citerr...
ermm..itulaahh takdiir...ade sebab laa...walau aku blom jumpe hikmah di sbaliiknye..

smpai hri niih..jiwa aku kacau..aku try tenangkan diri..nk tido aku khayalkan..nk solat pun leh terganggu..tp then mnyesal...yelaa..itu sikit je berbanding kemanisan dn kenikmatan yg ALLAH telah berikan...sedang beri..dan sesuatu yg mungkin lebih baik disediakan utk aku..~

huhu....walau apepon...aku nk cuba lg..fobiia sudaah psti..tp terkilan uh tak la terkilan cm time fail JPJ MOTO tuh...sebabb..ramai yg FAIL kete hari tuh..

drpd 18..,hanya6 org yg benar2 ade rezeki PASS JPJ tuh..ahhaaa....aku kene usaha3!!! chaiyok3!!!

p/s: semoga nornaqiyah binti mohd sani lebbih berjaya dan PASS JPJ KERETA...TABAHKAN LA HATI NONA INI...,YA ALLAH YG MAHA AGUNG DAN MENGETAHUI..~
===============amiiiiiiiiiiiiinn============

Rabu, 29 Jun 2011

Jom Join Giveaway Gadis Desa

assalamualaikum!!!
hoh0iiihoiii...yeah! alhamdulillah..masiih hidup aku di duniia ini..
kiiih3~
haaa..jum scroll lg niih entrii
  KLIK BANNER OR here okiie

okayh..ini GA aku pilih...penghujung JUN ini...

tag to:cik nanakimie
queenpiink

ok done..hehe...
jum tekan button home msuk blogliist nona===
huhuhehe===saye gadis biasa jugak..kih4...uikk..nona niih mngnjiing jep..tak2..sory2 morry...

GiveAway CikArda,lah..!seghonok,peah!!!

KLIK BANNER @HEADER iyerr...!!!
sebelum 30jun2011...
assalamualaikum..!!
huhu~
alhmadulillah..hidupp agii..hehe
okie..now i would like to joiin this..heheeehh..
yg first tuh banner nye..yg second tuh...header nye..
WAJIB COPY DUA2 maaaa...
haa..tu je dulu..~

tag to: cik nanakimie
fafa

Selasa, 28 Jun 2011

SIAPA BERTUAH DAPAT BAJU RAYA DARI Art Z'Zone

assalamulaikum..~
selamat sejahterraaaa...~
ngeeee..alhamdulillah..masih hidupp di duniia yg penuh kedaifan ini..======

KLIK BANNER skrg okie!!!

yeah..ini muke aku yg hepii!!!..kih3~
cute kn?!lg2 pkai wrne piink...

aahaaaa...buknlaah...actually..aku joiin ini..tgk title je tahu..mestii seronok!!!

alaaa...pihaak ART Z'ZONE..pliisz3 laa..bgii i...

lau tak luckky draw..pilih laaa misnona jdiik winnerr...
kamo0 mahu aku gilew ka lau tak dpt itu hadiiaah??..ngeyh4~

okie...ini prizes from indon okie..i noe da brg2 darii sane leh tahan bagoz2..murah2 jugak..berpatutaan laah..
tp sebab aku nk pi sane takde mse...nk pi butiik pun same....

so..,aku nk yg FREE LAGI IKHLAS dri piihaak pengnjur..bolley kaan??! tak susaah maaa...hari raya dh dekaat..ape kata buat baik kpd aku??!! muliiaaa wo0..meriiah nye lau dpt baju raya darii kamo0...tak cukupp lg koleksi aku niih...~
sebelum tuh..tgk ayat si empunye blooggg niiyh..curikk je keje aku:

* itu je.hehehe... lets hurry guys. mungkin anda adalah yang bertuah. tarikh tutup GIVEWAY ini pada 20 july 2011. (atau akan dipanjangkan mengikut sambutan). hadiah akan saya upload nanti. gud luck kawan-kawan.

so..,jgn risaau..
aku tak gune ini ayat :
'lu langsi..,lu mati..'

keh4~
aku penyokong blogger2 yg sezaman bersamaku..ececeyyhh~
haa..that's all..
jum picit halaman utama@sini ..joiin blogliist nona~


jom arrr joiin..jgn lambat2 weyyhh !! aku ta dpt..org len leh dpt kan3!!!

tag to:
nanakimie
ipai
mrs puex


saya nak hadiah

assalamualaikum dan selamat sejahtera to me..to my blog..to readers..~
ngeeee...alhamdulillah bernafas lg di duniia ini...today i would like to joiin this..:

KLK BANNER UTK TAHU

okie...cumel rite?!..so..this is GA dh nk penghujung JUN aku joiinn~

kenapa aku kena dptkan hadiiah tuh walaupun hadiiah tu blom diumumkan ciri-ciri and sifat2nyer??!
meh aku bgtau..reasons SAYA NAK HADIIAH !

  • TERDPT UNSUR2 PINK DI BANNER TERSEBUT ALSO DA BLOG YG MENGANJUR INI SEGMEN @GA@CONTEST@ yg SAMA WKTU DGNNYE..kui4~
  •  
  • AKU NIIH MMG PENyOKONG BLOGGER2 a.k.a pengkriitiik jugak...SO...KALO BGI AKU..LG LAAH AKU SUKE SGT2..NAK AKU SUKA KEW..NK AKU GILEW? huhu~
  •  
  • HARI RAYA NAK DEKAT..JDIK KALO BOLEH..AKU NAK LA HADIIAH TU BIAR SENANG HAATII...HAPPY..AL-MAKLUMLAAH..JOIN BYK CONTEST TP TAK DPT2 HADIIAH..SELALU TAK SANGKUT AJE..sobbb3~
  •  
  • AKU CRAZY ngn HADIIAH FREE DAN LEBIH BAHAGIIA JIKA ITU IKHLAS DRI PENGANJUR...LOVE U laa...senang ckp beb..!!
utk entri niih..aku nk share pasal bnde alaahh nii:
  1. PURATA SEBTG PENSEL BOLEH MELAKAR GARISAN LURUS SPNJG 56KM ATAU MENULIS 50,000 PERKATAAN.
  2. JANKITAN KUMAN SEPERTO GENORIA BERLAKU DISEBABKAN PERLAKUAN SEKS YG TAK SIHAT LALU MENYEBABKAN KESAN DI PELVIS DAN SUKAR MENDPT ZURIAT.
 DONE..heheheehhhhh ....SAYA NAK HADIAH !!! KAMO0O PULAAK??!!

ERRM...................ape tunggu lg?! jgn tunggu lama2 weh...due nk dekaat la seyyhh!!...due pada..!!!!

30 JUN 2011...ingaattt!!

SEBELUM TUH..tag kpd:

ipai
niniazrinie

Isnin, 27 Jun 2011

salwaismail.blogspot.com GIVEAWAY

 KLIK BANNER KALAU BERAniii!!!

assalamualaikum!! hye3~ salam satu blooggerr!!
alhamdulillah hidupp agii....meh laa cite sal banner kt ats niihhh...tak payah citerr sal JPJ aku yg dh berlalu..huhu~

sape diaa niih??salwa??..ngeyh2,,nk tahu??..pi kt blog dy okie dear...ala..kliik je banner tuh...kacang goreng je maaa~

aku paham..korg nk haadiah2 yg bagoz2 kn??..so..,usha sndiiri..aku tak msok cmpor...present utk GA niih TERBAEK TAW!!! weh..aku rase rugii arr lau tak joiin..mne tau ade rezekii..kih3~

haari raya..haariii date....semua leh gunaa..hehe..ape la agknye hadiiah tuh errkk..
SURPRISE ..!! Gi tgk skrg naaa~

sebelum entri niih aku habiiskan..meh aku share sumtiink..buat pgetahuan:

  • korg tahu tak?! ORANG LELAKI LEBIH MUDAH DPT BUTA WARNA SEPULUH KALI GANDA BERBANDIING WANITA...so...guys?..nk wtpe?..gurls?..pandai2lah piliih laakii...kang salah kuliit plaak~kui4..
  •  
  • tips rambut berbuah:====ramas daun pinang.then..,mix sedikit garam kasar dan air.sapukan pd rmbut.biarkan 30 minit..bilas dgn air bersih....hehe..buat 2 kalii seminggu taw!!
ok..jom ramai2 kitaa joiin ini wehh~

tag kpd:
nanakimie
queenpiink

eheheh..jap2...jawab niiyh dulu..~
saya perlu dipilih sebagai pemenang kerana ......====

saya sukakan dan bermiinat hadiah2 yg FREE lagii menarik tertarik KAU MMG DA BOMB!!...

saya bgtau ye..saya perempuaan..dan ade famiily..kalau sy dpt..saya leh share same2 dorg..ngeyh4~..keje muliia wo0..!!

dan sy memang seorang penyokong blogger...saya suke tgk blog2 org..dan sy mahu kamo0 jugak myokong saya~

sekiian..,thank you..! salam berkenalan...

p/s: jum joiin blogliist nona di laman utama..piiciit skrg ok!!

3 in 1 GA like

KLIK BANNER yee

assalamualaikum!! okayyhh~
nona joiin ini..sape mahu??

huhu..usha laah hadiiah kt sane!!...
lau tak moh pon kaan..,meh TOLONG LIKE INI..muuliiiaa wo0o..~

contest 1      1) mula2 anda kena like PAGE ni dulu

                    2) pas tu like GAMBAR ini


contest 2      1) mula2 anda kena like PAGE ni dulu

                    2) pas tu like GAMBAR ini

 
contest 3       1) mula2 anda kena like PAGE ni dulu

                    2) pas tu like GAMBAR ini
 
p/s: jum piicit button laman utama kt bawaah tuh..utk joiin blogliist nona~
plisz3! sokong i la you~

Ahad, 26 Jun 2011

Umar Faruq : Promosi Blog Aku !!


assalmualaikum!!!
huhu~ alhamdulillah hidupp agii..

okayh meh aku ckap sesuatu dn bgtau yg aku joiin segmen UMAR FARUQ..!! 
harii tuh ade..harii nih pun ade..

wo0..aku mmg suke org terjah2 blog aku..aku pun suke usha blog org derrr ~

so utk segmen niih..aku tak moh citer pnjg2..cite pendek2 pon tak moh..kui3~

 nk tuliis bnde bukan2 cm menambah dosa aku..so utk tmbaah pahala..bace bnde niih..scroll smpai habiis okayh! =====
========================================
  • ANGGUR atasi rasa sakit rawatan kanser payudara
       haa..gempak kew?..tak la kan3~ini sakit ea.. laki o gurl sume leh kene ok..bukan tuk gurl jep..so bek haati2.. npe anggur pulak jdiik ubatan? 
sebab ape pulaak?!..ini sebab antioksidan yg ade dlm anggur tuh dpt mlindungii tubuh drpd radiasi fibrosis yg amat mnyakitkan..ape lak radiasi fibrosis tuh??! haaaa....itu adalah pengerasan jaringan di skitar bhg payudara akibat radioterapiii ..em ape?taak paham lg ? bukaak google jelaa..ngeyh4~

  • tip nk hilaangkan sakiit kepalaa here...
                sape yg selalu sgt pening2 pale?! mlm2 buta?..tgah2 haarii tuh?!..ble tgk adiik pecahkan tuh ini kt uma?! bile ade prompak msuk uma buat projek plak?!bila kekasih gelaap carii len?! haaa...meh2..baek amalkan bnde niih..
caranye: guna bwg putiih..hehe ..ape?..busuk?..byk cekadak ko!!..haa..hamek sjibiik bwg putiih tue..,hiris nipis2 ok..kemudiian tampal pd kanan dan kiri pelipis kepala...dah tuh..biarkn je smalaman..insya-ALLAH..ilaang laa ..nyah terus sakit kau tuh oii!!

lau bosan bce tuh..marilaah aku nk share video niih dulu..sesuai utk semua glgn melayu dan owg puteh okie:-


 
haaa....maaflaah kalau PC korg mcm sipuut sikiitt..nk loadiing tuh mmg glew susah kutt..

haaa...ini je dulu..ringkas dan padat tak??!...lu suka..lu bilang sama gua okayh!
lu bncii..jgn cri gado meeyhh..ckp je...

gua tak guna itu ayat haa:''lu langsi..lu matii''
kiih3..!!

sebelum habiis entri niih..aku nk share liinkk..sekaliigus menambahbaik puliih  pengetahuan kt hotak kite semua===
aku jua berharaapp agar kamo0..dan kamo0..dan kamo0....berhatii muliia..BUKAK AKAUN FB...THEN.., klik LIKE di

DAN

p/s: sebab korg dh bce entri niih..aku bg adiiah okayh!!
Hadiah Terbaik :

-> Kepada kawan - Kesetiaan
-> Kepada musuh - Kemaafan
-> Kepada ketua - Khidmat
-> Kepada yang muda - Contoh terbaik
-> Kepada yang tua - Hargai budi mereka dan kesetiaan.
-> Kepada pasangan - Cinta dan ketaatan
-> Kepada manusia - Kebebasan 

 ==============================tamat==================================

Reddish GiveAway : Saya Nak Sarawak Souvenir!

assalmualaikum..!! and hellow2! salam satu blogger~

okaayh..meh sini aku nk bgtau aku joiin inii~


hehe..closing date:
30/6/2011
kliik BANNER ye ~
joiin cepat2..lau tak pun..usha lah bloog niih..leh study bhasa SARAWAK wo0o..
LUCK DRAW je niihh but sokonglaaa okayh blogger di M'SIA niih..kite kn satu m'siia!!~  

1st Cemmomile Craft Giveaway

assalmualaikum!!
ape mcm harii ini?..hehe..alhamdulillah..hidup agii..
oh mari2 kite tgk ini:

alolo..cute kaan?! keluarga bahagiia..~
semuaa senyum...i like piic yg giiniih...~
ok..piic sape niih errk??
iniilaah piic ciik akak yg aku joiin GA utk akhir2 jun niih..~

ape sebabb GA niih dibuuat?..meh aku petiik sikiit dr blogg cik ini yerr:

GA ni bersempena ulangtahun perkahwinan Ina yang ke-dua pada 18 Julai 2011 nanti. Tanda syukur dengan semua limpah kurnia dariNya, diberikan keluarga yang harmoni dengan suami yang banyak bersabar dengan kerenah Ina dan anak yang comel dan sangat memikat hati.  Juga bersempena Cemmomile Craft telah menjadi sebuah syarikat berdaftar.

haa..kalau kat rumaah kan..,boleh buat kendurii kesyukuraan..tp lau kt bloog..leh la buaat GA @ contest...kih3
ape yg pentiing di sini..,

berdoalah selalu utk kebahagiian dan smg murah rezekillah harap2nye cikk INA bersama-sama famiily dn tmpt kerjanye..amiiinn~

haa..dh2...sebelum aku close kn entrii ini..aku nk ajak korg joiinnn..jom laahhh..haadiiaah menarik wo0!!

malas bg hint kt sini..ayuh terjaah je blog cik ina niih..KLIK BANNER OKAYH..OR HERE~ 

tag to:
shiera
lana
queenpiink

*amek mse nk bgtau dorg niih*

Sabtu, 25 Jun 2011

Contest : Banner/Header saya cantik

KLIK BANNER
assalamualaikum!!!
hye3~ hellow2~para readers!! (klu ade)
alhamdulillah..hidup lg aku di duniia ini..erm3...
nmpk banner kt atss niih?! uniik rite?


okayh..aku pun tertariik bile tgk ade contest ini..
haa..sebelum paperr...
bek aku msukkan pic HEADER aku..coz lau bannerr..,rase2nye aku nk puliihkan semulaa laahh..
ngeyh3~


haaa..cute? cun?..suke hatiilah ape owg nk ckp..
ini header aku punyer..suke hatii la..huhu..BAJET seyyh

okay..
ape yg pentiing di sini..i would like to say..==

===HEADER SAYA CANTIK !!!===

kenapa pulak cntiik?
erm..nak aku bocor citer sebaliik header?..salu cite sebaliik kewujudan blog kaan..harii niih pasal HEADER...
wo0o..teruja tol aku nk pecah rhsiia nih..
===============================================================

POM3!!! PAK KOPAKKOPAK2!!!
KOMPANG sikiit babes!!

buat poiint laa..senang bace..aku pun tak peniing nk hadapp entrii nihh kang:==
  • blog aku wujud pd thun 2011...bulan?? cariik sndiiri la ok!
  •  
  • blog aku dan header2nye skali adalah berkonsepkan LIFE WITH LOVE iaitu kasih syg seperti seseorg yg melihaat bayi atau baby..
  •  
  • owg penah tnye: npe tak pakai header yg bile dilihat mcm tgk parents or kekasihh hati?!====so aku akn jawab...: baby tuh bile dipndg...sgtlaah sucii..semua manusia termsuk parents or kekasih gelap tuh..kan wajib plus memang melalui zaman bayi..zaman 'wrna putiih' sebelum mnjadiik manusia yg bercorak2 lagi berwrne wrnii..
  •  
  • header asal jugak piic baby taw!..ni header kedua lepas aku dh editt..mcm tak moh tukarr plaak~

  • header  niih bukn sekadar cun tp jugak cute coz baby..and ade unsur2 piink di situ...haaa? sape ta suke piink?meh aku bg cubiit jaap...bnci piink jgn..ta suke tuh..boleh tahan lg laa..(geram jugk sbnrnye).
  •  
  • ade owg ckp : bukan cun..cute je...so meh aku bg jwpn jelas lg..nampak bunga kt tepi2 tuh x? yg jdiik border tuwh..?? erm..itu mlmbangkan kecntiikan..bunga bukn je mlmbangkan aku jiiwang..tp melambangkan aku sukakan kecantiikan..sape yg tak suke kcntiikan?..ckp kt aku..so..the header is beautiful!! cun+ canntiik okay~ bhse arab: jamilatun..bhs kedah: MOLeK....hahaa..hameek ko!
  •  
  • ade satu benda...header niih aku buat tengah2 malam..2 harii buat..tp tak sesuai dgn nalurii hati aku..so..mlm2 buta tuh aku nk siapkan jugaak..yelaa..rase tak sedaap je slagi tak siiap..so..,aku edit2..dn aku tak moh serabut2 sgt..sekadar jelas dan menariik tangkai jntungku.., akhirnye, terletaklah header ini di dlm blog aku yg sempoi2+ ayu2 gituuh deyhh~==
  •  
  • kenapa agknye piic baby nih yg aku amek??asal tak pki muke baby laiin?!===da answer is...: baby tuh pakai headphone..ha nmpk?..tak nmpk baik pi cek mate skrg..aku niih suke pakai headphone bile study..nk dgr walkman kan..selain itu..,aku mahu 'mendengar tanpa suara' luahan2 dan share pape pasl kehidupan di duniia ini..

  •  header aku niih aku edit  sebaaik mungkiin taw!! letak cahaya@ blink2 menandakan impiian aku yg tinggi nk tgk sumer org hidup dgn kasih sayang  yg penuh murnii...ececeeyyhh
  •  
  • ade terselit piic aku di situh..tgk laa baek2 ye...hehe..mknenyer..header tuh aku punyerr dan hak mutlaak saye okayh!! beranii nk ciiplaak?! hanya TUHAN yg membalas nnti..huhu..~
  •  
  • dialogg? hahaa..dialog tuh i rajiin i tukaar..memaang i suke letak dialog2...keh6..rase cm unik2 gituh..
  •  
  • last sekaliih..,aku rase sampai situ je..aku nk tutup entri ini dgn serangkap pantun..: bce ikut nada pliiszz~
makan nasi bersama ulam raja..,
semoga bahagiia membaca..

p/s: saling bermaafan itu muliia!!


Giveaway | "love to look gorjes!

assalamualaikum dan hellow2!!
errmm..okay..alhamdulillah..bersyukur kerana masih hidup agii..
n0w..look this dear!!


sebelum aku meneka hentam je niih...moh aku ikut syarat yg ini:

4. Dalam entri tu, wajib letak 3 link ni...

okayh..nona teka barang2 seperti ini:
  • barang makeup cth: berus makeup tuh..,eyeshadow and compact powder
  • lipstick
  • beg tangan
  • baju utk hari raya
  • aksesori spt gelang tgn or rantai
haa..tu je yg aku teka dan aku teringiin nak sebenarnye...kih3..pilihla mane yg betul dan sesuai dgn misnona yg suke kelihatan gergeos niih..

haa KLIK BANNER IF NK JOIIN okie!!

em..banner di sesi JOIN contest..check baek2 taw! msti jumperr!!!

Jumaat, 24 Jun 2011

Eh siapa Mira Edora tu?

assalamualaikum...hai3..alhamdulilah..hidupp lagi aku di duniia ini..erm...nmpk tajuk entri?!
meh..aku nak citer sal aku dan  Mira Edora...aku ngn mira edora nih memang tak leh blaa..menyiiraap plak bile aku ingat semulaa..tp itulaah..hakikat hidupp.. yg kita bnncii tuh akhirnye..kite syg..~

aku ngn mira nih dulu sekola same..*sory..nme sekolah dirahsiakan*..memang kami nih minat gilew kt sorg mamat..name..dirahsiaakan...mcm2 yg aku buat..dy pun mcm2 hal la ngn aku..!!eih..ade rase tak semngat geraam aku tuh?!

ade satu harii tuh..aku dpt markaah tinggi gilew dlm add math..so..ape lg..ramaai arr puji..ckgu pun bukn maen suke!! muriid harapan weh~..then..,aku dilantiik jdiik mentor..
nme2 ahli GROUP yg aku ingat smpai mati ialah :-
  • mira edora !!
  • muthuphiya
  • laki yg aku rebut ngn mira tuh!!( love him)
  • kong shi siy
hamekkk ko! satu MALAYSIA!! haaha ape..ramaaiii?? taklaa...bukankah add math itu rumiit? so..mentor pun bpew ketol jep laa ..

ini antara perkara paling tutttt....bagi aku
tempat: library
masa: 8.30 pg

mira edora nih duduk sebelah mamat yg aku suke...ala..mcm malas plak nk tuliiss..letak jelaa nme bf kami tuh..MOHD.
hoho..dy MENGGEDIK2 plak ngn mohd..kemudiian mtk ajar itu ini..amboih2..kan aku nih mentor add math dorunk?
huh..panas!! POMPUUAN BERTUDUNG CM GINIHH PLAK..BUAAT MALU KT juNiiOR jep

then..aku ckp je..mnjerit..heh ckgu bukn ade pun..
aku jeriit giniih:
''weh..,study arr lintah hoii!! tak paham tanya saya yerr!!''

 kih3~ suke aku..hot beb!
lantaak laa..kne maraah ngn librarian tuh..baguss2 semuaa pndg..pndg mira lebey laah kut..ngeyh3~

okie...than ade time kt padang aku ikut MOHD buat aktiviti2..MIRA EDORA pun sme..
  • mohd g men bdminton..,mira lg la joiin jugak..
  • tgk mamat ni lawan bola..mira pun ade..seb baek menang pasukan MOHD niih..
  • bile MOHD niih msuk joget zapiin..miira pun try2 msuk..tp mujur tak layak..kah8!!
  •  
  • mohd makan..mira pun duk dkt dy and sembang..borak2 boriia>> biila laa miira takde agknye?!
  •  

then..,nk di surprisekan citer..,
tmpt: library
mase: dh nk baliik skolaa and ckgu takde(kursus kawen sbnrnye)

aku nmpk mira edora tgh bce magazine..tetibe MOHD dtg...dy tegur miraa...>>ade hati ke MOHD tu?!
miraa yg terkejut tgk MOHD..terus sengiih2...mcm keraang busuk atau lebeihh busuk..keh4~

erm..biarrlaah..mlz gado dlm niih lg..tuptup..tenga2 berkemass..aku nmpk benda wrne pink polkadot gituh ats meja..

aku pun usha2 laa..aku kn librarian..konon nk kemas2 la niih===*_*

'mine,MIRA EDORA'

waahhhhh!!!!! hangit3!!! peluang woii!!!
yeah..idea marriiii....!!urm..

=====================================================
aku tengok miira melepasi GATE..maybe dy ta engat sal diari dy..aku pun ikut dy kua gate..ingatkaan nak tahan dia..bg syaraat kt diia lau nk baliik diari niih..hehehh..huh..kejar2!! laju plaak dy jalaan...

tp...suddenly....................
----------
sorg wanita berumorr menyandar kt keterr smbil pegang h/p.. mrah2 dy...kutok2 apepasal lambaat...miraa tunduk jep..ta penah2 aku nengok dy gituhh.

ye..kiteowg lmbt coz ckgu didippliin taahaann jap kelas kami..==

hurrm..peliik dgn keadaan miiraa..~

=========================================
tempat: library
mse:12 tgaharii

mira dukk diaam..MOHD pun peliik..
nk ckp ta paham soklaan..tak jgaak..dy jwb cm biasa je kertas tuh..maybe sebab SPM  nk dekaat? atau dh lapaarr kott? or pasal hal2 dy kene marah hri tuh?!
aku kena cri jwpn niih!!

=====================================================

--SPM TAMAT--

mira di mner? ye..dgr khbr dy amek asasi ..u mane satu i dun noe..MOHD?..aku rase nk cri markaa baru laa naaa..kui4
======================================================
tmpt: library
mse: jam 2ptg

oppsss....!! alamk..langgar pulak miinah niih..buku semua teraburr..aku dongaak dn tgk..takuut wo0o...mcm branded je niih..tgk beg tgn uh..CARTINO..ahaa..bukan kasut adiidas..kasut STILETTO wrne piink!!baju pun lawa~huhu
======
jeng6!!!!
 eyh..jap2..kenal..mmg kenaal..aku..aku kenaall===
MIRA EDORA !! dy pun shock lol tgk aku...eh..tahii lalat tuh aku samar2 jap..makiin tinggi la dy niih>>>ececehh..mmg aku pendek dulu<<

tetiibe ade mamat dtg: eeh...pon kenaal...MOHD !! erm..pe perassaaan aku??! ngeyh3~ takde paper daaa..pasal pe?..meeyh aku storyy lg!!
==============================================================
haaa...ini misi TERBAEK!!

misi tuh dtg time aku dok lepak kt library umah aku:-
mase: malam2 buta
aku bace ngn slow2..mcm laah ade owg len errkk..

5/6/**** jam 12
                   hye diari..,
harii niih ckgu takde..ckgu BIO niih mmg suke beranak ke hape?! erm..daughter yg ke4 msuk kali niih
aku pun ape lg..usha jelaa MOHD tuhh..hehee..sonok nyewk..td kelas add math segroup ngn dy..padan muke si pendek tuh..spe lg lau bukan nonaia !!..haaa..jahat?..i dunt think so..she has many frenz..but me?..no! she make me shamed juz n0w!!
                                  i always with da book..i'm sosial actually..but no one of my frens is here..in this skul..,only me..with my GEDIK2 punye attitude..actually...,i'm not a gediix girl..i'm a stress peolpe..! huh~ pressure laa..duk uma parents gado...balik skul..mummy amek smbiil marah2..lau dy ade events or bz ngn probs dy tuh..?! aku?..errghhhhh..
------tido laah! bosan----------

=====eyh..kutok aku lebey?!====aku pun teruskn lg bacaan dgn perasaan yg dup..dupdaapp..~

8/8/****
heelllow my diary...,
SPM nk dekaat..so close..my social frens is not wit me..hurm..sunyii..tp td ptg i had done my homework..wit MOHD..he gave me inspiration lol !! he seem angry when i'm playiing..then..,i'm tryiing to stop all da fool2 things..hehee..dia layan baikk laa..like princess plak~tetibe aku rindu kt abg long..dy kahwiin ngn mat salleh..dulu dy mcm MOHD..totally taw! this is my brother!! handsome bro you beb!abg long..huhhhhh..tgah wtpe agknye?!

he give aku semangaat..sejiibiik cm MOHD buaat padaku sejak akhir2 niih..

ni filem feberet kami..
huuuuarr abg long..!! come here laa..i'm lonely..

-----huh penaat..smoga kebahagiian mnjdi milikku..TIDO LAAH----
=================================================================
haa..pasal diari tuh penyebaaabbb dorg begituh...begitu bagaimana?

heheee..misi aku ialah...aku bg MOHD diari tuh..
tak sangka wo0..rupa2nye si MOHD tuh fell in luv laa dgn ayat2 bagai si MIRA EDORA niih..huhukk~
bile di uniibesiti..dorg jumpaaa..dan rahsiia terbongkaaarr..
 

Mira edora  TUNJUK DIARI TU KT AKU..dia simpan baik2 skrg..tak moh owg len amekk lg...
dgnn keterlanjuran salah silaap tersebut..,aku pun mtk maaff..kami same2 mtk maaf..peluk2..
mujur tak ramai owg kt situ...time recess la kn~

KAMI SAMA2 PI PEKENA ROJAK...WALAU AKU TAK SUKA SGT..,AKU JOiiN JUGAAK SEBAB MCM2 DIA BELANJAA...HUHU..UNTUNG3!! SKRG AKU SYG DIIA...TIADA LG BENCiii

---TAMATLAH KISHAH INI----

Nak tahu tak?! mira edora pun ade blog taw cm aku!! tgk piic ni a.k.a header blogg dy...byk unsur2 piink..kami same2 suke..love PINK so mucchhh OMGee aarr sng citerr..syg kamo0 la derr..

mira edora punyer blog
blog MIRA EDORA niih cute MCM PENCERITAAN  YG AKU BUAT kt entri kalii niih...

ngeyyh4~..KLIK BANNER or here..   lau nk tahu ape mksud penceriitaan ..a.k.a peniipuuan aku harii ini...skrg jugk wehh!!

*sorrylaahh..ari JUMAAT cmgiiniih lak aku buat pembohongan..*kah6..terpkse2..ngeyh4..kne TIPU!!*
PENGAJARAN : hati2 bile berkawan
dun judge book by it;s cover
berfikir sebelum bertiindak
jadiilaah manusia yg berguna dan dihormati
saling bermaafanlah kerana kita manusia biasa~

p/s: KLIK BUTTON HOME utk ke contest blogliist misnona --==saye la niih*_>

MAKAN ANGIN BERSAMA GENKCORNER

assalamualaikum!!
hye3 ..hehe..alhamdulillah..hidup agii..
JOM JOIN SINI READERS!!

KLIK BANNER AND Joiin..TAW! CEPAT3

aku tertariik ngn ayaat ini woii!!

tarikh tutup : sehingga mencapai 100 bloglist..(29JUN2011)
  (ada cabutan bertuah bagi blogger yang terpilih)
 
seronook laa!! hehee..ok done..!!
 
piciit button HOME @ LAMAN UTAMA UTK ke blogliist nona plaak~plisz3!!
huhukk 

GIVEAWAY : handmade domo-kun plushie by bunbun [2011]

assalam and hye3!!!
hello3... jum joiin niih!!!~kih* x sabo2..

KLIK BANNER NOW!!!

ahaa..over exited aku tgk ini GA !!!

now..aku nk buat ikut syarat yg satu ni haa:-

write in less than 25 words kenapa kau orang nak mendalah ni. [optional] ßtakkan mempengaruhi keputusan giveaway pon sebab aku pilih random je bwehehh.

aku nak menda alah tu kerana aku sukakan DOMO yg  peliik2 gituh rekabntuknye..lg..haa aku suke bnde2 yg handmade..special wo0..free weh!!
==cukup2 arr  25 aku kira..===

dah2..tag kpd:
nanakie
lana
shiera

Giveaway 1k

assalam..and hyeps3..!!hekkhehee.alhamdulillah..hidpp agi aku kt duniia niihhh..
okayh..meh..aku tak moh lewat2 ckp benda niih..tak sabo2 dh..kui3
tgk tajuk pon tahu kan3?!!..wo0o...hadiiaahhh lumayan wehh
KLIK BANNER CPAT OR HERE..!

alalaaa..cute lol..cute glew3!!! OMGeee...ngeeeyyh! cute kan3?! baek ckap dgn nada yg gediik skrg!!

haaa..nak tahu tak apekebenda GA niih??!!
okayh..cite jap..zasssszz~
akumarahkalaukamukata PINK GEDIK dn HODOH!
  • TUAN blogg niih suke gilew pink colour...weh..mcm aku maaa...tgk la aku nye blog yg tak seberape niih..mmg suke sgt ngn wrne piink..sape beranii ckp piink to HODOH?..eeyh...ni mmg nk kne..moh jumpe aku..kita settle down...huh~hik3
  •  
  • hitam2 star kt luar tuh hanya menunujukkan bintang2 impiian aku dlm hidup..nanti ade time lain aku mahu tukar itu bckground jdiik pink yg betol2 NICE PINK lorrh ..hoh0hhhhh  ==========================
  •  lg satu hal aku joiin ini dan mahu sgt ramai2 joiin sebabb....haadiiiaah yg ade BEST2 plus SYOK2 gituh do0ngg...cayaalaah weh !! tak rugii lu masuk~
  •  
  • and last skali..aku memang sokong blogger2 di MALAYSIA..dn aku haraap..ade jugak yg nk sokong aku..
  •  
  • selingaan jap..sokongg la aku !!lg2 yg niih..PLIS KLIK LIKE k dear..siniiiy kemudiian ini
  •  
haaa..that's all...ape yg pentiing..!! usha dulu...lepas tuh...JOiin JE..tak payah pike2 pnjg..~

review segmen dulu:-
GRAND PRIZE
2helai dress from stuffy2u.Com
[boleh pilih yang mane berkenan kecuali baju kurung,kasut dan barangan yang dijual bagi pihak]
Perfume Kaloo  liliblue
Make Over blog
[Fiza akan design ikut selera pemenang ^__^]
1 DVD+R
1Langkawi Keychain

SECOND PRIZE
One dress from Stuffy2u.Com
[boleh pilih yang mane berkenan kecuali baju kurung,kasut dan barangan yang dijual bagi pihak]
Free Header and Watermark 
[Fiza akan design ikut selera pemenang ^__^]
2DVD+R

THIRD PRIZE
One dress from Stuffy2u.Com
[boleh pilih yang mane berkenan kecuali baju kurung,kasut dan barangan yang dijual bagi pihak]
1DVD+R
1Langkawi keychain

ahaa..juling2 dh mata awk tuh!!! ngeyh3~ baru niih..ade lg laa..tgk blog cik ni dulu ye syg!
 

 bolehla nak rasuah awak..kih3*

daah..stop here...
lg satu..ingaat niih!!
due=24June2011-8Julai 2011
 
 
p/s: jum joiin aku nye bloggliist PICIT BUTTON LAMAN UTAMA K DEAR~

Contest Best Photo of Me by Yqnq Ellyana

as salamualaikum!! and hye3! salam berbahagiiaa okayh~
tanpa membuang mase krn masa itu 'EMAS'..so..,moh terus terjaah..scroll jepp laa

haa..cute?! cute tak?!
KLIK BANNER OR HERE
erm..pasal ape la aku joiin contest niih weh??
hehh..pasal tuan tanah nye yg cute mcm aku?? ececehh...ahaksszz...
sebenaqnye naaa..,aku usha punye usha blogg dy.., then aku tgk background wrne piink..maakkk aii..minaat glew aku..wo0..crazy of piink taw aku niih!!! heheehh

so..aku pun tgk contest berkenaan  gmbo...dh line skrg pun ok..aku pun berMOOD baiiklaa nk joo0iinn~
huhuhhhu..~ tahniiah yr cik..coz sy sudi msuk contest awk..*ok..now aku merapuw jap*

meh tgk piic aku yg da bombastic lalaollolok niih :-


story here: aku suke piic niih coz aku suke part mate...kalao tgk shawl tuh..mmg juliing laa...bengkok2 aku pakaii..kui3..maen sarung je tuh..
masa dan keadaan: petang JUN 2011..TIME TUH aku sdg lepak2 dn memang mrncang nk gune shabiis baek shawl2 yg ade utk pose..kalau nk tahu..aku joiin ini..
weh..plis KLIK laaa here first dan LIKE sini

tolong taw...!! amalan muliia wo0~
sebalik tabir : aku lantiik mak aku and adik aku sebagai  photographer..bykk kaalii snap taw!
muntah2 la jugk dorg..miahahahaa
ahaaa..ini ayat yg aku borrow..yg aku suke darii ciik ini:
Yana akan check setiap link yang sudah ditinggalkan.
urm...haadiiah?! asyiik2 tnye hadiiah..ececeyyh..~
aku malaz nk pos here..bek usha sndiiri..meh sesape yg bce ini entriii..jum terjah..KLIK BANNER yerr!!
tag kpd:
nankimie
alya
genkcorner
p/s: jum joiin blogliist nona..piicit button HOME skrg syg~

1st GiveAway by Wan Myzura Collections

assalamualaikum!!! hekhehee...harii jumaat daahh!!!
 alhamdulillah..hidupp lg~

okayh..i joiin niih..let's joiin dear!!

erm ..blog
ni memang first class..ngeyh2..bukan ampu..but boleh tahan betul!!
lg2 hadiiah yg ade utk para pemenang..wo0o...jatuh hatii aku derr...ngeyh3~
perfumes konpeemlaaa...wangiy memang aarr aku suke lg2 aku girl..

okayh..let's look this!!
 
 ahaaaa..disebabbkan i love piink so much...i minat la this shawl!!..ekekekk..
okayh..actually kan..byk gilew prizess yg cntiik menarik tertariik ko MEMANG DA BOMB !!!

weeh..ye..benar..betol..rugii tak joiinn..tak kisahlaah random.org kew...LUCKY DRAW kaa...peduli haper??(ececehh)
ape yg pentiing ialaah...aku sokong para bloggers kt MALAYSIA niih..
win or not..blakaang kire...hehe..
erm..tgk banner niih kt sidebar SESI SPECIAL okieh..mesti jumpe...ingaat taw!kt bloglisstt jugaak DONE dear..huhu~

okayh..nk tag jap: 
shiera
lana
purple

*amek mse sikit nk bgtau dorg niih*

p/s: ouh..ok laah...jum joiin my blogliist..TEKAN BUTTON HOME noww!!

contest! nak perfume lancome free tak?

assalamualaikum..salam satu blogger!! salam berbahagiiaa!!
hari ini hari jumaat! yeah..walau ape pon yg terjadiik aku tetap hepi coz name JUMAT tuh??>> apesal? bapak ko jumaat kew nona?
 
jwp: eh..idak laa gituh...hari jumaat kan muliiaa..tak kisahlaah..keje byk mne pun kan..jumaat tetapp di hati..
first..,alhamdulillah..masih hidup..normal lg...
so..,aku joiin diri kt contest niih..meh4!!!

KLIK BANNER KALAU NK USHA AND JOIN yerr
okayh...eden tak mau pnjg2kn entri...mohlaa che buat ayat sehabiis mungkiin..ehekhehe

blog poyoness best sebab....  
  •  aku memang suke ayat2 sempoii beb..wa caya sama lu bro!! ngeyh3~
  • paling tak menahan..kritik2 dy tuh..hoit..ramaai naa mao komen hang punye entri...masyukk!
  • ade yg aku usha..sesuaai bebenor..yg buat hati aku kembang2 sbg pompuan musliimah sejati..(eeh..,ye ke nona?!)...ble bce entry ini.. 

hohoh0..kembang kempiis aku..tanye sikiit..marka hang pkai tudung kan3??!!~
  • okayh..aku suke blog dy niih lg sebab aku tgk dy prihatin dgn masalah2 yg melanda duniia nih..uiik..rugi tak ushaa blog mamatt  nii..weh!
  • haaaa..lg satu aku suke..coz..aku ni memang penyokong para blogger yg berlamat di MALAYSIA la especially..tp tak lah sokong blog yg lucah2 dan gejadah2 haram plaak..
haa..nk share nih jap:
[[ malaysian ]] saya sayang kamu
[[ english ]] i love you
[[ polish ]] ja kocham ciebie
[[ french ]] je t..aime
[[ hindi ]] hum tumhe pyar kasrte hae
[[ czech ]] miluji te
[[ slovakian ]] lu..bim ta
[[ italian ]] ti amo
[[ ukraiian ]] ya tebe kahayu
[[ german ]] ish libe dish
[[ chinese ]] wo ai ni"
 
 
dhlaa..tag org lu:
ciik nanakimie
lana
shiera
* amek mse jap nk gtau dorg nih..
sebenaqnye aku takut tgk ayat niih:-

(tidak lebih 100 patah perkataan)
 
sebab ape?..sebab aku risau lau telebey sudeh..!!
 
p/s:k..jum joiin bloglist aku plak ..piicit button HOME now